Rosół Magdy Gesslerinstagram.com/magdagessler_official, canva.com/macniak

Gessler zdradziła przepis na rosół. Można złapać się za głowę, gdy zobaczy się pewien szczegół

Rosół Magdy Gessler jest niebywały. Wreszcie poznaliśmy jej przepis, którym postanowiła się podzielić. Znajomość jednego szczegółu jest doprawdy niesamowita.

Rosół wcale nie musi być zwykłym mięsno-warzywnym wywarem. Magda Gessler przykłada do niego ogromną uwagę, wszak kuchnia polska jest dla niej jedną z najlepszych. Jak przygotowuje go znana restauratorka? Udało nam się zdobyć jej przepis, można się złapać za głowę widząc pewien szczegół.

Nagły komunikat dotyczący zakupów w Lidlu. Fatalnie, Polacy będą wściekliNagły komunikat dotyczący zakupów w Lidlu. Fatalnie, Polacy będą wściekliCzytaj dalej

Rosół jakiego jeszcze nie jadłeś - Gessler wyjawiła swój przepis

Rosół jest idealną propozycją na niedzielny obiad. W każdym domu przepis na niego delikatnie się różni, a każdy ma odrobinę inne preferencje. Magda Gessler przeszła jednak sama siebie i jej zupa wywołuje ogromne emocje.

Z pewnością każdy z was chociaż raz w życiu zjadł talerz dobrego rosołu. Większość zapewne najlepszy wariant jadła od babci lub mamy - gospodynie domowe miały w końcu wiele lat, na udoskonalanie swoich przepisów.

Niewielu jednak miało możliwość spróbowania wariantu od restauratorki Magdy Gessler. Każdy kto dowiaduje się o jej sekretnym sposobie nie może wyjść z podziwu, że tak prosta zmiana ma tak ogromny wpływ na finalne danie.

Chodzi o niewielką ilość wody, dzięki której możemy ugotować prawdziwie esencjonalny wywar. Zbyt dużo płynu sprawi, że zupa będzie rozwodniona, a smak nie będzie tak intensywny. Co potrzebujemy do rosołu z przepisu Magdy Gessler?

Dzisiaj grzeje:

  1. Wzmacnia odporność i pozwala zwalczyć najgorsze przeziębienie. Syrop z 3 składników bije rekordy popularnosći
  2. Stan wyjątkowy do 20 listopada. Sytuacja jest tragiczna, wiadomość od naszego sąsiada wywołuje smutek
  3. Klasa sama w sobie, ozdoba stołu i przyczyna szczerych zachwytów. Nie ma nic lepszego niż domowe ciasto rafaello

Przepis na najlepszy rosół według Magdy Gessler

Składniki:

  • 1 cała kura
  • szponder wołowy – 500g
  • 5 marchewek
  • 5 pietruszek
  • 1 seler
  • 3 cebule
  • 1 por
  • ćwiartka kapusty włoskiej
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki lubczyku
  • 1 łyżka pieprzu ziarnistego
  • 5 goździków
  • 6 liści laurowych
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • sól
  • natka pietruszki do dekoracji

Warzywa i mięso dokładnie umyj. Warzywa obierz ze skórki i pokrój na mniejsze kawałki. Do garnka wrzuć mięso i zalej wodą tak, aby delikatnie wystawała ponad poziom mięsa. Gotuj je aż do miękkości.

Następnie dodaj warzywa poza cebulą. Ją posiekaj w kostkę i karmelizuj na patelni. Dodaj ją do wywaru. Do garnka wrzuć także ziele angielskie, liście laurowe, natkę pietruszki, lubczyk, sól, pieprz oraz goździki. Gotuj całość przez 3 godziny.

Po wystudzeniu przecedź rosół. Warzywa możesz wykorzystać do sałatki warzywnej, a mięso jako farsz do pierogów. Podawaj z makaronem jajecznym. Smacznego.

Ania zdradziła bardzo stary, powalający przepis na gołąbki. Farsz mięsny do kapusty robi inaczej niż wszyscyAnia zdradziła bardzo stary, powalający przepis na gołąbki. Farsz mięsny do kapusty robi inaczej niż wszyscyCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Już nie dwa tygodnie, jest nowa data zniesienia obostrzeń. Premier powiedział, niewielu zwróciło uwagę
  2. Wściekły Pudzian w niecenzuralnych słowach o całej sytuacji. Nie do wiary, że stał się ofiarą
  3. Wystarczy 1 łyżka i babciny trik, by uzyskać perfekcyjne pierogi. Robi tak zarówno Makłowicz, jak i Gessler
  4. Tysiąckrotnie lepsza niż zwykła mizeria, rodzina oniemieje z zachwytu. Koniec z dodawaniem śmietany, jeden produkt wygrywa wszystko
  5. Tysiąckrotnie lepsza niż zwykła mizeria, rodzina oniemieje z zachwytu. Koniec z dodawaniem śmietany, jeden produkt wygrywa wszystko
  6. Leki, których nie wolno ze sobą łączyć. Konsekwencje mogą być opłakane
  7. Niewiarygodne. Podpis bohatera "W tyle wizji" na TVP Info zaskoczył widzów, brzmi groźnie?

Źródło: pysznosci.pl, zywienie.abczdrowie.pl

Zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł