Sałatka teściowej zaskoczy rodzinę.YouTube/e-PrzepisyKulinarne

"Sałatka teściowej" jest hitem na każdym rodzinnym spotkaniu. Jej wersja na ciepło idealnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu

Podczas rodzinnych spotkań warto zadbać o odpowiedni dobór potraw. To dzięki nim wspólnie z bliskimi możemy cieszyć się fantastycznymi smakami. Sałatka bez wątpienia będzie idealną propozycją. Zwłaszcza jeżeli przygotujemy ją na ciepło. Już teraz możesz przekonać się jak prosta w przygotowaniu i zachwycająca dla podniebienia jest "sałatka teściowej"

Bez wątpienia rodzinne spotkania łatwo uczynić jeszcze bardziej przyjemnymi dzięki fantastycznym dodatkom kulinarnym. Któż nie lubi zasiadać przy wspólnym stole w towarzystwie bliskich. Ta sałatka na ciepło sprawi, że zajadanie najróżniejszych frykasów może być jeszcze sympatyczniejsze.

Tajemny dodatek do rosołu, który zupełnie odmienia jego smak. Nie chodzi o warzywa ani przyprawy, dodaje go również Ewa WachowiczTajemny dodatek do rosołu, który zupełnie odmienia jego smak. Nie chodzi o warzywa ani przyprawy, dodaje go również Ewa WachowiczCzytaj dalej

"Sałatka teściowej" zachwyci twoich bliskich

Niejednokrotnie podczas rodzinnych spotkań mogliśmy spotkać się z daniami takimi jak sałatka. Tym razem warto zaskoczyć najbliższych i przygotować im coś naprawdę wyjątkowego. "Sałatka teściowej" na ciepło idealnie sprawdzi się w tym zadaniu. W celu jej przygotowania musimy zapatrzyć się w następujące składniki:

  • 500 g różyczek z kalafiora
  • 250 g ciemnej fasoli z puszki
  • 250 g pieczarek
  • 250 g czerwona papryka
  • 100 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • tymianek
  • oregano
  • sól i pieprz

Dzisiaj grzeje: 1. Wysyp fusy z kawy w ogrodzie. Pozbędziesz się bardzo uciążliwych szkodników
2. 4,3 tys. zł co miesiąc. Pieniądze ze specjalnego świadczenia dostaje coraz więcej emerytów

Przepis na tę sałatkę jest wyjątkowo prosty

"Sałatka teściowej" na ciepło jest prosta w wykonaniu. Na początku kroimy w drobne plasterki cebulę, paprykę i pieczarki. Następnie rozgrzewamy na patelni olej. Umieszczamy na niej cebulę i wyciśnięty czosnek. W międzyczasie gotujemy kalafior przez 4 minuty, natomiast fasolę przez 2. Do zeszklonej cebuli i czosnku dodajemy pozostałe składniki. Całość smażymy przez około 7 minut. "Sałatka teściowej" powinna być podawana na ciepło. Z całą pewnością zachwyci kubki smakowe zgromadzonej rodziny.

Sałatka teściowej

(Pixabay / olafBroeker)

Najlepsze newsy:

  1. Atak nożownika, nie żyją trzy osoby, dwie w stanie krytycznym. Tragiczne doniesienia z Wielkiej Brytanii
  2. Niebezpieczeństwo na południu Polski. Pilny apel do Polaków
  3. Kupili dwie kawy i dwa gofry na Krupówkach. Gdy zobaczyli rachunek, złapali się za głowy
  4. Niesamowicie zdrowy domowy syrop z natki pietruszki oczyszczający tętnice. Jego zalety powalają
  5. Nigdy nie wylewaj wody po ugotowaniu ziemniaków. Jest cenna z 5 imponujących powodów
  6. Marcin Gortat pojawił się w TVP i zaatakował Alicję Bachledę-Curuś. Ostre słowa padły przed tysiącami widzów

Źródło: Onet Gotowanie

Następny artykuł