Surówka z kapusty pekińskiej smakuje obłędnie.youtube/Obróbka Skrawaniem

Mamy nagranie, trwa 3 minuty i widać na nim wszystko. Zaczął kroić kapustę, po chwili miał gotową najlepszą surówkę świata

Surówka po prostu musi znaleźć się na talerzu, gdy podajemy mięso i ziemniaki lub kaszę na obiad. Nasze mamy i babcie doskonale wiedziały, że dodatek nie tylko dodaje pozostałym składnikom drugiego dania smaku, ale cennych witamin. Wiele razy dzieliliśmy się z wami błyskawicznymi przepisami na obłędnie pyszne surówki, ale tym razem mamy dla was prawdziwy hit. 3-minutowe nagranie pokazuje jak ekspresowo przygotować najpyszniejszą surówkę świata.

Surówka z ulubionych warzyw ywa ogromnym rarytasem w kuchni każdego smakosza. Chociaż zwykle odgrywa ona rolę drugoplanową, bo każdy pamięta chyba radę dla największych niejadków, by w razie braku apetytu zjeść przede wszystkim mięso i ziemniaki. Z wiekiem uwielbienie do warzyw zwykle jednak rośnie, co sprawia, że coraz chętniej przyrządzamy wszelkie sałatki z sezonowych warzyw i nie tylko. Ostatnio zachwyciła nas przepyszna surówka, którą przygotujecie w kilka minut.

Przecież kupowaliśmy je codziennie w Biedronce i Lidlu, po prostu ręce opadają. Nie do pomyślenia, jak wiele towarów ostatnio wycofano z obrotuPrzecież kupowaliśmy je codziennie w Biedronce i Lidlu, po prostu ręce opadają. Nie do pomyślenia, jak wiele towarów ostatnio wycofano z obrotuCzytaj dalej

Surówka z kapustą pekińską i kilkoma dodatkami smakuje obłędnie. Koniecznie sprawdźcie błyskawiczny przepis na uwielbiany obiadowy dodatek

Surówka wbrew pozorom sprawia, że drugie danie staje się kompletne. Aromatyczne i soczyste mięso zwykle jadamy z ziemniakami w ulubionej formie, ale to dodatek świeżych i chrupkich warzyw nadaje daniu ciekawy kontrast. Wiele razy polecaliśmy bajecznie proste przepisy na surówkę, ale kreatywność w ich przygotowaniu jest mocno wskazana. Każdy miłośnik jedzenia lubi w końcu nie tylko dobrze znane smaki, ale też odkrycia kulinarne. Jeśli jeszcze nie znacie wybornej surówki z kapusty pekińskiej, koniecznie nadróbcie kuchenne zaległości. Poniżej znajdziecie przepis i filmik z kanału na Youtube'ie Obróbka Skrawaniem.

Dzisiaj grzeje:

  1. Zaczął w szale zdejmować ubrania przed Gessler. Zerwał mikroport ze spodni, wywołał skandal w "Kuchennych Rewolucjach"
  2. Kontrole w polskich domach, do ciebie też mogą zapukać i nałożyć prawie 700 zł kary. Bezpieczne tylko kilka grup

Składniki:

  • pół kapusty pekińskiej,
  • marchewka,
  • jabłko,
  • 2 pomidory lub pomidorki koktajlowe - kilka sztuk,
  • pół puszki kukurydzy,
  • 3 łyżki oliwy z oliwek,
  • łyżeczka musztardy,
  • łyżeczka soku z cytryny,
  • pęczek koperku,
  • sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie:

  1. Drobno siekamy kapustę i wrzucamy ją do miski.
  2. Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy wszystkie składniki.
  3. Pomidory kroimy na niewielkie kawałki. Dorzucamy je do miski z warzywami i jabłkiem razem z kukurydzą.
  4. Z oliwy, musztardy i drobno posiekanego koperku robimy sos. Mieszamy go z pozostałymi składnikami i gotowe.

Najlepsze newsy:

  1. Zbiorowy gwałt na nastolatce w centrum miasta. Tragedia w Bydgoszczy
  2. Kolejne europejskie miasto zrywa współpracę z Polską. Powód jest poważny
  3. Starła rzodkiewkę i ogórka, a potem dodała ostateczny składnik. Wyszła nieziemsko pyszna surówka, wygrywa prostotą
  4. Kolejna tragedia przed Biedronką, nie żyje 53-letni mężczyzna. Karetka przyjechała po godzinie
  5. Ukąsił cię komar? Wypróbuj niezawodny sposób naszych babć, pieczenie i swędzenie zniknie w mig
  6. Poważne oskarżenia pod adresem Adama Małysza. Aż trudno w nie uwierzyć, nasz mistrz odpiera zarzuty

Źródła: youtube/@Obróbka Skrawaniem

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł