

4 Września 2020
Ewa Wachowicz zmodyfikowała przepis na słynnego Colesława. Jej wersja słynnej surówki jest jeszcze lepsza niż oryginał
Surówka z KFC zyskała ogromną popularność wśród smakoszy. W oryginalnej wersji obowiązkowo składa się z surowej kapusty, marchewki i majonezu, ale wszyscy miłośnicy jedzenia lubią czasem kulinarne eksperymenty. Warto wypróbować wariację na temat tej surówki zaproponowanej przez samą Ewę Wachowicz. Gwiazda podają ją z pysznym domowym sosem.
Surówka wbrew pozorom wcale nie odgrywa roli drugo- ani tym bardziej trzecioplanowej. Wszyscy mamy mają swoje ulubione świeże warzywa doprawione aromatycznymi dodatkami, które chętnie przyrządzamy do obiadu. Co ciekawe, nawet fani fast-foodów doceniają słynną surówkę z kapusty, marchewki i majonezu, dlatego w sieci jakiś czas temu krążył przepis, dzięki któremu mogliśmy dokładnie odwzorować słynny dodatek. Ewa Wachowicz postanowiła zmodyfikować przepis na słynnego Colesława. Jej przepis z pewnością podbije serce niejednego smakosza.
Surówka Colesław w nowej, lepszej wersji. Zaproponowała ją sama Ewa Wachowicz
Surówka Colesław znana jest smakoszom na całym świecie. Co jakiś czas pojawiają się jej modyfikacje. Znana jest np. jej wersja z kalafiorem w roli głównej. Niedawno słynną surówkę " na tapetę" wzieła sama Ewa Wachowicz. Dziennikarka dodała do niej przepyszny domowy sos. Podajemy przepis
Dzisiaj grzeje:
- Cała Polska w czerwonej strefie? GIS wydał najgorszy możliwy komunikat
- Została okrzyknięta najładniejszą babcią na świecie. Ma 63 lata, a figury zazdroszczą jej nawet nastolatki
- Dodajesz imbir do herbaty? Gratulacje, właśnie nieziemsko poprawiasz działanie jednego narządu
Składniki:
- 1 - nieduża kapusta
- 2 marchewki
- 2 cebule
- 1/4 szklanki cukru pudru
- 1/4 szklanki mleka
- 1/2 szklanki majonezu
- 1 1/2 łyżki octu winnego
- 2 1/2 łyżki soku z cytryny
Sposób wykonania:
Kapustę należy poszatkować i posiekać nożem. Następnie, obieramy marchewkę i zcieramy ją na grubych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki sosu musimt wymieszać , a następnie zalać nim jarzyny. Odstawiamy surówkę w chłodne miejsce na ok. 2 godziny.
Surówka będzie doskonałym dodatkiem do drugiego dania. Smacznego!
Najlepsze newsy:
- Waloryzacja emerytur i rent 2021. Wiadomo już dokładnie, o ile więcej pieniędzy trafi do kieszeni seniorów
- Kultowy aktor zarażony koronawirusem. Wstrzymano nagrania filmu, który miał być murowanym hitem
- 1 prosty trick sprawi, że kotlety schabowe nigdy nie wyjdą twarde. Wiele osób zupełnie nie zwraca uwagi na tak drobny szczegół
- Ciężko zapomnieć o ich bajecznym smaku. Ogórki kiszone ze słodkim dodatkiem
- Przez 3 dni piła napar z liści laurowych. Efekty ją poraziły
- Wiemy, na którym miejscu jechał zakażony. Pasażerowie poszukiwani
Źródło: ewawachowicz.pl
Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama