Surówka z ogórków i rozdkiewkifacebook.com/1000PomyslowNaSalatki

Pasuje do każdego obiadu i zawsze się udaje. Surówka z ogórków przypadnie do gustu całej rodzinie

Surówka jest kluczowym elementem każdego obiadu. Dostarcza cennych witamin i minerałów, a także przyjemnie chrupie i orzeźwia. Poniższy przepis przypadnie do gusty całej rodzinie - jest prosty, szybki i bardzo pyszny.

Surówka jest zazwyczaj jednym z najprostszych elementów głównego posiłku dnia. Najczęściej należy jedynie posiekać lub zetrzeć potrzebne składniki, doprawić przyprawami i zalać dressingiem. Nie inaczej jest w poniższym przypadku, który jednak ma w sobie coś szczególnego. Smak tego dodatku zawiera w sobie esencję lata, co przy obecnej pogodowej tendencji, jest na wagę złota. Zrobisz ją w mniej niż 10 minut, jest banalnie prosta i smakuje każdemu domownikowi.

Potrzebujesz tylko 3 składników i 5 minut, by zrobić powalające ciasto bez pieczenia. Koleżanki będą błagać o przepisPotrzebujesz tylko 3 składników i 5 minut, by zrobić powalające ciasto bez pieczenia. Koleżanki będą błagać o przepisCzytaj dalej

Surówka z ogórka - pyszny, zdrowy i orzeźwiający dodatek do kotleta czy pieczeni

Surówka z ogórka niesamowicie łączy w sobie uwielbiane przez nas smaki typowo wiosennych i letnich produktów. Rzodkiewka, szczypiorek czy czerwona cebulka jednoznacznie kojarzą się z ich chrupnięciem i ostrym smakiem. Warto znaleźć do niej ogórki najlepszej jakości, gdyż grają w przepisie pierwsze skrzypce. Zalecamy użycie warzyw z własnego ogródka, lub z ekologicznego targowiska. Wtedy można mieć pewność, że w czasie ich wzrostu nie użyto żadnych pestycydów ani sztucznych nawozów.

Dzisiaj grzeje:

  1. Ela natrafiła na przedziwnego grzyba i zamarła. Nie wolno go dotykać, jest cenny niewiarygodnie
  2. Polsat donosi. Gowin się wygadał. Wiemy, co z podróżowaniem po Polsce 1 listopada
  3. Nie było żadnej nadziei, dawali jej 2 lata życia. Rozpoczęła kurację sokiem z popularnego warzywa, dziś czuje się znakomicie

Składniki:

  • 5 średnich rzodkiewek
  • pół czerwonej cebuli
  • pół pęczka koperku
  • pół pęczka szczypiorku
  • 110 g śmietany 18 %
  • sól i pieprz
  • 2 duże ogórki

Przygotowanie:

  1. Ogórki bardzo dokładnie umyj, a następnie potnij je na cienkie plasterki. Idealnie sprawdzi się w tym celu kuchenna mandolina. Odciśnij z nich nadmiar wody.
  2. Rzodkiewkę umyj i także pokrój w cieniutkie plasterki na mandolinie.
  3. Cebulę obierz i pokrój w piórka.
  4. Wszystkie warzywa wrzuć do miski i posyp siekanym szczypiorkiem.
  5. Do śmietany dodaj siekany koperek, dopraw solą i pieprzem.
  6. Połącz warzywa ze śmietaną i udekoruj całość wedle uznania świeżymi ziołami.
Jak Sekielski tak szybko schudł? Ujawnił oszałamiającą recepturę na zupę z buraka, ma prozdrowotne właściwościJak Sekielski tak szybko schudł? Ujawnił oszałamiającą recepturę na zupę z buraka, ma prozdrowotne właściwościCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Pilny komunikat Biedronki. Sieć wprowadza ogromne zmiany, sklepy będą czynne w zupełnie innych godzinach
  2. Niedobór jednej witaminy zwiększa ryzyko zachorowania na COVID-19. Zaskakujące wyniki badań brytyjskich naukowców
  3. Potrzebujesz tylko 3 składników i 5 minut, by zrobić powalające ciasto bez pieczenia. Koleżanki będą błagać o przepis
  4. Obłędne gołąbki z przepisu Magdy Gessler. Farsz skrywa sekretny składnik
  5. Kupowałeś ostatnio w Biedronce? Inspekcja sanitarna ostrzegła wszystkich, możesz mieć poważny problem
  6. Ślub miał być spełnieniem jej marzeń. Panna młoda zrealizowała szalony pomysł, goście nie mogli wyjść z podziwu

Źródło: aniagotuje.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł