RosółWikipedia / autor: MOs810 / licencja: CC 4.0

Niedowierzanie ile Gessler proponuje wlewać wody do rosołu. Ciężko sobie wyobrazić

Rosół według wytycznych Magdy Gessler zadziwił internautów. Największe kontrowersje wzbudza ilość wody jaką zaleca dodawać do wywaru. Wielu uważa, że tego przepisu nie da się wykonać w zaciszu domowym.

Rosół w polskiej kuchni cieszy się mianem zupy kultowej. Niemal w każdym domu przepis na te zupę jest nieco inny. W środowisku kucharzy atmosfera jest jeszcze bardziej gorąca i każdy z nich uważa, że to właśnie on posiada idealną recepturę, a wszystkie pozostałe są niewiele warte. Do tej dysputy swoją cegiełkę dołożyła także Magda Gessler, która podała proporcje jakich używa do przygotowania swojego rosołu. To jednak tylko rozogniło internautów, bo ilość wody jaką Magda proponuje dolewać zdaje się być wręcz niedorzeczna.

Zgroza, stwierdzili porażające. Porównali produkt kupowany na wakacje przez nas wszystkich w Lidlu i BiedronceZgroza, stwierdzili porażające. Porównali produkt kupowany na wakacje przez nas wszystkich w Lidlu i BiedronceCzytaj dalej

Rosół według Magdy Gessler - czy sprawdziłby się w waszych domach?

Znana restauratorka zachęca przede wszystkim do używania niekoniecznie popularnych mięs do przyrządzenia rosołu. W swojej kuchni wykorzystuje gicz cielęcą i ogony wołowe,które rzadko kiedy obecnie trafiają do zup. Magda Gessler dodaje także karmelizowaną cebulę oraz kapustę włoską. Propaguje także użycie składników z upraw ekologicznych, które mają korzystnie wpływać na smak gotowej zupy. Te porady mogą wydawać się nie zawsze trafione, jednak to nic w porównaniu z radą dotyczącą ilości wody w rosole. Fani nie mogą uwierzyć, że tak można gotować.

Dzisiaj grzeje:

  1. W końcu stało się, klamka zapadła. Od jutra tysiące rodzin straci pieniądze na dzieci
  2. Gotujesz rosół na kurczaku? Babcie ostrzegają, 1 część kury w ogóle się nie nadaje, nie wrzucajcie jej do garnka
  3. Zakaz handlu. Czy 26 lipca zrobimy zakupy?

Według Magdy Gessler rosół powinien być esencjonalny i bogaty w smaku. Aby to osiągnąć używa bardzo małej ilość wody w stosunku do warzyw i mięsa w rosole. Na 3 kilogramy warzyw i taką samą ilość mięs zaledwie 1,5 litra wody. Przy takich proporcjach rosół nigdy nie wyjdzie wodnisty i bez smaku. Dla wielu fanów jest to za mała ilość i niewielu z nich w swoich domach byłoby w stanie tak przyrządzić zupę bez wydania majątku na składniki.

Najlepsze newsy:

  1. Przed chwilą Polsat przekazał pilne ostrzeżenie. Zacznie się jeszcze dzisiaj
  2. Poważne kłopoty klientów PKO BP. Problemy także w ING, mBank i BNP Paribas, trzeba się przygotować
  3. Pilnie szukają 800 osób, które były na wschodzie Polski. Grozi im poważne niebezpieczeństwo
  4. Pikantna surówka z marchewki posmakuje każdemu. Wystarczą 3 ząbki czosnku i dodatek, który każdy ma w lodówce, by stworzyć obłędny miks
  5. Poszła do restauracji Magdy Gessler, gdy zobaczyła rachunek, omal nie zemdlała. Teraz mówi o oszustwie i ostrzega innych
  6. Koniecznie dodaj ją do ciasta drożdżowego. Efekty zadziwią, nie będziesz już robić inaczej
  7. Tragiczna wiadomość z samego rana. 20-letni gwiazdor przegrał z rakiem, jego ukochana zdradziła przerażające szczegóły

Źródło: kuchnia.wp.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł