sałatka z makaronemyoutube / kanał: Opolanka Kasia w Kuchni / kadr z filmu

Obłędna sałatka makaronowa z soczystym ogórkiem i chrupiącą rzodkiewką. Ekspresowy przepis, który posmakuje każdemu

Sałatka to nasz ulubiony sposób na szybki i pyszny posiłek w ciągu dnia. Tę przygotujesz ekspresowo, doskonale sprawdzi się na kolację.

Sałatka to jedna z tych potraw, które dla wielu z nas nie kojarzą się z solidnym posiłkiem. Panuje przekonanie, że sałatki są nudne i ciężko się nimi najeść. Sałatka makaronowa to zupełne przeciwieństwo tego stereotypu. Jest bardzo sycąca i pożywna, a jej porcja dostarczy nam energii na wiele godzin. Jeśli na dodatek połączymy ją z świeżymi, sezonowymi warzywami, powstanie nam prawdziwa bomba smakowa. Z powodzeniem może urozmaicić nam ona wiele spotkań rodzinnych oraz świetnie sprawdzi się jako posiłek zabierany do pracy. Jej dodatkowym atutem jest trwałość, możemy ją przechowywać nawet dzień czy dwa w lodówce i nadal będzie smakowała rewelacyjnie.

Przecież kupowaliśmy je codziennie w Biedronce i Lidlu, po prostu ręce opadają. Nie do pomyślenia, jak wiele towarów ostatnio wycofano z obrotuPrzecież kupowaliśmy je codziennie w Biedronce i Lidlu, po prostu ręce opadają. Nie do pomyślenia, jak wiele towarów ostatnio wycofano z obrotuCzytaj dalej

Sałatka makaronowa w kwadrans

Uwielbiamy prostotę w kuchni, danie nawet bez wymyślnych, drogich składników powinno być smaczne. Nie zawsze mamy czas, żeby stać w kuchni godzinami, dlatego warto w zanadrzu mieć kilka pomysłów na potrawy, które przygotujemy błyskawicznie, bez uszczerbku na ich jakości. Taka właśnie jest sałatka makaronowa - przepis wyjdzie nawet najmniej utalentowanym adeptom sztuki kulinarnej. Instrukcję krok po kroku możemy znaleźć na kanale Opolanka Kasia w Kuchni na platformie Youtube.

Dzisiaj grzeje:

  1. Ze łzami w oczach wystawił astronomiczny paragon klientowi. Głos załamał się pracownikowi restauracji widząc sumę na rachunku
  2. Szykują się protesty wyborcze. Wiadomo, kiedy spłyną pierwsze

Potrzebujesz:

      • 1 opakowanie makaronu np: penne, kokardki czy makaron ryżowy
      • 2 ogórki
      • 7 rzodkiewek
      • pęczek dymki
      • 2 łyżki jogurtu greckiego
      • 2 łyżki majonezu
      • sól, pieprz

Makaron gotujemy al dente według instrukcji zamieszczonej na opakowaniu. Po ugotowaniu koniecznie mocno przelewamy go zimną woda na sicie - dzięki temu makaron nie będzie sklejony. Ogórek obieramy i kroimy w drobne półplasterki. Rzodkiewkę kroimy tak samo i szatkujemy dymkę. Makaron wraz z warzywami i pozostałymi składnikami dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Możemy dodać także podsmażonego kurczaka bądź szynkę. Serwujemy od razu albo przechowujemy do 2 dni w lodówce.

Najlepsze newsy:

Źródła: Beszamel.se.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł