Surówka jesienna z pięknymi koloramiScreen filmu na kanale Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA na YouTube.

Surówka jesienna jest witaminową bombą. Szczególnie teraz warto robić ją jak najczęściej

Surówka, która dostarczy Ci mnóstwo witamin. Idealnie sprawdzi się szczególnie teraz, kiedy mamy nieprzyjemną pogodę za oknem. Wystarczy jeden kęs, a zakochasz się w jej smaku.

Surówka do obiadu jest koniecznym dodatkiem. Chrupiące, świeże lub kiszone składniki sprawiają, że kotlet schabowy lub mielony nabiera zupełnie nowego, jeszcze lepszego wyrazu. Jesień przyzwyczaiła nas do chłodnych deszczy, długich nocy i pierwszych przymrozków. Taka pogoda sprzyja przeziębieniom i grypie, więc spożywanie produktów polepszających odporność jest bardzo wskazane. Dokładnie taka jest poniższa surówka.

Nowe obostrzenia, jest jednoznaczna odpowiedź na pytanie, które zadawało sobie wielu Polaków. Chodzi o konsekwencje jedzenia i picia na ulicyNowe obostrzenia, jest jednoznaczna odpowiedź na pytanie, które zadawało sobie wielu Polaków. Chodzi o konsekwencje jedzenia i picia na ulicyCzytaj dalej

Surówka z czysto jesiennymi smakami

Jesienna surówka jest wyjątkowo prosta, szybka i nadzwyczaj smaczna. Połączenie warzyw i owoców świetnie sprawuje się jako wzmacniacz smaku dla kotleta czy gulaszu. Jedną z najlepszych wersji przygotował Tomasz, którą zaprezentował na swoim kanale YouTube "Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA". Ta surówka będzie atrakcją każdego obiadu i na pewno przypadnie do gustu domownikom. Jeśli chcesz, aby miała jeszcze większą moc wzmacniania odporności, dodaj do niej kiszonego ogórka lub kiszona kapustę.

Dzisiaj grzeje:

  1. Piecz mięso 1 sposobem, a potrawy będą niskokaloryczne i zachowają naturalny aromat. Obędziesz się bez tłuszczu i niczego nie przypalisz
  2. Stało się, wprowadzają lockdown, ma trwać 4 tygodnie. Władze europejskiego kraju podjęły decyzję
  3. Tuż po przebudzeniu zawsze wypijasz filiżankę kawy? Fatalnie, Twój żołądek może nie wytrzymać

Składniki:

  • 1/2 średniej białej kapusty
  • 3 marchewki
  • 3 słodkie jabłka
  • 1 ogórek długi, szklarniowy lub 2 mniejsze gruntowe
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 cebula czerwona
  • 1 pomarańcza
  • 4 łyżki oliwy
  • sól do smaku
  • 2-3 łyżki syropu klonowego lub miodu
  • 2 łyżki soku z cytryny

Przygotowanie:

  1. Kapustę przemyj pod wodą i odsącz. Poszatkuj drobno i wrzuć do miski.
  2. Jabłka umyj i obierz ze skóry. Zetrzyj owoce na tarce o grubych oczkach.
  3. Marchew obierz i także zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  4. Paprykę umyj i wytnij z nich gniazda nasienne. Następnie pokrój w bardzo cienkie paseczki.
  5. Cebulę obierz o pokrój w piórka.
  6. Ogórka zetrzyj na mandolinie na cienkie plastry.
  7. Sok z pomarańczy wyciśnij, dodaj do niego syrop klonowy, sól, oliwę i sok z cytryny. Wymieszaj całość dokładnie.
  8. Zalej warzywa i owoce dressingiem i dokładnie wymieszaj.
Uwielbiany aktor z Uwielbiany aktor z "Ojca Mateusza" schudł 30 kg, powodem okazała się nieuleczalna choroba. Przez nią całkowicie zmienił dietę, musiał zrezygnować z wielu produktówCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Otworzysz listonoszowi i się mocno zdziwisz. Poczta wyposażyła ich w innowacyjny sprzęt i nie tylko
  2. Pilny apel Adrzeja Dudy do Polaków. Każdy powinien się zastosować, może uratować życie i zdrowie
  3. Wystarczy poznać 4 triki, by jajka zawsze wyszły idealne. Stosują je najlepsi szefowie kuchni i doświadczone gospodynie
  4. Najprostszy, wyśmienity przepis na surówkę z ogórków kiszonych. 1 błąd i będzie do niczego
  5. Nie tylko niesamowicie wzmacnia odporność i łagodzi bóle reumatyczne. Po 3-tygodniowej kuracji zachwycisz się swoim wyglądem
  6. Bohaterski szczeniak uratował życie nienarodzonego dziecka i przyszłej mamy. Gdyby nie szybka reakcja zwierzęcia, mogłoby skończyć się tragicznie

Źródło: olgasmile.com

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł