Surówka z kiszonej kapusty zachwyca wyjątkowym smakiem.Instagram/@moje_gotowanie_moje_smaki

Bajecznie pyszna i tania surówka z kiszonej kapusty dla całej rodziny. Moc witamin idealna na jesienną słotę

Surówka z kiszonej kapusty będzie teraz idealnym dodatkiem do drugiego dania. Znały ją już nasze mamy i babcie, dlatego warto przypomnieć sobie smak tego kultowego dodatku. Polecamy przepis na wyborną i pełną witamin surówkę z kiszonej kapusty.

Surówka do obiadu jest nie tylko niezbędna, by danie smakowało idealnie, ale też jest najlepszą formą przemycenia porcji warzyw i owoców. W tym sezonie szczególnie dobrze będzie smakować sałatka z kiszonej kapusty wzbogacona o jabłko i marchewkę. Na składniki wydamy nie więcej niż kilka złotych, a do tego przygotujemy ją w kilka minut.

Rosną w Polsce, odkryto skupiska. Kosztują nawet 30 tys. zł/kg, miejscowość ich występowania jest znanaRosną w Polsce, odkryto skupiska. Kosztują nawet 30 tys. zł/kg, miejscowość ich występowania jest znanaCzytaj dalej

Surówka z kiszonej kapusty - przepyszna i pełna witamin

Surówka z kiszonej kapusty jest jednym z najsłynniejszych dodatków do drugiego dania w kuchni polskiej. Doskonale pasuje do smażonej ryby i wszelkich mięsnych czy też jajecznych kotletów. Wyrazisty smak kiszonej kapusty świetnie przełamuje delikatne jabłko, a marchewka sprawia, że surówka ma przepiękny kolor. Przepiękną surówką podzielono się na Instagramie @moje_gotowanie_moje_smaki.

Dzisiaj grzeje:

  1. Polka natrafiła na grzyby warte 2 000 zł/kg. Są w polskich lasach
  2. Już jest. Nowa lista powiatów i miast w czerwonej i żółtej strefie. Robi się naprawę poważnie
  3. Napój kupowany przez miliony Polaków destrukcyjnie wpływa nie tylko na kości. Najgorsze, że piją go niemal wszyscy

Składniki:

  • 500 g kiszonej kapusty,
  • twarde jabłko,
  • marchewka,
  • 8 łyżek oleju roślinnego,
  • 2 płaskie łyżki cukru,
  • łyżeczka kminku.

Przygotowanie:

Kiszoną kapustę odciskamy z nadmiaru wody i drobno szatkujemy. Przekładamy ją do miski. Jabłko i marchewkę obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy je do kapusty razem z cukrem i kminkiem. Dolewamy olej i mieszamy dokładnie wszystkie składniki. Odstawiamy na godzinę do lodówki, by smaki się przegryzły. Surówka szczególnie dobrze pasuje do filetów rybnych. Dodatkowo można wzbogacić ją o posiekaną natkę pietruszki.

Uwielbiasz pierogi z grzybami? 2 przełomowe triki sprawią, że ciasto nigdy się nie rozpadnieUwielbiasz pierogi z grzybami? 2 przełomowe triki sprawią, że ciasto nigdy się nie rozpadnieCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Kilkanaście produktów masowo wycofanych. Wszyscy je kupowali w Biedronce, Lidlu i Żabce nie wiedząc, że zagrażają zdrowiu
  2. Prezes NFZ ogłosił zmiany w ubezpieczeniach zdrowotnych. Zaczynają obowiązywać już dziś
  3. Jedna łyżka dodana do panierki sprawia, że kotlety schabowe smakują lepiej niż kiedykolwiek. Klasyczny trick szefa kuchni zachwyca Polaków
  4. Beata nie mogła uporać się w wstydliwym problemem, sięgnęła po sok z pietruszki. Wystarczyły 2 tygodnie, by znów zaczęła cieszyć się życiem
  5. Gessler jest nie do poznania, wyciekło nagranie z przystojnym kucharzem z 1996 roku. Ciężko uwierzyć, jak zachowuje się uwielbiana restauratorka
  6. Ich córeczka uznana jest za najpiękniejsze dziecko na świecie. Widok dziewczynki zapiera dech w piersiach

Źródło: aniagotuje.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł