Rosół należy gotować właściwie - tylko wtedy uzyskamy najlepszy smakwikipedia.org/ Roberta F. https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.pl

Gotując rosół na udkach z kurczaka robisz kardynalny błąd. Najwybitniejsi kucharze ostrzegają

Rosół gotowany na udkach z kurczaka jest jednym z największych kulinarnych błędów. Z pewnością wszyscy złapią się za głowy, ponieważ rosół na takim mięsie gotowany jest od lat przez większość ludzi. Najwybitniejsi kucharze ostrzegają i zdradzają jak należy gotować rosół.

Rosół przez wielu może być nazwany królową zup, w końcu nie tylko jadamy go samodzielnie co niedzielę, lecz stanowi także bazę dla wielu innych zup. Z pewnością większość z nas gotuje go w taki sam sposób od dziesięcioleci, tak jak babcia i mama. Jeśli gotujesz rosół na kurzych udkach popełniasz niewypowiedziany błąd, który ma kolosalne znaczenie. Eksperci i najwybitniejsi kucharze tłumaczą dlaczego gotowanie rosołu na samych udkach jest karygodnym błędem.

Dziecko zjadło kotleta kupionego w Lidlu. Zmarło po 8 latach cierpieniaDziecko zjadło kotleta kupionego w Lidlu. Zmarło po 8 latach cierpieniaCzytaj dalej

Rosół na kurzych udkach - najlepsi kucharze ostrzegają

Choć nasze babcie i mamy starały się jak mogły i próbowały przekazać swoim pociechom jak najwięcej swojej wiedzy, to nie były nieomylne. Niestety, okazuje się, że nasza ukochana zupa, którą wszyscy gotujemy tak jak nam przekazały mamy, jest robiona źle. Kurze udka jako podstawa wywaru nie są najlepszym wyborem, gdyż w taki sposób nie ugotujemy idealnej zupy.

Dzisiaj grzeje: 1. Pstryknęli Gessler kompromitujące zdjęcia na wakacjach, zamurowało wszystkich. Bez doczepów, nie ma puszystych włosów

2. Deszcz pieniędzy dla Polaków. Błyskawiczne decyzje, niemal 100% pozytywnych

Kucharze, którzy specjalizują się w tradycyjnej polskiej kuchni tłumaczą, że prawdziwy rosół należy gotować na mieszance mięs, najlepiej drobiu oraz wołowiny. Tylko wtedy uda nam się uzyskać esencjonalny wywar, który smakiem podbije nasze kubki smakowe. Najlepszym wyborem jest oczywiście mięso z ekologicznej hodowli, w której krowy i kury mogą żyć całkowicie swobodnie.

Aby nadać zupie niezapomnianego smaku nie możemy zapomnieć o podstawowych dodatkach. Opalona nad palnikiem cebula, świeża włoszczyzna oraz mnóstwo aromatycznych ziół takich jak lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz oraz sól. Gotując rosół korzystajmy z rad babć, jednak zmodyfikujmy ich przepis dodając wołowinę. Zapewniamy, nigdy więcej nie wrócicie do zwykłego rosołu z samej kury.

Najlepsze newsy:

  1. Ujawniamy prawdę nt. "amerykańskiego" projektanta z Wiadomości TVP, który chwalił Agatę Dudę. Mieszka w Warszawie i podejrzanie opublikował dziś film "modowy"
  2. Wielka kwarantanna w Rewalu. Dziesiątki osób, są potwierdzone zakażenia
  3. Truskawki tanieją, ale nie mamy powodów do radości. Słowa eksperta mogą zasmucić
  4. Młode ziemniaki, fasolka szparagowa, a do nich pyszne mięso? Od dziś kupisz je w Biedronce za śmieszne pieniądze, tak tanio jeszcze nie było
  5. Zaczęło się, niebywała awantura w Biedronce. Wściekli klienci zaczęli się kłócić o restrykcję z kierownikiem, działo się niewyobrażalne
  6. Polskie media podały tragiczne informacje. Nie żyje Leszek Krzysiak, pożegnaliśmy wybitnego człowieka

Źródło: pikio.pl

Następny artykuł