Rosół ze specjalnym składnikiemYouTube/SmakowiteDania

Tajemny dodatek do rosołu, który zupełnie odmienia jego smak. Nie chodzi o warzywa ani przyprawy, dodaje go również Ewa Wachowicz

Ciężko znaleźć bardziej popularną zupę. Z całą pewnością rosół to danie, którego nie może zabraknąć na wielu stołach podczas niedzielnego obiadu. Klasyczne smaki warto czasami urozmaicić. Pewien sekretny składnik sprawi, że rosół będzie jeszcze bardziej zachwycał smakiem, a oprócz tego zyska dodatkowe wartości odżywcze.

Nic nie smakuje tak dobrze jak domowy rosół. Zupa ta jest uwielbiana praktycznie w całej Polsce i bez wątpienia zyskała już miano kultowej. W każdym domu przyrządza się ją nieco inaczej, w związku z tym przepisów na dobry rosół możemy znaleźć bez liku. Mało kto wie o tym, jakim nietypowym składnikiem można urozmaicić jego smak.

Wysyp fusy z kawy w ogrodzie. Pozbędziesz się bardzo uciążliwych szkodnikówWysyp fusy z kawy w ogrodzie. Pozbędziesz się bardzo uciążliwych szkodnikówCzytaj dalej

Sekretny składnik, który sprawia, że rosół jest jeszcze bardziej smakowity

Popularny w Polsce rosół ma swoje odpowiedniki w innych krajach. Wiele osób słyszało chociażby o jego japońskim ramenie. Niekiedy wzbogacenie naszej rodzimej wersji zupy o składniki stosowane w innych rejonach świata może przynieść zaskakujące rezultaty. Nawet Ewa Wachowicz w swojej wersji potrawy stosuje pewien nietypowy dodatek. Tego typu inspiracja sprawia, że rosół zyskuje większe bogactwo smaku oraz ważnych dla organizmu składników odżywczych.

Sekretny składnik możemy odnaleźć w pakistańskiej wersji tej przepysznej zupy. Początkowo to połączenie może wydawać się dosyć ekstrawaganckie, jednak wiele gospodyń, które zdecydowały się na ten krok, już na stałe wprowadziły go do swojego przepisu na rosół. O jakim dodatku mowa?

Dzisiaj grzeje:

  1. Alarm dla wszystkich od FSA. Mylił się każdy, przenigdy nie myj mięsa z kurczaka przed gotowaniem
  2. Już nie tylko koronawirus. Nad Bałtykiem naszemu zdrowiu grozi jeszcze jedno niebezpieczeństwo

Rosół lepszy niż kiedykolwiek

Mało kto podejrzewałby, że rosół może nas czymś zaskoczyć. Okazuje się jednak, że można przy jego przygotowaniu zastosować dość nietypowy składnik, jakim jest jabłko. Nie da się ukryć, że owoc w rosole brzmi dosyć irracjonalnie. Warto jednak zauważyć, że nawet Ewa Wachowicz dodaje jabłko do swojej wersji zupy. Umieszcza się je w rosole nieobrane i wyjmuje po ugotowaniu. Należy uważać, żeby się wówczas nie rozpadło. Jabłko nadaje zupie słodycz i podkreśla smak mięsa. Do rosołu w takim wariancie można dodać również imbir. Nie pozostaje nic innego niż przetestowanie tego rozwiązania.

Najlepsze newsy:

  1. "Fabryka dzieci" w prywatnym mieszkaniu. Sąsiedzi skarżyli się na krzyki, dokonano przerażającego odkrycia
  2. Rodzina Królewska wkrótce się powiększy? O wielkim szczęściu piszą zagraniczne media
  3. Truskawki tanieją, ale nie mamy powodów do radości. Słowa eksperta mogą zasmucić
  4. Młode ziemniaki, fasolka szparagowa, a do nich pyszne mięso? Od dziś kupisz je w Biedronce za śmieszne pieniądze, tak tanio jeszcze nie było
  5. Tajemny dodatek do rosołu, który zupełnie odmienia jego smak. Nie chodzi o warzywa ani przyprawy, dodaje go również Ewa Wachowicz
  6. Kto jest najgorętszą partnerką piłkarza? Anna Lewandowska w pierwszej 10 rankingu

Źródło: Wirtualna Polska

Następny artykuł