Rosół z nietypowym dodatkiemInstagram / born_in_the_prl

Wiele osób wrzuca do rosołu bardzo nietypowy składnik. Efekty powalają, same korzyści

Smakowity rosół jest jedną z tych potraw, bez której nie może się obejść niedzielny obiad. Sposobów na jego przygotowanie nie da się zliczyć. Jednak niektórzy decydują się na nietypowy dodatek, który może okazać się nie lada sensacją. Wiele osób, które wypróbowały tą sztuczkę, na stałe wprowadziło ją do przepisu na domowy rosół.

Rosół jest zupą, której nikomu nie trzeba przedstawiać. Złocisty kolor przeplatany błyszczącymi oczkami tłuszczu to jej znak charakterystyczny. Obok takiego dania nie można przejść obojętnie i wie o tym praktycznie każdy. Istnieje pewien nietypowy dodatek, który znacząco wpływa na jego smak. Domownicy z pewnością będą zadowoleni z takiej odmiany.

Dramatyczne doniesienia o mistrzu olimpijskim. Poszedł do lasu na grzyby, zrozpaczona rodzina wezwała pomocDramatyczne doniesienia o mistrzu olimpijskim. Poszedł do lasu na grzyby, zrozpaczona rodzina wezwała pomocCzytaj dalej

Kultowy rosół z niezwykłym składnikiem

Nie da się ukryć, że rosół ma wiele najróżniejszych odsłon. Czasami szczegóły tkwią w przyprawach, a innym razem sekretem mogą być pieczone warzywa. Możliwości jest ogrom, jednak niektórzy decydują się na dodanie bardzo nietypowego składnika. O czym mowa?

Okazuje się, że rosół może zyskać dodatkowe walory smakowe, jeżeli dodamy do niego kapustę. Taki pomysł może wydawać się nieco irracjonalny, jednak warto go wypróbować. Zaskoczenie jest nieuniknione. Wiele osób, które wzbogaciły rosół o ten składnik nie żałuje takiego eksperymentu.

Dzisiaj grzeje:

  1. Porażające sceny na pogrzebie Andrzeja Strzeleckiego. Nikt się nie spodziewał
  2. Gotujesz rosół na kurczaku? Babcie ostrzegają, 1 część kury w ogóle się nie nadaje, nie wrzucajcie jej do garnka
  3. Kolejny wielki operator wprowadza kary za niepłacenie abonamentu. Lepiej nie rób sobie długów

Jaką kapustą wzbogacić rosół?

Rosół możemy urozmaicić zarówno białą kapustą jak i włoską. Dobrym połączeniem smaków będzie również kapusta pekińska. W przypadku dwóch pierwszych odmian wystarczy do garnka zupy dodać 1/4 główki. Natomiast jeżeli zdecydujemy się wzbogacić rosół o kapustę pekińską, należy dodać jej połowę. Warto również wykorzystać dodatek soku z kiszonej kapusty. Wówczas rosół stanie się idealnym wsparciem pracy jelit. Zupa stanie się także bardziej orzeźwiająca.

Najlepsze newsy:

  1. Michał Wiśniewski pokazał zdjęcie z ojcem, który popełnił samobójstwo. Byli niemal identyczni
  2. ZUS rusza z całkowicie nową usługą, powinni o niej wiedzieć wszyscy rodzice. Chodzi o wypłaty dodatkowego 500 plus
  3. Wyjawili nowe informacje ws. bonu turystycznego. Padła data, która ucieszy Polaków
  4. Kisisz ogórki? Pamiętaj o 4 kluczowych zasadach, ich nieprzestrzeganie grozi kulinarną katastrofą
  5. Kolobrzeskie ogórki kiszone lepsze od tradycyjnych? Sekretem jest jeden tajemniczy składnik
  6. Słynny Ferdek z Świata Według Kiepskich spędza w kuchni długie godziny. Niesamowite, co potem robi z jedzeniem
  7. Robert Lewandowski jednak ze Złotą Piłką. Eksperci nie mają wątpliwości

Źródło: Super Express

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł