Surówka z kapustyPixabay / licencja: CC 0

Chrupiące warzywa, bogactwo witamin i niezapomniany smak - najlepsza i najprostsza surówka pod słońcem

Surówka z białej kapusty to klasyk na polskich stołach. Wystarczy zaledwie kilka składników, by stworzyć pyszny dodatek do każdego obiadu. Surówka jest orzeźwiająca i chrupiąca, a przy okazji także niezwykle zdrowa.

Surówka o tej porze roku, niezmiennie powinna znajdować się na naszych stołach. Drugie danie bez warzywnego dodatku byłoby zwyczajnie niekompletne. Dzięki porcji surowych warzyw możemy przemycić do diecie wiele witamin, które są bezcenne o tej porze roku. Nie zawsze mamy czas, by tworzyć wieloskładnikowe sałatki, dlatego surówka sprawdza się w każdej sytuacji. Wystarczy zaledwie kilka minut, by olśniła swoim smakiem domowników.

90% Polek psuje mizerię robiąc 1 błąd. Ujawniamy 90% Polek psuje mizerię robiąc 1 błąd. Ujawniamy "magiczną" sztuczkę babć, dzięki niej smakuje bajecznieCzytaj dalej

Surówka z białej kapusty - najprostszy przepis

Surówka z białej kapusty nie należy do da pracochłonnych, a jej przygotowanie jest banalnie proste i szybkie. Gotową surówkę możemy podawać jako dodatek do mięs oraz ryb, wszelkie kotlety i pieczenie będą tu mile widziane. Przepis zawiera zaledwie kilka prostych składników, dlatego powtorzy go nawet osoba bez żadnego doświadczenia kulinarnego.

Potrzebujesz:

  • pół główki białej kapusty
  • 1 spory ogórek szklarniowy
  • koperek świeży
  • kilka łyżek oleju rzepakowego
  • sól
  • pieprz

Dzisiaj grzeje:

  1. Podle poniżyła Lewandowską. Zarzuciła jej botoks na buzi, Ania urodę zawdzięcza nie tylko zdrowemu odżywianiu?
  2. Druzgocące doniesienia. Żona Krzysztofa Krawczyka potwierdziła odejście muzyka. A miał wyruszyć w ostatnią muzyczną podróż po świecie
  3. Gessler podała przepis na barszcz buraczany na zakwasie. 1 składnik wzbudził kontrowersje fanów, mistrzowska odpowiedź gwiazdy

Kapustę szatkujemy bardzo drobno - surówka powinna przyjemnie chrupać, a zarazem nie możemy pozwolić sobie na zbyt duże kawałki warzyw. Ogórka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Obydwa warzywa wkładamy do miski i posypujemy solą, a następnie ugniatamy, aby nadać im miękkości. Odstawiamy je na chwilę. Do kapusty i ogórka dodajemy poszatkowany bardzo drobno koperek oraz przyprawy i mieszamy. Surówkę można wstawić do lodówki na kwadrans, aby smaki się przegryzły. Smacznego

Źródło: przepisyjoli

Codziennie podawali jej sok z kiszonych buraków. Teraz z niesamowitych powodów poleca go wszystkimCodziennie podawali jej sok z kiszonych buraków. Teraz z niesamowitych powodów poleca go wszystkimCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Znakomite wieści dla kierowców w Polsce. Na stacjach czeka ich miła niespodzianka
  2. Błąd, który Polacy popełniają każdego dnia przy gotowaniu jajek. Efekt jest opłakany
  3. Niewiarygodnie pyszne placki ziemniaczane z jednego składnika. Ania Starmach podała rewolucyjny przepis
  4. Nieziemsko pyszna surówka z selera, zrobisz ją w niecałe 5 minut. Ekspresowa porcja witamin zwalczy każde osłabienie
  5. Ekspresowy przepis na ciasto drożdżowe, który zawsze się udaje. Nie ma szybszego i lepszego
  6. Fani "M jak Miłość" zdruzgotani, potwierdzono dwie śmierci. Aktorka przekazała tragiczne wiadomości
  7. Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł