Surówka z doskonałych składnikówScena z filmu zamieszczonego na YouTube na kanale Uwaga Babcia Gotuje

Niebywałe delicje, najlepsza surówka z buraków, którą zrobisz w 5 minut. Domownicy oniemieją z zachwytu

Surówka jest wręcz koniecznym elementem każdego pełnowartościowego obiadu. Jeśli znudziły ci się tradycyjne propozycje na ten dodatek, nie przejmuj się. Poniższa propozycja zawróci tobie i twoim domownikom w głowie.

Surówka, szczególnie dla najmłodszych smakoszy, jest dodatkiem, na który patrzą ze skrzywieniem na twarzy. Surowe warzywa i owoce nie smakują wielu młodym dzieciom, więc ich mamy próbują wszystkiego, by przemycić im dzienną porcję zieleniny. Jeśli i ty masz podobny problem, bądź po prostu chcesz zachwycić swoich gości, przygotuj poniższy delikates. Feerią barw i kompozycją smaków oraz zapachów sprawisz, że każdy będzie chciał zjeść jej jak najwięcej, nawet zatwardziały niejadek.

Nie było żadnej nadziei, dawali jej 2 lata życia. Rozpoczęła kurację sokiem z popularnego warzywa, dziś czuje się znakomicieNie było żadnej nadziei, dawali jej 2 lata życia. Rozpoczęła kurację sokiem z popularnego warzywa, dziś czuje się znakomicieCzytaj dalej

Surówka, obok której nikt nie może przejść obojętnie

Obiad bez surówki nie jest dopełniony. Każdy, kto choć raz musiał jeść ten posiłek bez chrupiącego i orzeźwiającego dodatku, doskonale wie, że traci się wiele przyjemności z jedzenia. Ten przepis jest połączeniem kolorowych buraczków, chrupiących i słodkich jabłek oraz przełamującej smak cebuli, która wprowadza do całości delikatna ostrość. Zdecydowanie warto ją przygotować szczególnie do dań mięsnych, takich jak bitki czy zrazy.

Dzisiaj grzeje:

  1. Dziecinnie proste i niesamowicie pyszne. Obłędne pieczone ziemniaki po grecku
  2. Stało się, czarny scenariusz spełnia się na północy kraju. Niestety, potężne rozczarowanie turystów
  3. Nie żyją, Lasy Państwowe wydały komunikat ostrzegawczy. Podczas grzybobrania uważaj

Składniki:

  • 3 średnie buraki
  • 3 średnie ogórki kiszone
  • 1 czerwona cebula
  • 1 jabłko
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich

Przygotowanie:

  1. Buraczki ugotuj do miękkości. Obierz je i zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach, tak by powstały bardzo cieniutkie paseczki.
  2. Jabłka umyj, obierz, wytnij gniazda nasienne i zetrzyj na tych samych oczkach.
  3. Cebulę obierz i także zetrzyj na tarce.
  4. Do warzyw i owoców dodaj majonez, sok z cytryny, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz.
  5. Czosnek obierz i zmiażdż w prasce. Dodaj do surówki. Dokładnie całość wymieszaj i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę przed podaniem. O wiele lepszy efekt uzyskasz trzymając ją w lodówce przez całą noc, wtedy smaki idealnie się przegryzą.
Wiadomo, kim jest nowa miłość syna Martyniuka. Wcześniej miał restaurację, gdzie serwowano pyszności, znamy menuWiadomo, kim jest nowa miłość syna Martyniuka. Wcześniej miał restaurację, gdzie serwowano pyszności, znamy menuCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

    1. ZUS i sąd odmówili mu renty pomimo orzeczenia o niezdolności do pracy. Z fatalnej sytuacji jest jednak wyjście
    2. Z ostatniej chwili: Morawiecki ogłosił ogromne zmiany w obostrzeniach. Dotkną każdego Polaka
    3. 1 trick sprawi, że ciasto drożdżowe będzie idealnie puszyste. Nie będziesz chciała robić inaczej
    4. Obłędne gołąbki z przepisu Magdy Gessler. Farsz skrywa sekretny składnik
    5. Sieć podbija przekomiczne nagranie. Kot pokazał, kto rządzi w domu

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Źródło: przyslijprzepis.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł