Surówka z białej kapusty jest szybka w przygotowaniu i pyszna.screen z kanału Przepisy Joli/Youtube

5 minut i gotowe. Nasza ukochana surówka z białej kapusty niezmiennie króluje na polskich stołach

Surówka z białej kapusty jest jednym z najchętniej podawanych dodatków do drugiego dania. Warzywna sałatka pasuje do niemal każdego dania, a do tego jest pełna witamin. Pyszną surówkę przygotujemy w kilka minut.

Surówka z białej kapusty może być przygotowana na milion sposobów. Niektórzy dodają do niej niemal wyłącznie oliwę i koperek, inni uwielbiają zaś colesława. Najczęściej w Polsce przyrządza się jednak prostą surówkę, która składa się z białej kapusty, marchewki, natki pietruszki i bajecznie prostego sosu.

Zaczyna się jutro, trwa tylko 2 dni. Wystarczy mieć ze sobą monetę 2 złZaczyna się jutro, trwa tylko 2 dni. Wystarczy mieć ze sobą monetę 2 złCzytaj dalej

Surówka z białej kapusty - obiadowy klasyk

Surówka z białej kapusty jest jedną z tych sałatek, które przygotujemy w mgnieniu oka. Możemy podać ją z właściwie dowolnym mięsem i ziemniakami czy też plackami ziemniaczanymi z gulaszem. Wystarczy tylko drobno posiekać warzywa i dodać do nich zioła oraz odrobinę oliwy z miodem i cytryną, by stworzyć doskonałą mieszankę smaków. Swoją wersją surówki podzielono się na kanale Przepisy Joli na YouTubie.

Dzisiaj grzeje:

  1. Dodaj 2 łyżki do ciasta, a zmienisz ich kolor i smak. Pierogi na słodko w zupełnie nowej odsłonie pokocha cała rodzina
  2. Mamy potwierdzenie. Obowiązkowa kwarantanna dla Polaków od 5 października, przykre informacje
  3. Kto jest na zdjęciu? Pod fotografią burza, zdania są podzielone, ale tylko 1 odpowiedź wydaje się słuszna

Składniki:

  • pół główki niedużej kapusty,
  • marchew,
  • niewielka cebula,
  • łyżka posiekanej pietruszki lub koperku,
  • 2 łyżki oliwy,
  • łyżka soku z cytryny,
  • 0,5 łyżki miodu,
  • sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie:

Kapustę drobno szatkujemy, marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, a cebulkę siekamy w drobną kostkę. Dodajemy posiekana pietruszkę lub koperek, przyprawiamy wszystko solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. W małej misce dokładnie mieszamy miód, oliwę i sok z cytryny. Dolewamy sos do warzyw i mieszamy wszystkie składniki. Surówkę odstawiamy do lodówki na ok. 30 min. Przed podaniem ponownie mieszamy.

Za kucharzem z TVN wystawiono Europejski Nakaz Aresztowania, odsiedział kilka miesięcy. Powód poraża, po latach wszystko opowiedziałZa kucharzem z TVN wystawiono Europejski Nakaz Aresztowania, odsiedział kilka miesięcy. Powód poraża, po latach wszystko opowiedziałCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Emerytura jak najszybciej. Niepokojące dane pokazują co może nas czekać
  2. Ministerstwo Zdrowia przekazało wstrząsającą wiadomość. Kolejny rekord zakażeń i zmiany w obostrzeniach
  3. Widok nadgryzionych frytek i hamburgerów poraża. McDonald's wcale nie przeprasza, wręcz przeciwnie
  4. 110-latka pokonała nowotwór, wszystko dzięki niebywałej diecie. Zdradziła sekret, lekarz polecił jej picie codziennie 3 szklanek pewnego napoju
  5. Codziennie o poranku piła go zamiast kawy, po tygodniu czuła się jak nowonarodzona
  6. Niektórzy z nas mają "złotą krew" lub dodatkowe żebro. Jakie jeszcze cechy niezwykle rzadko występują u ludzi?

Źródło: blogzapetytem.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł