Rosół nie musi być wcale monotonnyfacebook.com/KameralnaFoksal

Szefowie kuchni dodają go zawsze do rosołu, dlatego smakuje wyśmienicie. Jeden owoc zdziała cuda

Rosół jest niewątpliwym królem zup. Bez niego praktycznie żadna inna nie mogłaby powstać. Szefowie kuchni dodają do niego jeden specjalny tajemniczy składnik, który nadaje jej obłędnego smaku.

Nie ma nic lepszego niż ciepły rosół w misce lub kubku, kiedy za oknem jest sroga zima i śnieg sypie tak mocno, że nic nie widać w odległości powyżej 25 metrów. Jeszcze lepszy jest wtedy, gdy człowiek jest chory i cierpi na ból gardła - ciepła i gęsta zupa doskonale załagodzi nieprzyjemności związane z chorowaniem oraz da organizmowi dużo energii do walki z zakażeniem. Szefowie kuchni znają specjalny trik, dzięki któremu ich rosół jest jeszcze smaczniejszy, niebywałe co dodają do garnka.

Krzysztof Cugowski ma niezwykły gust kulinarny. Niestety przez głodową emeryturę marzy tylko o jednymKrzysztof Cugowski ma niezwykły gust kulinarny. Niestety przez głodową emeryturę marzy tylko o jednymCzytaj dalej

Rosół z wkładką - ciekawy aromat i jeszcze lepszy smak

Każda pani domu ma swój własny przepis na mocno esencjonalny i aromatyczny rosół na wywarze drobiowo-wołowym, z dodatkiem warzyw i przypraw, które wprowadzają mnóstwo "ciała" do najlepszej zupy świata. Każda z nich ma też z pewnością wiele trików, którymi nie chce się z nikim dzielić - wszak takie rodowe sekrety nadają magii daniom, które dla innych wydają się zwyczajne.

Dzisiaj grzeje:

  1. Byli w restauracji z ostatniego odcinka „Kuchennych rewolucji”. Za obiad zapłacili prawie 100 zł, ale nie to poraziło ich najbardziej
  2. Normalny banknot 10 zł może kosztować fortunę. Wystarczy, że posiada jedną cechę
  3. Liczyły się sekundy, Karol Strasburger uratował życie córki. Mało kto zna 1 fakt z jego życia

Specjaliści od gastronomii także mają swoje sekretne sztuczki, które sprawiają, że dania w restauracjach nie mają sobie równych. Szefowie kuchni dowiadują się ich jednak od mistrzów kuchni, którzy ochoczo dzielą się nimi ze wszystkimi chętnymi. Jeden z trików zaskakuje nawet najbardziej doświadczone kucharki, które nie wpadły na tak genialny pomysł.

Chodzi o dodanie jabłka do gotującego się wywaru. Choć łączenie owoców z mięsem nikogo nie dziwi, tak wrzucenie połówki jabłka do garnka z rosołem może wywołać podniesione w szoku brwi w reszcie domowników. Słodycz jabłka doskonale podkreśla wytrawność mięsa i intensywność przypraw. Doskonałym pomysłem jest także dodanie odrobiny imbiru - sposób bardzo popularny w kuchni azjatyckiej czy blisko wschodniej dodaje do zupy odrobinę korzennych aromatów.

Gessler pokazała przepis na obłędne pieczone ziemniaki. Sekretem ich smaku jest aromatyczna przyprawaGessler pokazała przepis na obłędne pieczone ziemniaki. Sekretem ich smaku jest aromatyczna przyprawaCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. 1000 zł kary za jeden post na Facebooku. Pamiętaj, że czujne oko urzędu obserwuje
  2. Karol Strasburger musiał reanimować swoją córkę. Nie było chwili do stracenia
  3. Meteorolodzy ostrzegają, przecieramy oczy. Mówią jak wcześnie sypnie śniegiem, grzybiarze wstrzymali oddech
  4. Zwykła marchewka w orientalnej okrasie zupełnie zmienia smak. "Surówka afrykańska" jest banalnie prosta, a niesamowicie pyszna
  5. Niewyobrażalna tragedia, dwoje 3-letnich dzieci nie żyje. Myśleli, że to wina winogron, mylili się, rodzice usłyszą zarzuty
  6. TVN: Zamykają granicę z Polską. Nasz sąsiad nie pozostawia złudzeń

Źródło: kuchnia.wp.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł