Surówka z młodej kapustyYouTube.com/ Uwaga Babcia Gotuje

Dwuskładnikowa surówka z młodej kapusty z dodatkiem, który podkręci jej smak. Błyskawiczny przepis zrobisz w kilka minut

Surówka, która podbija internet swoja prostota i wspaniałym smakiem. Jej przygotowanie zajmuje kilka chwil, a efekt powala nawet największego smakosza. Jeden sekretny składnik powoduje, że nikt nie może się jej oprzeć.

Surówka jest nieodzownym elementem każdego obiadu. Bez jej świeżości, chrupkości i orzeźwienia żaden mięsny obiad nie może się obejść. Poniższa propozycja wspaniałej surówki z młodej kapusty idealnie pasuje do każdego dania. Dzięki dużej zawartości młodej kapusty jest bardzo dietetyczna, a zarazem dostarcza wielu cennych składników odżywczych.

Wielka plaga mandatów w Lidlu, Biedronce i innych sklepach. Wszystko przez 1 błąd, lepiej go nie popełniajWielka plaga mandatów w Lidlu, Biedronce i innych sklepach. Wszystko przez 1 błąd, lepiej go nie popełniajCzytaj dalej

Surówka, która króluje na obiadowych stołach Polaków

Młoda kapusta najlepsza jest na surowo. Obróbka termiczna rozkłada część substancji odżywczych na elementy, które nie są dla nas tak bardzo korzystne. Delikatność młodej kapusty pozwala przyrządzać z niej wiele surówek i sałatek. Ciekawostką może być jadalny głąb, który bardzo często jest wyrzucany. W smaku i fakturze przypomina ukochaną kalarepę, a duża zawartość witaminy C stwarza z niego bardzo wartościowy składnik diety.

Aby przygotować sałatkę wystarczy nam cebula i musztarda, jednak możemy ją urozmaicić o inne produkty. Młoda kapusta idealnie współgra z papryką, kukurydzą czy ogórkiem. Na kanale YouTube "Uwaga Babcia Gotuje" został zaprezentowany przepyszny przepis, który jest jedną z wariacji poniższej sałatki.

Składniki:

  • cała główka młodej kapusty
  • 3 cebule
  • 6 łyżek oleju słonecznikowego
  • 4 łyżki musztardy
  • cukier
  • ocet
  • sól
  • pieprz

Dzisiaj grzeje:

Przygotowanie:

    1. Kapustę umyj i obierz z wierzchnich liści.
    2. Wytnij z niej głąb i odłóż go do lodówki, aby spożytkować go w innym przepisie.
    3. Resztę kapusty dokładnie poszatkuj i włóż do dużej miski.
    4. Cebulę obierz i posiekaj w piórka.
    5. Musztardę wymieszaj z octem, sola, cukrem i pieprzem. Zmieszaj całość, aż wszystko się połączy.
    6. Powoli wlewaj olej do musztardy tak, aby powstał gładki dressing. Zalej nim warzywa w misce.

Najlepsze newsy:

  1. Pamiętacie kochającą mamę 15 dzieci, która miała je stracić, bo była zbyt biedna? Zapadł zaskakujący wyrok, nikt się nie spodziewał
  2. Jest nagranie trąby powietrznej w Ustroniu. Aż przechodzą ciarki
  3. Bardzo złe wieści dla wszystkich, ale zawierające cenną prawdę o kupowanych przez niemal każdego produktach z Biedronki, Lidla i innych. Unikaj ich
  4. Pieczone ziemniaki z bajecznie chrupiącą skórką są lepsze niż frytki. Mamy niezawodny przepis
  5. Dwuskładnikowa surówka z młodej kapusty z dodatkiem, który podkręci jej smak. Błyskawiczny przepis zrobisz w kilka minut
  6. Nie żyje gwiazda świata sportu. Jeszcze niedawno oglądało ją wielu Polaków, ogromna tragedia

Źródło: beszamel.se.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł