Surówka z białej kapusty smakuje cudownie.pixabay/kalhh

Rewelacyjna surówka z młodej kapusty. Pobije nawet kultowego Colesława

Surówka z białej kapusty nie musi być zawsze przyrządzona tak samo. Od czasu do czasu nawet najwięksi miłośnicy znanych potraw lubią nieco zmodyfikowane lub uproszczone przepisy. Prosta surówka z białej kapusty na pewno przypadnie im do gustu.

Surówka po prostu musi znaleźć się na stole podczas obiadu, by drugie danie było kompletne i aby przemycić do posiłku nieco zdrowych witamin. Najwięksi smakosze mają swoje ulubione sałataki i jarzynki, ale latem najlepiej sprawdzają się świeże i chrupie warzywa z kilkoma dodatkami. Lekka surówka z kapusty z poniższego przepisu doskonale pasuje do wszelkich kotletów czy słonych placków, a do tego przyrządzimy ją w okamgnieniu.

Mało kto zwraca uwagę na 3 szczegóły podczas kiszenia ogórków. A szkoda, bo wiele od nich zależyMało kto zwraca uwagę na 3 szczegóły podczas kiszenia ogórków. A szkoda, bo wiele od nich zależyCzytaj dalej

Surówka z białej kapusty z prostym sosem zachwyca smakiem

Surówka ze świeżych warzyw najlepiej smakuje właśnie teraz, gdy możemy do woli zajadać się młodą kapustą czy marchewką. Warto w pełni skorzystać z sezonu i przyrządzić cudowną sałatką z białej kapusty. Wystarczy tylko kilka dodatków, które zazwyczaj zawsze mamy w kuchni, by wyczarować cudowną surówkę - prostszą i smaczniejszą nawet od słynnego Colesława. Polecamy przepis na obłędnie pyszną i zdrową sałatką z kapusty z musztardowo-octowym sosem.

Dzisiaj grzeje:

  1. To już pewne. Jutro nastąpią kluczowe zmiany dla Polaków, Ministerstwo Zdrowia potwierdziło
  2. Dramatyczna wiadomość Polsatu obiega Polskę. Wszyscy klienci Biedronki przecierają oczy po komunikacie
  3. Najbardziej imponujące polskie banknoty okolicznościowe. Nowy banknot z Piłsudskim nawet się nie umywa do reszty?

Składniki:

      • pół główki kapusty,
      • 2 cebule,
      • 4 łyżki oleju słonecznikowego,
      • 2 łyżki musztardy,
      • sól i pieprz do smaku,
      • szczypta cukru,
      • ocet.

Przygotowanie:

Kapustę dokładnie myjemy, wycinamy z niej głąb i szatkujemy. Cebulę siekamy w drobną kostkę i dodajemy do kapusty. Olej mieszamy z musztardą, dodajemy przyprawy i wlewamy sos do kapusty. Wszystko dokładnie mieszamy i surówka jest gotowa.

Gigantyczna awantura na chrzcinach na Podlasiu. Kilka osób trafiło do szpitalaGigantyczna awantura na chrzcinach na Podlasiu. Kilka osób trafiło do szpitalaCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Niewyobrażalnie przerażające jakich rzeczy dokonywali rodzice z księdzem. "Płakałam i prosiłam, żeby mnie nie krzywdzili"
  2. Polscy studenci zaginęli za granicą. Rodzina prosi o pomoc
  3. Raptownie zastygł i zamarł zbierając grzyby. Błyski pod ściółką zapamięta do końca życia, znalazł ich źródło
  4. Cudowny przepis Gessler na kotlety mielone po lwowsku. Z orzeźwiającą mizerią rozpływają się w ustach
  5. Okropne z 5 porażających powodów. Nie używaj do gotowania sprzedawanego w Biedronce, Lidlu i innych, niebezpiecznego produktu
  6. Ogromna tragedia w górach. Nie żyje polski sportowiec, miał tylko 27 lat

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko pyszny i prosty przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł