Rosół według Ewy WachowiczInstagram / @ewawachowicz

Zamiast rosołu Ewa Wachowicz zaproponowała treściwy bulion magnacki. Podała go z kontrowersyjnym dodatkiem, zadziwiające połączenie

Tradycyjny niedzielny rosół to klasyka kuchni polskiej. Ewa Wachowicz zaprezentowała niezwykle interesującą alternatywę, która sprosta wymaganiom nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Bulion magnacki jest niezwykle sycący, a jego smak na długo pozostaje w pamięci. Jeden z dodatków może wydawać się kontrowersyjny, jednak efekt powala na kolana.

Nic tak nie cieszy jak smakowity rosół podczas niedzielnego obiadu. Nie da się ukryć, że zyskał on status niemal kultowego i niektóre osoby mogą sobie nie wyobrażać udanej końcówki weekendu bez tego dania. Sposobów na znakomity rosół jest wiele. Jednak to, co zaproponowała Ewa Wachowicz jest niesamowite. Bulion magnacki zaskoczy wszystkich domowników.

1 gęsty, kultowy dodatek pod panierką nadaje kotletom schabowym głębię intensywnego smaku. Rewolucyjny przepis1 gęsty, kultowy dodatek pod panierką nadaje kotletom schabowym głębię intensywnego smaku. Rewolucyjny przepisCzytaj dalej

Rosół w intrygującym wydaniu

Wyśmienity rosół potrafi przyprawić nas o błogostan. Aromatyczny bukiet tworzy perfekcyjną harmonię ze smakiem gotowanych warzyw i mięs. Tym razem warto wypróbować przepis Ewy Wachowicz na bulion po magnacku. Mało kto spodziewałby się, że rosół z dodatkiem żółtka jajka może być tak pyszny. Jakie składniki będą nam potrzebne?

  • kura rosołowa
  • 0,5 kg wołowiny
  • 4 marchewki
  • pietruszka
  • seler
  • cebula
  • 4 liście laurowe
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • goździk
  • gwiazdka anyżu
  • sól i pieprz
  • kwiat muszkatołowy
  • szafran
  • gałązka lubczyku
  • żółtka jajka
  • plasterki limonki
  • pieprz
  • natka pietruszki

Dzisiaj grzeje:

  1. Najgorsza wiadomość z samego rana. Nie żyje legenda telewizji
  2. Córka Natalii Kukulskiej jest wykapaną Anną Jantar. Mama gotuje jej dania wywołujące wielkie emocje
  3. Poważny spór na granicy Polski i Czech. Sprawa może trafić do Brukseli

Bulion magnacki według Ewy Wachowicz

Nietypowy rosół jest prosty w przygotowaniu. Na początku dokładnie myjemy mięso i kroimy je na kawałki. Umieszczamy je w garnku razem z warzywami przysmażonymi na suchej patelni. Całość zalewamy zimną wodą z dodatkiem liści laurowych, ziaren ziela angielskiego, gwiazdki anyżu i goździka. Doprawiamy solą i gotujemy przez minimum godzinę. Po tym czasie wywar wzbogacamy o kwiat muszkatu, szafran oraz lubczyk. Gotujemy pod przykryciem 15 minut. Rosół przecedzamy i wlewamy do filiżanek lub mniejszych półmisków. Bulion magnacki dekorujemy natką pietruszki i zmielonym pieprzem. Serwujemy go z plasterkami limonki oraz surowym żółtkiem w kieliszku.

Najlepsze newsy:

  1. Ząb wypadł dziennikarce na antenie. Wszystko emitowano na żywo, widzowie nie mogą uwierzyć
  2. Ksiądz Natanek, który twierdzi, że ma numer telefonu do Boga, prowadzi sektę? Nazywają się rycerzami, porażające doniesienia
  3. Życie turystów w Ustce zagrożone. Przeraźliwa sytuacja nie mieści się w głowie. Nieludzkie zachowanie
  4. Potrzebowała najszybszego efektu. Podpaliła wysypaną na folii kawę, zadziałało natychmiast
  5. Nie wyrzucaj dużych butelek, ukisisz w nich przepyszne ogórki. Leśnego aromatu doda nietypowy dodatek
  6. Niewiarygodne, Edyta Górniak przyłapana w McDonald's. Zrobiła zakazaną rzecz, mamy zdjęcie
  7. Władysław Kozakiewicz przez lata ukrywał wielki rodzinny dramat. Jego ojciec krzywdził go i matkę w najgorszy sposób

Źródło: ewawachowicz.pl


Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł