Sezam w smakowitym wydaniuWikipedia / Crusier / CC BY-SA 3.0

Kiedyś wszystkie dzieci zajadały się sezamkami. W parę chwil możesz je zrobić w domu, banalnie prosty przepis

Nie da się ukryć, że sezam może mieć najróżniejsze zastosowania w kuchni. Jednak jego najbardziej smakowitą odsłoną są bez wątpienia wyśmienite sezamki. Już teraz możesz przekonać jak w prosty sposób przygotować ten przysmak w domowym zaciszu.

Sezam w tym wydaniu potrafi przyprawić o szybsze bicie serca. Dla wielu osób sezamki przede wszystkim kojarzą się z beztroskim okresem dzieciństwa. Na szczęście istnieje sposób na ich samodzielne przyrządzenie. Część smakoszy twierdzi, że wychodzą lepiej od sklepowych.

Wyszło na jaw, jakie rzeczy miesiącami w sekrecie robiła pracownica McDonald's. Nagrał ją jeden z klientówWyszło na jaw, jakie rzeczy miesiącami w sekrecie robiła pracownica McDonald's. Nagrał ją jeden z klientówCzytaj dalej

Sezam w kultowym wydaniu

Smakowity sezam z dodatkami w prosty sposób przekształcimy w niezapomniany frykas. Przepis nie powinien sprawić nikomu większych problemów, a smak zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Na początku musimy zaopatrzyć się w następujące produkty:

  • 250 g sezamu
  • 230 g cukru
  • 15 g cukru waniliowego
  • 15 g wody
  • 20 g masła

Dzisiaj grzeje:

  1. Zaczęło się dzisiaj, klienci już stoją w kolejkach w Biedronce. Tak pięknych sprzętów kuchennych za grosze dawno nie było
  2. Polsat alarmuje. Warto się spieszyć. Ostatni tak swobodny dzień dla podróżnych
  3. Wystarczy pić sok z jednego ziemniaka dziennie, by poczuć jego dobroczynnie działanie. Tanie rozwiązanie, a efekty zadziwią każdego

Wyśmienite sezamki - jak je zrobić?

Sezam prażymy na patelni bez użycia tłuszczy. Powinien przybrać złocisty kolor. Odstawiamy go do wystygnięcia. W tym czasie do garnka wysypujemy oba rodzaje cukru i dolewamy wodę. Wszystko podgrzewamy, aby się skartelizowało. Kiedy ciecz stanie się złota, wówczas dodajemy do niej masło. Energicznie mieszamy i dodajemy sezam. Karlem będzie szybko twardniał, w związku z tym musimy działać bardzo szybko. Masę wykładamy na papier do pieczenia i przykrywamy kolejną warstwa papieru. Teraz sezam z karmelem musimy rozwałkować na grubość 0,5 cm. Zdejmujemy wierzchnią warstwę papieru i kroimy masę na prostokąty. Należy to zrobić zanim karmel zastygnie. Tak przygotowane sezamki z pewnością zachwycą domowników.

Gessler rzuciła w właściciela jajkiem i ogromnie go obraziła. Gdy powiedziała, że zmieni jego restaurację w rzeźnię, osłupiałGessler rzuciła w właściciela jajkiem i ogromnie go obraziła. Gdy powiedziała, że zmieni jego restaurację w rzeźnię, osłupiałCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Polacy masowo oczyszczają swoje konta emerytalne. Niektórzy do samego zera
  2. Wstrząsające wyznanie Anny Muchy. Chyba nikt się go nie spodziewał
  3. Aktor "Na Wspólnej" jadł pyzy i kluski, a i tak schudł 19 kg. Niewiarygodna metamorfoza, jest nie do poznania
  4. Przyłapana, nikt nie spodziewał się, że nie zawsze robi je sama. Paparazzi zrobili kompromitujące zdjęcia
  5. Jajecznica jeszcze lepsza, bo z kurkami, które dodają jej wyrazistości. Podczas przygotowania wystrzegaj się 1 błędu
  6. Pola Raksa gwiazdą “Czterej pancerni i pies”. Tak dzisiaj wygląda gwiazda serialu

Źródło: Domowe wypieki

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł