Rosół od Jana Kuronia zachwyca, a jego trick powala na kolanawikipedia.org/MOs810 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.pl

Jak przyrządzić rosół idealny i drugie danie w jednym? Niezawodny sposób Kuronia bije wszystkie inne na głowe

Rosół prosto z przepisu Jana Kuronia, który bije na głowe wszystkie inne. Banalnie prosty w przygotowaniu, a jego smak powala na kolana. Ciężko znaleźć kogokolwiek, kto nie odmówiłby dokładki.

Rosół pojawia się na stole praktycznie co tydzień na niedzielny obiad, a u wielu nawet częściej. Aby był pyszny należy poświęcić mu odrobinę czasu, jednak samej pracy nie ma przy nim za dużo. Jeśli uwielbiasz rozgrzewającą i zdrową zupę koniecznie wypróbuj poniższy przepis. Nie wymaga zbyt wielu funduszy, a zadowala najbardziej wymagające kubki smakowe. Co ciekawe, Kuroń prezentuje jak wykonać dzięki niemu dwa dania w jednym.

Gessler wytknęła właścicielce powiększone usta i drogie ciuchy. Wiemy, jak po emisji Gessler wytknęła właścicielce powiększone usta i drogie ciuchy. Wiemy, jak po emisji "Kuchennych rewolucji" potoczyły się losy jej restauracjiCzytaj dalej

Rosół od Jana Kuronia - zachwycająca zupa, która nigdy się nie nudzi

Kuroń był znanym i cenionym kucharzem, który wyjątkowo mocno zaznaczył swój kunszt w narodowej kuchni. Jego przepisy do dzisiaj budzą zachwyt, a klasyczna Polska kuchnia jaką uprawiał pozwalała jeszcze bardziej rozsławić najbardziej tradycyjne dania. Jednym z nich jest rosół, który u tego kucharza grał podwójną rolę.

W jego przepisie znajdziemy standardowe składniki: marchew, seler, por, pietruszka, kapusta oraz natka pietruszki. Najlepiej ugotować jest go na wołowinie i kurczaku. Do wywaru należy wrzucić liście laurowe, ziele angielskie i ziarnisty pieprz. Tajnym składnikiem, który nadaje zupie wspaniałą barwę i smak jest opalona cebula, którą wrzucał do garnka.

Dzisiaj grzeje: 1. Obłędna sałatka z ogórków kiszonych. Takiego połączenia prawdopodobnie jeszcze nie jadłeś
2. Wybory prezydenckie 2020. Czym są wyniki exit poll?

Najciekawsze jednak dopiero przed nami. Pan Jan opracował przepis, dzięki któremu możemy wykorzystać warzywa z gotowania w jeszcze jeden sposób. Zdecydowanie ich nie wyrzucaj, tylko odłów z wywaru. Wrzuć je do blendera i zmiksuj na gładką masę. W misce połącz warzywa z bułką tartą, mielonym kuminem, solą, sproszkowaną papryką oraz pieprzem. Dokładnie wszystko wymieszaj i uformuj kotlety. Smaż je na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.

W taki sposób możemy "upiec dwie pieczenie na jednym ogniu", ponieważ od razu mamy także drugie danie. Wystarczy ugotować ziemniaki i sporządzić jakąś szybką surówkę, a niedzielny obiad jest już zrobiony.

Najlepsze newsy:

      1. "Jest fatalnie". Marian Opania znalazł się w tragicznej sytuacji
      2. Skandaliczne i oburzające zachowanie w karczmie w Zakopanem. Aż się wierzyć nie chce, okropne
      3. Poszła z ojcem do sklepu spożywczego, wróciła z oczami pełnymi łez. Zupełnie nie spodziewała się takiej sytuacji
      4. Wiele osób popełnia 2 błędy przy robieniu ogórków małosolnych. Wiemy, jak ich łatwo uniknąć
      5. Ważne ogłoszenie dla wszystkich, którzy jutro chcą zrobić zakupy w Lidlu, Biedronce, Dino, Auchan i innych sklepach. Nie wszyscy mieli świadomość
      6. Dramatyczny wypadek znanego piłkarza. Gwiazdor spadł z 200 metrów (FOTO)

Źródło: pikio.pl

Następny artykuł