Surówkayoutube / kanał: talerzPokus / kadr z materiału

Pyszna obiadowa surówka z kapusty pekińskiej w zaledwie kilka minut. Zachwyty całej rodziny - gwarantowane

Idealna surówką do wszelkich dań mięsnych i jarskich. Wystarczy ci zaledwie kilka minut, aby wyczarować arcydzieło. Surówka łączy w sobie wszelkie najlepsze cechy - jest tania, szybka oraz przepyszna, a także zawiera wiele wartości odżywczych.

Surówka bywa elementem obiadu, nad którym nie zastanawiamy się szczególnie. Jednak to właśnie ona jest największych źródłem witam oraz świeżych warzyw w diecie. Warzywa są nam niezbędne do otrzymania zdrowia oraz witalności, a w ciągu dnia powinniśmy jadać ich 5 porcji, czyli około 400 gram.

Do sieci trafiły porażające zdjęcia gwiazdy Do sieci trafiły porażające zdjęcia gwiazdy "M jak miłość". Jest bardzo źle, trudno jej jeść i wykonywać najprostsze czynnościCzytaj dalej

Surówka, której nie oprą się domownicy

Surówka z kapusty pekińskiej, to jeden z klasyków, po który możemy sięgać niemal każdego dnia. Połączenie świeżych i chrupiących warzyw urozmaici każdy obiad i stanie się sprytnym sposobem na przemycenie do diety dziecka większej ilości jarzyn. Przygotowanie surówki to zaledwie kilka minut, więc jest idealna dla zabieganych, którzy nie mają czasu na żmudne stanie w kuchni.

Potrzebujesz:

  • pół kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • jedno jabłko
  • połowa białej cebuli
  • kilka ogórków kiszonych
  • 3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Dzisiaj grzeje:

  1. Dzieje się, nagła wiadomość. Uwielbiana sieć sklepów obeszła godziny dla seniorów
  2. Rząd przewiduje mandaty 1 listopada? Cmentarze otwarte, ale na Polaków będą czekały zasadzki w całym kraju
  3. Minister zdrowia wygadał się w Polsacie. Nie ma żadnych złudzeń. "Będziemy utrzymywali reżim". Złe wieści dla Polaków i turystów zza granicy

Kapustę bardzo cienko szatkujemy, aby powstały apetyczne paski, a następnie przekładamy do miski i doprawiamy pieprzem oraz solą. Pozostałe składniki, czyli marchew, jabłko, cebulę oraz ogórki myjemy, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Starce warzywa przekładamy do miski z kapustą. Dodajemy majonez, bądź w lżejszej wersji - jogurt naturalny i mieszamy, aż dokładnie połączy się z resztą składników. Surówka jest gotowa do podania.

Zdjęcie z artykułu pochodzi z kanału Talerz pokus na platformie Youtube, z którego dowiecie się jak przygotować surówkę z kapusty pekińskiej krok po kroku.

Wielka radość, Doda powitała na świecie noworodka. Fani nie dowierzają, niewielu wie, że Doda gotuje niczym WachowiczWielka radość, Doda powitała na świecie noworodka. Fani nie dowierzają, niewielu wie, że Doda gotuje niczym WachowiczCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

    1. Poczta Polska zaskoczyła wszystkich, nowa usługa wielkim udogodnieniem. Klienci mają powody do radości
    2. Tylko u nas: Józef z "Rolnik szuka żony" przyłapany na kłamstwie? Dowody są oczywiste, fani nie dowierzają
    3. Ola Kwaśniewska wysłała męża po koperek i awokado. Ogromna wtopa, z jego pomyłki ciężko przestać się śmiać
    4. Kotlety mielone bez smażenia osiągają apogeum smaku i soczystości. Zdradzamy najcudowniejszy przepis
    5. Mamy najcudowniejsze zdjęcie ze ślubu Wojciechowskiej. Podróżniczka często ujawnia kulinarne sekrety odwiedzanych miejsc
    6. Łóżka kupione przez WOŚP dla osób z koronawirusem? Owsiak się nie zgadza
    7. Dziwne pytanie w "Milionerach" dotyczące substancji psychoaktywnej. Ubrański wybuchł śmiechem, uczestniczka nabrała wody w usta

źródło. kwestiasmaku

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł