Na śniadanie warto podać pastę jajeczną.wikimedia commons/Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 Unported/

Magda Gessler ma rewelacyjny przepis na pastę jajeczną. Polecała ją nawet w Kuchennych Rewolucjach

Śniadanie warto celebrować i zamiast nudnych kanapek z wędliną przyrządzić cudowną pastę do chleba. Najlepiej sprawdzi się w tym przypadku dodatek zrobiony z jajek, majonezu i aromatycznych przypraw. Przepis na najlepszą pastę jajeczną zdradziła jedna z najlepszych polskich restauratorek.

Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia nie tylko dlatego, że dodaje sił od samego rana. Pyszny pierwszy posiłek może też poprawić humor i zapewnić dobry nastrój na cały dzień. Warto więc podarować sobie małą przyjemność i przygotować pyszną pastę jajeczną. W sieci istnieje mnóstwo przepisów na kanapkowy dodatek, ale pasta, która pojawiła się w "Kuchennych rewolucjach", na pewno jest jedną z najsmaczniejszych.

Ważne, niestety. Nagły komunikat z GIS ws. weselWażne, niestety. Nagły komunikat z GIS ws. weselCzytaj dalej

Śniadanie z kultową pastą jajeczną z przepisu Gessler zachwyci największych smakoszy

Śniadanie bywa najlepszą okazją do podania smacznych i zdrowych jajek - zjadamy je chętnie w niemal każdej postaci. Wszelkie jajecznice czy jajka sadzone mogą się jednak czasem znudzić, a wówczas warto przygotować cudowną pastę do chleba. By mieć pewność, że dodatek zachwyci smakiem, warto przygotować ją według przepisu Magdy Gessler. W jednym z odcinków znanego programu o rewolucjach w polskiej gastronomii, pojawiło się "Bistro Jajo". W menu knajpy znalazło się wiele pysznych jajecznych potraw - między innymi pasta, która zachwyciła wszystkich gości restauracji.

Dzisiaj grzeje:

  1. Łukasz Szumowski: „Będą większe obostrzenia”. Minister tłumaczy gdzie i dla kogo, wielu Polaków będzie zdruzgotanych
  2. Awantura w Biedronce pań 60+. Wściekła złapała za ziemniaka, maseczkę miała źle założoną
  3. Zakaz seniorów na weselach? Szykują się nowe wytyczne

Składniki:

  • 4 jajka,
  • 2 łyżeczki musztardy,
  • pęczek koperku,
  • pęczek szczypiorku,
  • łyżeczka curry,
  • pół łyżeczki ostrej papryki,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki masła,
  • szczypta majeranku,
  • sól i pieprz.

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, a zioła drobno siekamy. Ugotowane jajka kroimy w drobną kostkę albo przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy do nich, majonez i resztę składników. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki i podajemy od razu z dobrym pieczywem. Pastę można przechowywać w lodówce kilka dni.

Uwielbiany aktor z Uwielbiany aktor z "Rancza" od kilku miesięcy nie wychodzi z domu, nawet na zakupy. Ma dość, padły niezwykle smutne słowaCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Wiemy, kto może zastąpić Kingę Rusin w Dzień dobry TVN. Jedno z największych nazwisk
  2. Szumowski wyjawił, gdzie zaostrzą restrykcje. Dotyczy tysięcy Polaków
  3. Na weselach zabraknie seniorów? Niestety, resort zapowiada kolejne obostrzenia
  4. Pokazał jak zrobić ciasto jeszcze lepsze niż kultowy batonik. Twix bez pieczenia, potrzebujesz tylko 3. składników
  5. Wszyscy dziś rzucili się po 1 rzecz z Lidla. Ostatnie godziny, za darmo ukochany przysmak lata
  6. Gdy wyszło na jaw, z kim spokrewniony jest Kamil Stoch, odebrało nam mowę. Nikt nawet nie zdawał sobie sprawy

Źródło: ofeminin

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko pyszny i prosty przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł