Surówka z burakówyoutube / kanał: Anka Gotuje / kadr z materiału

Idealna surówka dla oszczędnych, nic się nie marnuje w naszej kuchni. Zrobisz ją z pozostałości po zupie

Surówka dla wszystkich, którzy uważają że marnowanie jedzenie to zbrodnia. Pyszny dodatek do obiad zrobisz z pozostałości po zupie. Smakuje wyśmienicie do wszystkich potraw mięsnych i nie tylko. Koniecznie wypróbuj przy najbliższej okazji.

Surówka jest nieodłącznym elementem każdego obiadu. To dzięki niej każde danie zyskuje głębie i pyszny smak. Przy okazji, surówki są szalenie zdrowe dla naszego organizmu, dlatego możemy jadać je bez żadnych ograniczeń. Ta surówka jest wyjątkowa, ponieważ zawiera składnik, którego już wcześniej użyliśmy. Często jest tak, że podczas gotowania zupy zostaje nam wiele warzyw, na które nie mamy pomysłu. Teraz ten problem znika.

Zrozpaczona Gessler ma dość, nie mieli dla niej żadnej litości. Zrozpaczona Gessler ma dość, nie mieli dla niej żadnej litości. "Kąsacie, aby bolało”, wystosowała dramatyczny apelCzytaj dalej

Surówka z pozostałości po zupie

Surówka ta powstaje z buraków, z których wcześniej robiliśmy barszcz. Jej wykonanie nie zajmuje więcej niż kilka minut, wiec nie ma mowy o pracochłonnym gotowaniu prostego dodatku. Poziom trudności jest bardzo niski, więc nawet niedoświadczonym adeptom sztuki kulinarnej z pewnością sobie poradzi z tym zadaniem. Buraki oczywiście w pierwotnej wersji są z zupy, ale jeśli masz uprzednio ugotowanie z woreczkach ze sklepu - także doskonale spełnią swoje zadanie.

Potrzebujesz:

  • 500 gram ugotowanych buraków
  • 5 ogórków konserwowych
  • cebula czerwona średniej wielkości
  • pieprz
  • sól
  • majonez
  • 4 jajka

Dzisiaj grzeje:

  1. Ekipa przez lata milczała jak zaklęta, ale wyszło na jaw. Ciemna strona Kuchennych Rewolucji, dramat ludzi, którzy zaufali restauratorce
  2. Zgubiła obrączkę zaraz po ślubie. Niewiarygodne, gdzie znalazła ją kilka dni przed 40. rocznicą
  3. Niezwykle smutne wieści o uwielbianej aktorce "Świata według Kiepskich". A jeszcze niedawno opowiadała o nowej diecie i ulubionych pierogach

Buraki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ogórki kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy i kroimy bardzo drobno. Jajak gotujemy na twardo - przez 10 minut od momentu zagotowania wody na małym ogniu. Ugotowane jajka wrzucamy do zimnej wody i po kilku minutach obieramy ze skorupki, po czym kroimy podobnie jak pozostałe składniki - w kostkę. Wszystkie elementy surówki ze sobą mieszamy i doprawiamy do smaku majonezem oraz przyprawami. Sałatka od razu jest gotowa do spożycia.

Doskonały przepis na surówkę z buraków znajdziemy także na kanale Anka Gotuje na platformie Youtube.

Magda Narożna znów wzbudza kontrowersje przez odważne zdjęcie bez bluzki. Po wakacjach pochwaliła się niesamowitymi zbioramiMagda Narożna znów wzbudza kontrowersje przez odważne zdjęcie bez bluzki. Po wakacjach pochwaliła się niesamowitymi zbioramiCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Zaskakujące żądanie niemieckich rolników wobec Polski. Oczekują pilnej reakcji
  2. Nagle poczuła silny ból brzucha. Kiedy poznała przyczynę, nie mogła uwierzyć
  3. Kupiła bezdomnemu kawę i bajgla, gdy wychodziła, wcisnął jej do ręki kawałek papieru. Wtedy prawda wyszła na jaw
  4. Lidl przygotował absolutny hit. Nagroda za każde zakupy, wystarczy mieć 1 rzecz
  5. Otworzył słoik z grzybami do obiadu, o mało nie wypaliło mu buzi. Lipcowe zbiory do wyrzucenia przez 1 błąd, teraz ostrzega innych
  6. Szumowski mówi, co się będzie działo jesienią w Polsce. Niczego nie ukrywał

Źródło: wszelkieprzepisy

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł