Rosół jak dawniej, jeden trik wszystko zmieniapxhere.com

Gotujesz rosół na kurczaku? Nie zapominaj o triku naszych babć, dzięki niemu zmysł smaku orbituje

Rosół jest legendarną wręcz zupą, która wbiła się w naszą kulturę i tradycję tak mocno, że ciężko wyobrazić sobie bez niego tradycyjny niedzielny obiad. Jeśli chcesz, aby był jak najlepszy, skorzystaj ze prastarego triku naszych babć, których rosół zawsze wychodził pyszny. Dzięki niemu zmysł smaku orbituje.

Rosół chyba każdy z nas chociaż raz spróbował i nawet jeśli ktoś za nim nie przepada z pewnością wie, że jest jedną z najczęściej serwowanych potraw w wielu domach. Jeśli dopiero od niedawna samodzielne gotujesz rosół, możesz nie znać specjalnego triku naszych babć, które stosując go są w stanie uzyskać najpyszniejszą zupę jaką jadłeś.

Podejrzane i skandaliczne, klienci Biedronki są zniesmaczeni. Kobieta zajrzała do lodówki z mięsem i nie wytrzymała, po chwili zauważyła co stało obokPodejrzane i skandaliczne, klienci Biedronki są zniesmaczeni. Kobieta zajrzała do lodówki z mięsem i nie wytrzymała, po chwili zauważyła co stało obokCzytaj dalej

Rosół jak dawniej - jeden tajemny trik zmienia cały jego smak, kubki smakowe zaczną orbitować już po jednej łyżce

Jeśli twoja zupa nie smakuje tak jak ta, którą przygotowywała ci babcia w dzieciństwie, prawdopodobnie popełniasz jeden błąd, który wszystko zmienia. Dawniej każda gospodyni znała trik, który umożliwiał im przygotowanie najpyszniejszej zupy pod słońcem. Użycie sekretnego sposobu w dzisiejszych czasach jest jeszcze łatwiejsze, ponieważ dawniej nie było tak wygodnego i łatwego dostępu do dobrego mięsa.

Dzisiaj grzeje:

  1. Stało się, rolnicy są wściekli. Otwierają pola, każdy może narwać sobie truskawek, borówek, czereśni czy malin
  2. Wziąłeś 5 tys. zł pożyczki z tarczy antykryzysowej? Nastąpiły zmiany, o których musisz wiedzieć

Trik polega na użyciu tłustego mięsa podczas gotowania. Bardzo ważne, aby było to tłuste mięso z kością, która podczas gotowania uwalnia niesamowity aromat. W tłuszczu z kolei przenoszony jest smak, on stoi za wspaniałymi oczkami, które pływają po powierzchni zupy. Najlepiej wybierać jest tłuste kawałki z kośćmi, takie jak udka, które są najlepszymi częściami kury. Są tłuste, a dzięki obecności kości jesteśmy w stanie uzyskać o wiele bardziej intensywny smak w porównaniu do skrzydełek czy piersi. Równie ważne jest także długie gotowanie na małym ogniu oraz odszumowywanie wywaru. Rosół smakuje niepowtarzalnie jeśli opalimy cebulkę nad gazem, co dzisiaj w wielu nowoczesnych kuchniach z płytami indukcyjnymi może być niestety niewykonalne, a szkoda, bo smak tradycji jest najlepeszy na świecie.

Najlepsze newsy:

  1. Kobieta znienacka wróciła do domu i przyłapała chłopaka z inną. Jej reakcja powala, wszystko się nagrało
  2. Przed operacjami plastycznymi za 167 tys. zł wyglądała pięknie. Zmiana jej wyglądu rozkłada na łopatki
  3. Stało się, straszne. Przez niebotyczne ceny truskawek, na plantacji pod osłoną nocy miało miejsce okropne wydarzenie
  4. Eksperci znaleźli powiązania spożywania kawy z 2 okropnymi chorobami. Mówią o groźnych komplikacjach
  5. Efektowny przepis na sezonowy, kultowy galaretkowiec z truskawkami bez pieczenia. Wystarczą 3 składniki plus truskawki
  6. Za tydzień wszystko wyjdzie na jaw. Północ Polski już czeka

Źródło: pikio.pl

Następny artykuł