
Mamy nagranie, trwa 3 minuty i widać na nim wszystko. Zaczął kroić kapustę, po chwili miał gotową najlepszą surówkę świata
Surówka po prostu musi znaleźć się na talerzu, gdy podajemy mięso i ziemniaki lub kaszę na obiad. Nasze mamy i babcie doskonale wiedziały, że dodatek nie tylko dodaje pozostałym składnikom drugiego dania smaku, ale cennych witamin. Wiele razy dzieliliśmy się z wami błyskawicznymi przepisami na obłędnie pyszne surówki, ale tym razem mamy dla was prawdziwy hit. 3-minutowe nagranie pokazuje jak ekspresowo przygotować najpyszniejszą surówkę świata.
Surówka z ulubionych warzyw ywa ogromnym rarytasem w kuchni każdego smakosza. Chociaż zwykle odgrywa ona rolę drugoplanową, bo każdy pamięta chyba radę dla największych niejadków, by w razie braku apetytu zjeść przede wszystkim mięso i ziemniaki. Z wiekiem uwielbienie do warzyw zwykle jednak rośnie, co sprawia, że coraz chętniej przyrządzamy wszelkie sałatki z sezonowych warzyw i nie tylko. Ostatnio zachwyciła nas przepyszna surówka, którą przygotujecie w kilka minut.
Surówka z kapustą pekińską i kilkoma dodatkami smakuje obłędnie. Koniecznie sprawdźcie błyskawiczny przepis na uwielbiany obiadowy dodatek
Surówka wbrew pozorom sprawia, że drugie danie staje się kompletne. Aromatyczne i soczyste mięso zwykle jadamy z ziemniakami w ulubionej formie, ale to dodatek świeżych i chrupkich warzyw nadaje daniu ciekawy kontrast. Wiele razy polecaliśmy bajecznie proste przepisy na surówkę, ale kreatywność w ich przygotowaniu jest mocno wskazana. Każdy miłośnik jedzenia lubi w końcu nie tylko dobrze znane smaki, ale też odkrycia kulinarne. Jeśli jeszcze nie znacie wybornej surówki z kapusty pekińskiej, koniecznie nadróbcie kuchenne zaległości. Poniżej znajdziecie przepis i filmik z kanału na Youtube'ie Obróbka Skrawaniem.
Dzisiaj grzeje:
- Zaczął w szale zdejmować ubrania przed Gessler. Zerwał mikroport ze spodni, wywołał skandal w "Kuchennych Rewolucjach"
- Kontrole w polskich domach, do ciebie też mogą zapukać i nałożyć prawie 700 zł kary. Bezpieczne tylko kilka grup
Składniki:
- pół kapusty pekińskiej,
- marchewka,
- jabłko,
- 2 pomidory lub pomidorki koktajlowe - kilka sztuk,
- pół puszki kukurydzy,
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- łyżeczka musztardy,
- łyżeczka soku z cytryny,
- pęczek koperku,
- sól i pieprz do smaku.
Przygotowanie:
- Drobno siekamy kapustę i wrzucamy ją do miski.
- Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy wszystkie składniki.
- Pomidory kroimy na niewielkie kawałki. Dorzucamy je do miski z warzywami i jabłkiem razem z kukurydzą.
- Z oliwy, musztardy i drobno posiekanego koperku robimy sos. Mieszamy go z pozostałymi składnikami i gotowe.
Najlepsze newsy:
- Zbiorowy gwałt na nastolatce w centrum miasta. Tragedia w Bydgoszczy
- Kolejne europejskie miasto zrywa współpracę z Polską. Powód jest poważny
- Starła rzodkiewkę i ogórka, a potem dodała ostateczny składnik. Wyszła nieziemsko pyszna surówka, wygrywa prostotą
- Kolejna tragedia przed Biedronką, nie żyje 53-letni mężczyzna. Karetka przyjechała po godzinie
- Ukąsił cię komar? Wypróbuj niezawodny sposób naszych babć, pieczenie i swędzenie zniknie w mig
- Poważne oskarżenia pod adresem Adama Małysza. Aż trudno w nie uwierzyć, nasz mistrz odpiera zarzuty
Źródła: youtube/@Obróbka Skrawaniem
Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama
Następny artykuł