Surówka Colesław przygotowana w domu smakuje równie dobrze.pxhere/creativecommons.org/share-your-work/public-domain/cc0/

W sieci wypłynął przepis na słynną surówkę z KFC. Uwielbianego colesława zrobisz w domu

Surówka może zupełnie zmienić smak drugiego dania. Kiedy do mięsa i ziemniaków podamy bajecznie pyszny i kultowy już dodatek ze słynnej restauracji, na pewno każdy z domowników poprosi o dokładkę. Surówkę Colesław bez problemu przygotujemy w domu, bo dzięki umiejętnie dobranym przyprawom z łatwością wyczarujemy dobrze znane smaki.

Surówka z kapusty, marchewki i kremowego sosu jest jedną z najpopularniejszych dodatków do obiadu. Znajdziemy ją w wielu popularnych restauracjach, ale bez problemy odtworzymy jej smak w domowym zaciszu. Receptura Colesława nie jest bowiem tajna i nie znajdziemy w niej żadnych trudno dostępnych składników. Polecamy sprawdzony przepis na słynną surówkę z kapusty.

Nie do pomyślenia, Polaków zamurowało. Komunikat meteorologów nie mieści się w głowie, oszałamiające doniesienia dla grzybiarzyNie do pomyślenia, Polaków zamurowało. Komunikat meteorologów nie mieści się w głowie, oszałamiające doniesienia dla grzybiarzyCzytaj dalej

Surówka Colesław smakuje cudownie, gdy przyrządzimy ją w domu

Surówka zasmakuje nawet tym dzieciom, które najchętniej jadłyby tylko skrzydełka czy nuggetsy ze słynnych restauracji. Wystarczy tylko drobno poszatkować kapustę i zetrzeć marchewkę na tarce, a następnie połączyć je z delikatnym sosem, który idealnie komponuje się z warzywami. Dodatkowo możemy wzbogacić ją koperkiem, szczypiorkiem lub natką pietruszki. Colesław idealnie pasuje do skrzydełek z kurczaka czy hamburgerów.

Dzisiaj grzeje:

  1. Śpiesz się, tylko dziś w Biedronce hitowa akcja. Tak niskich cen jeszcze nie było
  2. ZUS przygotował prezent dla emerytów, chociaż wielu o nim nie pamięta. Możesz zyskać dużo więcej pieniędzy

Składniki:

  • pół główki kapusty,
  • 300 g marchewki,
  • 150 g cebuli,
  • 200 g gęstego jogurtu naturalnego,
  • 2 łyżki majonezu,
  • sól i pieprz do smaku,
  • łyżka soku z cytryny,
  • szczypta cukru.

Przygotowanie:

Świeże i zdrowe liście kapusty drobno szatkujemy. Cebulę bieramy i kroimy w drobną kostkę, a marchwkę obieramy i ścieramy na tarce. Gęsty jogurt mieszamy z majonezem, doprawiamy i dodajemy sok z cytryny. Wszystkie warzywa mieszamy z sosem. Odstawiamy do lodówki na co najnmniej godiznę, by wszystkie smaki się przegryzły.

Niewybaczalne błędy podczas pieczenia ciasta drożdżowego. Przez nie ciasto nie rośnieNiewybaczalne błędy podczas pieczenia ciasta drożdżowego. Przez nie ciasto nie rośnieCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Nie tylko PKO BP, ale i ING. Bank wprowadza nową funkcje na twoim koncie
  2. Jak odróżnić COVID-19 od grypy? Eksperci wskazali jeden szczegół, który jest niezwykle istotny
  3. Na noc włóż liść laurowy do cukiernicy i posyp solą kuchenkę. Rano oniemiejesz z zachwytu
  4. Niesamowicie soczyste kotlety schabowe po amerykańsku. Sekretem jest nietypowa marynata
  5. Rodowicz narzeka, że nie stać jej na wakacje i nowe ubrania. Ma 3000 m2 lasu, nie może zrezygnować z diety pudełkowej
  6. Łzy napływają do oczu. 24 osoby nie żyją, tragiczny początek weekendu za granicą

Źródło: haps

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł