Surówka biała jak śniegScena z filmu zamieszczonego na YouTube na kanale MagdalenkoweFrykasy

Biała jak śnieg surówka świąteczna, którą zrobisz w parę chwil. Prosta w przygotowaniu i niebywale pyszna

Surówka jest jednym z tych dodatków kulinarnych, który znacząco wpływa na całość potrawy. Podczas świąt również wielu smakoszy wyszukuje na stole. Najlepiej sprawdzi się surówka przypominająca śnieg. Przepis jest banalnie prosty i szybki. Efekt na długo pozostaje w pamięci.

Smakowita surówka niejednokrotnie potrafiła przyprawić o zachwyt nawet najbardziej wybrednych spośród smakoszy. Nie inaczej jest w przypadku tego warzywnego smakołyku, który szybko znika z talerzy. Idealnie sprawdza się jako dodatek do świątecznych dań.

Surówka biała jak śnieg

Nie da się ukryć, że dobra surówka jest podstawą, której nie może zabraknąć podczas obiadów. Święta nie są w tym przypadku wyjątkiem. Potrawy, które zaserwujemy gościom, wiele zyskają za sprawą takiej surówki. Prostota i fantastyczny smak w jednym.

Jakiś czas temu na naszych łamach gościła surówka z kapusty i koperku. Tym razem przygotujemy ją z selera, jabłka i sosu śmietanowego. Takiemu smakołykowi ciężko się oprzeć. Przepis warto zapamiętać, ponieważ domownicy mogą częściej domagać się surówki w tym wydaniu.

Biała jak śnieg surówka jest prosta w przygotowaniu i nikt nie powinien mieć z nią żadnych kłopotów. Dodatek do dań zrobimy w chwilę. Najpierw musimy zaopatrzyć się w odpowiednie składniki. Co nam będzie potrzebne?

Niestety, właśnie potwierdzili fatalne wieści. Zacznie się już 1 stycznia, amatorzy popularnych napojów będą niepocieszeniNiestety, właśnie potwierdzili fatalne wieści. Zacznie się już 1 stycznia, amatorzy popularnych napojów będą niepocieszeniCzytaj dalej
  • seler
  • jabłko
  • cebula
  • 30 g śmietany
  • 15 g majonezu
  • 2 g cukru
  • 2 g soli
  • 2 g pieprzu

Prosta i pyszna surówka, która podbije serca świątecznych gości

Wyborna surówka nie powinna być dna nikogo większym wyzwaniem. Na początku obieramy seler i ścieramy go na tarce o dużych oczkach. Umieszczamy go w misce i wzbogacamy o cukier oraz sól. Odstawiamy go na 15 minut.

W tym czasie obieramy cebulę i kroimy ją w bardzo drobną kostkę. Wsypujemy ją do osobnego naczynia i solimy. Cebulę również odstawiamy na 15 minut. Jabłko obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych. Należy je zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Jabłko mieszamy razem z selerem i cebulą. Odciskamy nadmiar soku. Całość wzbogacamy o śmietanę, majonez, pieprz oraz sól. Po wymieszaniu nasza surówka jest już gotowa. Warto wstawić ją na trochę do lodówki. Wówczas smaki się przegryzą.

Surówka w takiej odsłonie z pewnością znajdzie sporo entuzjastów. Przepis na podobny dodatek można znaleźć na YouTube na kanale MagdalenkoweFrykasy. Właśnie stamtąd pochodzi zdjęcie wykorzystane w artykule. Jeżeli zastanawiasz się nad tym, czym jeszcze zaskoczyć gości, wówczas warto zrobić gwiazdę z ciasta drożdżowego.

Niestety, właśnie potwierdzili fatalne wieści. Zacznie się już 1 stycznia, amatorzy popularnych napojów będą niepocieszeniNiestety, właśnie potwierdzili fatalne wieści. Zacznie się już 1 stycznia, amatorzy popularnych napojów będą niepocieszeniCzytaj dalej

Artykuły polecane przez redakcję Smakoszy:

Źródło: Smaker

Zapraszamy na nasz profil na Instagramie

Następny artykuł