Surówka, która idealnie pasuje do letniego obiaduYouTube.com/ Weronika Domogród

Starła marchewkę, ale jabłko zastąpiła innym owocem. Surówka w mig stała się wielkim hitem, pasuje niemal do wszystkiego

Surówka z marchewki i jabłka jest wspaniałą klasyką, która smakuje praktycznie każdemu. Znana kucharka zamieniła jabłko na zupełnie inny, egzotyczny owoc. Surówka stała się ogromnym hitem, nigdy nie wróci już do zwykłego jabłka.

Surówka jest nieodłącznym elementem pełnowartościowego obiadu. Dzięki niej możemy przyjąć dużą ilość mikroelementów, które regulują wiele procesów zachodzących w organizmie człowieka. Rodzajów surówek jest wyjątkowo dużo, jednak dzisiaj zajmiemy się szczególną, która została wymyślona przez Jolę z portalu przepisyjoli.pl Każdy kto jej próbuje mówi, że jest doskonała i przepyszna.

40-letni Tomasz w piątkowy wieczór wybrał się na zakupy do Lidla. Nagle kasjerka zapytała o porażającą rzecz, od razu pobladł40-letni Tomasz w piątkowy wieczór wybrał się na zakupy do Lidla. Nagle kasjerka zapytała o porażającą rzecz, od razu pobladłCzytaj dalej

Surówka z marchewką i jednym sekretnym owocem - zmienia oblicze obiadu nie do poznania

Prosty i szybki przepis, który wprowadza wiele koloru i świeżości do obiadu. Pani Jola zamieniła zwykłe jabłko na egzotycznego ananasa, który swoją słodyczą idealnie wpasowuje się w paletę smaków surówki. Doskonale smakuje z schabowym i mielonym kotletem, lecz równie smaczna jest samodzielnie. Jedną ze smaczniejszych wariacji poniższej surówki przygotowała Weronika, która prowadzi kanał na YouTube o nazwie "Weronika Domogród".

Składniki:

  • puszka ananasa
  • pół szklanki orzechów włoskich
  • 300 gramów marchewki
  • 100 gramów rodzynek
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 mały jogurt
  • 3 łyżki soku z ananasa
  • sól
  • pieprz

Dzisiaj grzeje:

Przygotowanie:

  1. Marchewkę obierz i zetrzyj na grubych oczkach tarki.
  2. Otwórz puszkę z ananasem, odlej 3 łyżki zalewy a owoce posiekaj w mniejsze kawałki. Dodaj je do marchewki.
  3. Orzechy zgnieć na mniejsze kawałki, dodaj do marchewki.
  4. Do miski z reszta składników wrzuć rodzinki. Zamieszaj delikatnie.
  5. W kubeczku zmieszaj jogurt, majonez, zalewę, sól oraz pieprz.
  6. Zalej sałatkę sosem i dokładnie wymieszaj.

Najsmaczniejsza jest delikatnie zmrożona, więc podawaj ją bezpośrednio z lodówki.

Najlepsze newsy:

Źródło: przepisyjoli.com

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł