Wstążki z ogórkayoutube.com/ talerz pokus

Pokroiła ogórka obieraczką do warzyw i wrzuciła 2 składniki. Letnia surówka podbiła serca gości

Surówka to wszystko czego nam latem trzeba. Soczysta i orzeźwiająca przekąska warzywna to nieoceniona porcja witamin oraz energii. Tym razem ogórek został potraktowany w zupełnie nowy sposób. Rezultat jest wspaniały.

Surówka to obowiązkowy element każdego obiadu. Nic tak świetnie nie łączy się z domowym mięskiem i ziemniaczkami jak porcja doskonale doprawionych warzyw. Tym razem odeszliśmy nieco od tradycji. Do przygotowania ogórka do surówki w ogóle nie użyliśmy noża. Dodaliśmy do niego 2 inne składniki i odkryliśmy sałatkę, która będzie często gościć na naszych stołach. Jej smak jest wyborny, a prezentacja po prostu na medal.

Żałoba w polskiej miejscowości. Nie żyją znany kucharz i sołtys, policja otoczyła mężczyznę, chwilę później stało się najgorszeŻałoba w polskiej miejscowości. Nie żyją znany kucharz i sołtys, policja otoczyła mężczyznę, chwilę później stało się najgorszeCzytaj dalej

Surówka, która ozdobi twój stół

Surówka z ogórka pokrojona przy użyciu obieraczki - niczym na kanale Talerz pokus, to wspaniały pomysł na dodatek do jutrzejszego obiadu. Dzięki nietypowej metodzie przygotowania, ogórki wyglądają rewelacyjnie. Gustowne wstążki będą wspaniale wyglądać na talerzu, a domownicy na pewno docenią nasza kretywność. Przyrządzenie surówki zajmuje jedynie kilka minut, więc możesz cieszyć się nią tak często jak sobie zamarzysz.

Dzisiaj grzeje:

  1. Mszyce niszczą twoje krzewy owocowe? Zasiej obok nich jedną konkretną roślinę
  2. Smutna wiadomość dla seniorów. Zmieniono plany, nie mogą liczyć na wsparcie od rządu

Potrzebujesz:

  • 2 średnie ogórki szklarniowe
  • 2 rzodkiewki
  • 1 łyżka bardzo drobno posiekanego koperku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 szczypty soli
  • pieprz

Ogórek oraz rzodkiewki dokładnie myjemy. Ogórka obieramy po całej długości za pomocą obieraczki, tak aby powstały długie wstążki. Rzodkiewkę ścieramy na tarce. W misce mieszamy ogórka, rzodkiewkę oraz koperek i dokładnie mieszamy. Oliwę, sól, pieprz i sok z cytryny mieszamy tak aby stworzyły jednorodny sos. Surówkę polewamy sosem chwilę przed podaniem - wtedy smakuje najlepiej.

Najlepsze newsy:

  1. Jest już nad Polską. Wydano ostrzeżenia dla prawie całego kraju
  2. Są ofiary. Samolot rozbił się niedaleko Europy. Trudna akcja ratunkowa
  3. Lidl, Biedronka i inne wielkie sieci tracą przez zaskakujące wybory Polaków. Zyskują zupełnie inne miejsca
  4. Mąż Maryli Rodowicz zobaczył co gwiazda dodaje do potraw i nie wytrzymał. Tajemnica wyszła na jaw w przykrych okolicznościach
  5. Mszyce niszczą twoje krzewy owocowe? Zasiej obok nich jedną konkretną roślinę
  6. Policja pod willą Lewandowskiego. Niepokojące doniesienia, ktoś chciał się włamać?

Źródła: kuchniadoroty.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł