Rosół - błąd przy doborze mięsaJakub Kossakowski / materiały własne

Nigdy nie gotuj rosołu na mięsie z kurczaka bez kości. Konsekwencje są opłakane

Rosół jest jedną z najbardziej kultowych zup naszej rodzimej kuchni. Bogactwo smaku sprawia, że nietrudno znaleźć smakoszy, którzy chętnie ją spałaszują. Odpowiednie przygotowanie rosołu jest kluczowe. Dlaczego nie powinniśmy gotować tej wyśmienitej zupy na mięsie bez kości?

Niejednokrotnie mogliśmy przekonać się o tym jak smakowity może być rosół. Dla wielu Polaków niedzielny obiad nie może się bez niego obejść. Jednak czasami nieświadomie można popełnić fatalny błąd, który kompletnie zrujnuje nasz rosół.

Piotr Rubik błaga fanów o pieniądze. W dzieciństwie brakowało mu jedzenia, po latach ujawnił wstrząsające faktyPiotr Rubik błaga fanów o pieniądze. W dzieciństwie brakowało mu jedzenia, po latach ujawnił wstrząsające faktyCzytaj dalej

Jakie sekrety skrywa rosół?

Niedawno wspominaliśmy o tym, dlaczego rosół nie powinien być przygotowywany na udkach drobiowych. Tym razem możesz się dowiedzieć, dlaczego lepiej unikać mięsa bez kości. Ten niepozorny błąd może sprawić, że nasz rosół nie wzbudzi niczego poza rozczarowaniem.

Nie da się ukryć, że rosół swój niezwykły smak zawdzięcza mięsu. Przeważnie decydujemy się na wybranie drobiu. Nie jest to zaskakujące, ponieważ kurze mięso należy do niedrogich. Musimy jednak pamiętać o tym, by przenigdy nie używać podczas gotowania mięsa bez kości. Skutku mogą być opłakane.

Dzisiaj grzeje:

  1. Dostała ścierką. Nagle widzów poderwało, na wizję wkroczył mąż Magdy Gessler i zakomunikował 5 słów
  2. Dramatyczna wiadomość od TVP. Akcja na południu polski trwała całą noc
  3. 70-letni rodzice przygotowali ucztę, zaprosili sześcioro ukochanych pociech. Dzieci okrutnie złamały im serce

Rosół z odpowiednim mięsem drobiowym wyjdzie idealnie

Wielu mistrzów kulinariów potwierdza, że rosół na bazie mięsa z kością będzie o wiele bardziej wyborny, a jego aromat na długo pozostanie w pamięci. Wszystko za sprawą szpiku kostnego. Właśnie on nadaje zupie bogaty bukiet smakowy. Dobrym wyborem będzie szyjka indyka, goleń oraz żeberka. Kurze skrzydełka również znakomicie sprawdzą się podczas przygotowywania. Powinien pamiętać o tym każdy kto uwielbia rosół.

Nie jedz ich i nie używaj, wyrzuć, jeśli masz w domu. Są na czarnej liście, ostrzeżenie o zagrożeniu, wycofano niebezpieczne produktyNie jedz ich i nie używaj, wyrzuć, jeśli masz w domu. Są na czarnej liście, ostrzeżenie o zagrożeniu, wycofano niebezpieczne produktyCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Już niebawem blisko 2 tys. Polaków otrzyma specjalne wezwania. Powód będzie zaskoczeniem
  2. 17-letnia mama wiedziała, że umiera. Zostawiła dla swojego dziecka wzruszającą wiadomość
  3. Skandaliczne znalezisko w Biedronce na całej długości lodówki. Autor zdjęcia z trudem walczył z mdłościami
  4. Dramatyczny finał grzybobrania. Na pomoc ruszyło 20-tu strażaków
  5. Obłędnie soczyste pierogi z mięsem z rosołu, doskonały pomysł na obiad dla całej rodziny za grosze
  6. Panna młoda w dniu ślubu zdecydowała się na kontrowersyjne zachowanie. Nagranie zszokowało internautów

Źródła: Pikio

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł