Rosół nie musi być wcale monotonnywikipedia.org/MOs810 CC 4.0

Trick Gessler sprawi, ze rosół będzie klarowny. Gwiazda ma jeszcze 1 cenną radę

Rosół należy do potraw, które w każdym domu robi się delikatnie inaczej, lecz mimo tego każdy go lubi. Tak jak domowe gospodynie, każdy szef kuchni gotuje go na swój sposób. Magda Gessler ma niesamowity przepis, wszystko dzięki 1 trokowi.

Rosół zna chyba każdy. Klasyczna zupa, która zazwyczaj podawana jest podczas niedzielnego obiadu zaraz przed kotletami schabowymi bądź mielonymi. Ten przejrzysty i lekko żółty wywar jest idealną bazą do wielu innych zup, które czerpią z niego bogactwo smaku oraz aromatu. Magda Gessler w swoim domu gotuje niesamowity rosół, o którego każdy prosi dolewkę. Jej sekretem jest tylko jedna rzecz.

Nie jedz ich i nie używaj, wyrzuć, jeśli masz w domu. Są na czarnej liście, ostrzeżenie o zagrożeniu, wycofano niebezpieczne produktyNie jedz ich i nie używaj, wyrzuć, jeśli masz w domu. Są na czarnej liście, ostrzeżenie o zagrożeniu, wycofano niebezpieczne produktyCzytaj dalej

Rosół Gessler jest niebywale pyszny

Większość Polaków z pewnością chociaż raz przygotowała rosół. Niezależnie od wyniku tego przedsięwzięcia, większość z nich wie, że wykonanie go wcale nie jest tak proste jakby się zdawało. Trzeba do perfekcji opanować kontrolę temperatury, odpowiednie techniki gotowania oraz kolejność wkładanych do gotującej się wody dodatków. Choć dawniej zupa ta nie była bardzo popularna, są o niej wzmianki w historycznych księgach.

Dzisiaj grzeje:

  1. Dostała ścierką. Nagle widzów poderwało, na wizję wkroczył mąż Magdy Gessler i zakomunikował 5 słów
  2. Trwa walka o życie. Dramatyczna wiadomość z Polski, nastolatek nie miał szans zdążyć przed pociągiem
  3. Krystyna Feldman całe życie kochała jedną potrawę, za młodu wyglądała jak modelka. Przed śmiercią ujawniła gorzką prawdę o serialu

- Trzeba wiedzieć, że na każdy rosół włożyć co potrzeba, żeby wodą albo wiatrem nie śmierdział, to jest pietruszki, albo kopru, cebule albo czosnku, kwiatu muszkatowego albo rozmarynu, albo całkiem pieprzu, według smaku albo upodobania, limonia też i rozmaryn żadnego nie oszpeci rosołu - pisał o rosole Stanisław Czarniecki, kuchmistrz na zamku wojewody krakowskiego Aleksandra Michała Lubomirskiego w Wiśniczu i autor "Compendium Ferculorum".

Dzisiaj rosół robi praktycznie każdy z różnymi skutkami. W zależności od regionu, zupa ta różni się przyprawami, mięsem czy dodatkami, z którymi się ją je. Magda Gessler do swojego wywaru dodaje gicze cielęce czy ogony wołowe. Oczywiście najlepiej, aby mięso pochodziło z ekologicznych hodowli. Jeżeli chcesz, żeby zupa była klarowna, do zimnego przecedzonego bulionu dodaj dwa białka kurze i powoli podgrzewaj, cały czas mieszając. Później przecedź przez gazę i gotowe.

Skandaliczne znalezisko w Biedronce na całej długości lodówki. Autor zdjęcia z trudem walczył z mdłościamiSkandaliczne znalezisko w Biedronce na całej długości lodówki. Autor zdjęcia z trudem walczył z mdłościamiCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Już niebawem blisko 2 tys. Polaków otrzyma specjalne wezwania. Powód będzie zaskoczeniem
  2. Wystarczą 2 łyżeczki dziennie, aby osiągnąć wspaniałe rezultaty. Ocet jabłkowy jest potężnym sprzymierzeńcem w walce o zdrowie
  3. Kotlety schabowe według przepisu Ani Starmach wprost z MasterChefa, niebo na talerzu i dodatki, które pokochasz
  4. Dramatyczny finał grzybobrania. Na pomoc ruszyło 20-tu strażaków
  5. Kobieta na zdjęciu ma 74 lata, sekret jej urody zwala z nóg, każdy chce znać jej dietę. W końcu wyznała prawdę
  6. Panna młoda w dniu ślubu zdecydowała się na kontrowersyjne zachowanie. Nagranie zszokowało internautów

Źródło: kuchnia.wp.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł