Surówka, która ochłodzi w upalny dzieńYouTube.com/ Przepisy Joli

Pokroiła rzodkiewkę i ogórki, ale dopiero po dodaniu 3. składnika surówka zachwyciła smakiem. Idealna do mięsa i na upalne dni

Surówka jest często niedoceniana, a prawda jest taka, że gra bardzo ważna rolę na obiadowym talerzu. Dodatek złożony ze świeżych warzyw jest głównym źródłem mikroelementów, które maja ogromny wpływ na ludzki organizm. Anna zdradziła swój przepis na pyszną surówkę z rzodkiewki, ogórka i jednego tajemniczego składnika.

Surówka towarzyszy nam praktycznie codziennie przy obiedzie. Widząc kolorowe, chrupiące warzywa nie możemy powstrzymać cieknącej ślinki. Najczęściej dominującym smakiem surówki jest smak kwaśny, który idealnie równoważy słoność głównego dania. Trochę inaczej jest w poniższym przepisie, który łączy wiele różnych smaków we wspaniałej kompozycji. Dodatek jednego składnika powoduje, że zmysł smaku orbituje.

40-letni Tomasz w piątkowy wieczór wybrał się na zakupy do Lidla. Nagle kasjerka zapytała o porażającą rzecz, od razu pobladł40-letni Tomasz w piątkowy wieczór wybrał się na zakupy do Lidla. Nagle kasjerka zapytała o porażającą rzecz, od razu pobladłCzytaj dalej

Surówka Anny z rzodkiewki, ogórka i czegoś jeszcze - idealnie współgra z mięsem

Pani Anna opracowała ciekawy przepis, który wykorzystuje obecne sezonowe warzywa. Rzodkiewka i ogórek jest standardowym połączeniem, który często widzimy w czasie obiadu. Anna dodaje do nich sekretny składnik, który wprowadza nutę orientu. Chodzi o groszek cukrowy, który swoją słodyczą i chrupkością rozpali zmysły każdego smakosza. Co więcej, orzeźwiający smak surówki idealnie pasuje w upalne dni. Jola z kanału "Przepisy Joli" na platformie Youtube.com wykonała swoją, równie pyszną wersję surówki.

Składniki:

  • 200 gramów groszku cukrowego
  • 200 gramów ogórków szklarniowych
  • spora garść rzodkiewki
  • pół łyżki natki pietruszki
  • pół łyżki kopru
  • 100 ml jogurtu
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżeczka cukru
  • pół łyżeczki pieprzu
  • pół łyżeczki soli

Dzisiaj grzeje:

Przygotowanie:

  1. Obierz ogórki i pokrój je na talarki.
  2. Groszek cukrowy sparz polewając strąki wrzącą wodą w sitku.
  3. Z rzodkiewek oderwij liście i dokładnie je umyj. Pokrój je na cienkie plasterki.
  4. W dużej misce zmieszaj ogórka, rzodkiewkę oraz groszek cukrowy. Wrzuć do miski posiekany koper oraz pietruszkę i ponownie wymieszaj.
  5. Do kubka wlej jogurt i sok z cytryny. Wsyp sól, pieprz oraz cukier i wymieszaj, aż wszystko się rozpuści.
  6. Warzywa zalej dressingiem i dokładnie wymieszaj.

Surówkę możesz ozdobić świeżymi listkami pietruszki. Idealnie pasuje do pieczonego schabu bądź kurczaka. Smacznego.

Najlepsze newsy:

    1. Policja rusza na kontrole. Już ponad 13 tys mandatów, mogą złapać każdego
    2. Zginął piosenkarz, na ulice wyszły tłumy. Ponad 150 ofiar śmiertelnych w jednym z krajów
    3. Gwiazdor telewizji śniadaniowej zrobił na wizji coś niewybaczalnego. Zniesmaczeni internauci nie zostawili na nim suchej nitki
    4. Zostały ci ziemniaki z obiadu? Zrób z nich obłędnie chrupiące krokiety, rodzina będzie zachwycona
    5. Stary przepis na ogórki kiszone, które zawsze wychodzą twarde. Sekretem jest wyjątkowy składnik
    6. Wielki sukces Igi Świątek. Polka była bezlitosna w trakcie turnieju, prawdziwa dominacja i wielkie zwycięstwo

Źródło:beszamel.se.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł