Surówka jakiej nie jadłeśpxhere.com CC 0.0

Niebanalne połączenie, nowy hit wśród surówek. Miks czerwonej kapusty z rozgrzewającym imbirem i jabłkami zachwyci każdego

Surówka wcale nie musi być monotonna. Poniższa propozycja zachwyca feerią smaków i zaskakuje niecodziennym, aczkolwiek pysznym połączeniem. Idealnie pasuje do kazdego obiadu.

Surówka w trakcie obiadu zawsze musi znaleźć się na stole. Chrupiące warzywa i owoce w dressingu doskonale podkreślają wytrawny smak mięsa lub innej głównej atrakcji posiłku, a także dostarczają cennych i jakże potrzebnych w tym czasie witamin i minerałów. Poniższa propozycja jest niecodziennym połączeniem, jednak czerwona kapusta, jabłko oraz imbir zachwyci każdego, nawet najbardziej wybrednego smakosza.

Ujawniono ukryty cel godzin dla seniorów. Powód daje do myśleniaUjawniono ukryty cel godzin dla seniorów. Powód daje do myśleniaCzytaj dalej

Surówka jakiej jeszcze nie jadłeś - pięknie prezentuje się na talerzu i jeszcze lepiej smakuje

Surówka ta powstaje z kilku produktów, które z łatwością można kupić w w każdym sklepie. Czerwona kapusta, słodkie jabłka oraz odrobina imbiru są kluczowymi częściami, które pozwolą uzyskać genialny smak, oraz wspaniały wygląd. Takie połączenie jest idealne szczególnie na obecną pogodę - dostarcza cennych mikroelementów, które potrzebne są do odpowiedniej pracy układu odpornościowego.

Dzisiaj grzeje:

  1. Ekspresowe i nieziemsko pyszne ciasto, na którego punkcie oszalał cały świat. Wszystkie składniki masz pod ręką
  2. Igor wyjawił całą prawdę o epidemii w Chinach. Właśnie wrócił, mówił o maseczkach
  3. Wyszła na jaw niewygodna prawda o Kuchennych Rewolucjach, Grzegorz stracił 25 tysięcy. Czy było warto?

Składniki:

  • 500 g czerwonej kapusty, zszatkowanej lub startej na tarce o małych otworach
  • 2 łyżeczki soli
  • 100 g rzodkwi
  • 1 duże jabłko
  • 10 g świeżego imbiru
  • 4 ząbki czosnku (przeciśniętego przez praskę lub startego)

Przygotowanie:

  1. Do miski dodaj tartą kapustę i posyp solą. Odstaw na 30 minut i odsącz sok, który z niej wyciekł.
  2. Rzodkiewkę i jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pamiętaj, aby przed przygotowywaniem wszelkich składników dokładnie je wymyć.
  3. Imbir obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach.
  4. Dodaj warzywa i jabłko do kapusty.
  5. Czosnek zgnieć i dodaj do miski.
  6. Zapakuj całość do słoików, zakręć i odstaw w ciemne i chłodne miejsce na tydzień.

Po tym czasie możesz bez problemu zajadać się surówką, jednak im dłużej będzie się kisić, tym ostrzejsza będzie w smaku.

Makłowicz odkrył na Podlasiu przepyszny farsz na pierogi. Danie nie ma sobie równychMakłowicz odkrył na Podlasiu przepyszny farsz na pierogi. Danie nie ma sobie równychCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Pouczyć za brak maseczki mogą, ale mandatu już nie powinieneś od nich otrzymać. Jest kruczek prawny
  2. "Wielki ból i smutek". Poważany przez wielu przegrał walkę z chorobą
  3. Przejmujące wyznanie Teresy Lipowskiej, rozważa zamieszkanie w domu opieki. W jej lodówce świeci pustkami, a sama nie lubi gotować
  4. Katarzyna Cichopek została wyrzucona z serialu, powód odbiera mowę. Teraz korzysta z diety wszystkich gwiazd
  5. Ania Starmach podała wybitny, nieziemski przepis na gołąbki. Nie można wymarzyć sobie pyszniejszych
  6. Na wesele nagle wparowała policja, zaczęła wyprowadzać ludzi. Wszystko się nagrało

Źródło: beszamel.se.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł