Surówka z rzodkwi jest bajecznie prosta i pyszna.youtube/Menu Dorotki

Pewnie nigdy nie jadłeś najprostszej surówki z białej rzodkwi ze śmietaną. Szkoda, bo robi się ją błyskawicznie

Surówka z białej rzodkwi nie gości na naszych stołach tak często, jak mizeria czy wszelkie sałaty. Warto jednak przypomnieć sobie o niepozornym warzywie, bo jest ono niezwykle smaczne i proste w przygotowaniu. Wystarczy chwila w kuchni, by wyczarować bajeczną i błyskawiczną surówkę, która doskonale pasuje do drugiego dania.

Surówka po prostu musi pojawiać się w każdym drugim daniu. Chrupkie i świeże warzywa zwykle doskonale kontrastują z utłuczonymi ziemniakami i wszelkimi kotletami. Nasze mamy i babcie doskonale wiedzą, że wszelkie sałatki i jarzynki są najlepszym sposobem na przemycenie warzyw w obiedzie nawet jeśli musiały nakarmić zadeklarowanych mięsożerców i niejadków. Latem najlepiej smakuje oczywiście mizeria, fasolka szparagowa i wszelkie sałaty, ale każdemu mogą się one po jakimś czasie znudzić. Wówczas koniecznie sięgnijcie po białą rzodkiew.

Nie wyrzucaj łupin po bobie. Są niewiarygodnie cenneNie wyrzucaj łupin po bobie. Są niewiarygodnie cenneCzytaj dalej

Surówki z białej rzodkwi pasuje niemal do każdego drugiego dania. Koniecznie wykorzystajcie błyskawiczny przepis na obiadowy dodatek

Surówka niemal zawsze pojawia się na naszych talerzach podczas codziennych obiadów. Czasem wystarczy w tym celu umiejętnie przyprawić zaledwie jedno warzywo, by przygotować bajecznie pyszny i zdrowy dodatek. Zwykle, gdy bardzo się nam spieszy, ścieramy na tarce marchewkę i dodajemy do niej śmietaną lub jabłko albo otwieramy gotową sałatkę ze słoika. Tymczasem od czasu do czasu warto przypomnieć sobie o mniej znanych, ale równie smacznych warzywach. Wśród nich na szczególne uznanie zasługuje naszym zdaniem biała rzodkiew. Poniżej prezentujemy surówkę przygotowaną na kanale Menu Dorotki.

Dzisiaj grzeje:

  1. Wsadził zardzewiałe gwoździe do wszystkich doniczek. Najpierw go wyśmiali, potem robili tak samo
  2. Złożono już 6000 wniosków. Polacy masowo ruszają po 5 tys. zł, ty też możesz zyskać dodatkowe pieniądze

Składniki:

  • biała rzodkiew,
  • 4 łyżki śmietany,
  • sok z cytryny do smaku,
  • sól,
  • pieprz,
  • natka pietruszki.

Przygotowanie:

Rzodkiew obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. W szklance mieszamy śmietanę z solą, pieprzem i odrobiną soku z cytryny. Dodajemy śmietanę do rzodkwi, dokładnie mieszamy i ewentualnie doprawiamy. Wszystko posypujemy posiekaną natką pietruszki i podajemy do wszelkich kotletów z ziemniakami.

Najlepsze newsy:

  1. Agata Duda nagle przerwała milczenie i przemówiła wydając apel. Padły słowa, których nikt się nie spodziewał
  2. Trąba powietrzna na Pomorzu. Są ranni, służby w akcji
  3. Wielka plaga mandatów w Lidlu, Biedronce i innych sklepach. Wszystko przez 1 błąd, lepiej go nie popełniaj
  4. Hańba, nikt nie zauważył. Pan Artur spojrzał na bób z Biedronki i dostrzegł porażającą prawdę, teraz nagłaśnia ogromną aferę
  5. Wstrząsające sceny przed Biedronką, nie żyje jedna osoba. Do tragedii doszło na północy Polski
  6. Anna Lewandowska pokazała ciało na Instagramie. Wygląda wprost obłędnie, Robert będzie zazdrosny? (FOTO)

Źródło: kuchnianaobcasach.blogspot.com

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł