Surówka z papryki zrobi furorę w twojej kuchni.youtube/Przepisy Joli

Ekspresowa surówka z papryką. Hit, który pasuje do wszystkiego

Surówka do obiadu odgrywa istotną rolę w drugim daniu. Każdy miłośnik jedzenie wie, że odpowiednie zestawienia smaków zdziałają cuda, a z mięsem i ziemniakami cudownie komponuje się świeża i chrupka sałatka z dowolnych warzyw. Nas szczególnie zachwyciła mało znana surówka z papryki z kilkoma dodatkami.

Surówka do obiadu jest niezbędną kropką nad i podczas obiadu. Wbrew zapewnieniom mięsożerców dodatek ziemniaków i warzyw jest niezwykle ważny, bo dopiero dodatki w pełni podkreślą jego smak. Już nasze mamy i babcie wiedziały, że z niemal każdym chrupiącym kotletem warto podać bajecznie puree ziemniaczane i świeże warzywa, które dodają nie tylko smaku, ale też witamin. Miłośnicy jarzyn na pewno znają już setki sałatek, ale jesteśmy pewni, że o błyskawicznej paprykowej surówce mogli nie słyszeć.

Syn Edyty Górniak nie jadł przez tydzień. Powód poraża, nawet słynna mama była zdumionaSyn Edyty Górniak nie jadł przez tydzień. Powód poraża, nawet słynna mama była zdumionaCzytaj dalej

Surówka z papryki przyjemnie chrupie i pasuje do wielu dań obiadowych

Surówka z papryki nie jest tak popularna jak coleslaw, wszelkie wiosenne sałatki z ogórkami i sałatą czy doprawiona śmietaną marchewka - a szkoda. Warzywo doskonale smakuje na surowo i kryje w sobie całe bogactwo witamin i innych składników odżywczych, które zginą podczas obróbki termicznej. Autorka przepisu zamieszczonego na kanale Kuchnia Joli co prawda proponuje czerwoną paprykę, co widzimy na jej kanale na Youtube'ie, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by w surówce znalazły się warzywa w różnych kolorach.

Dzisiaj grzeje:

  1. Córka aktora Boczka z "Kiepskich" wyrosła na przepiękną kobietę. Jej mama i tata gotują nietypowe dania, jednak ona nie jada w domu rodzinnym
  2. Biedronka i Lidl mają się czego bać. Do Polski wchodzi nowy dyskont, ma być dużo tańszy

Składniki:

  • 4 czerwone papryki,
  • cebula,
  • pół pęczka natki pietruszki,
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek,
  • łyżka musztardy,
  • 1/4 łyżeczki cukru,
  • sól i pieprz.

Przygotowanie:

Paprykę kroimy w cienki paseczki, a cebulę w piórka. Natkę pietruszki drobno siekamy i dodajemy do warzyw. Oliwę z oliwek mieszamy z musztardą, cukrem, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy składniki sosu i dolewamy go do warzyw. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki i od razu podajemy.

Najlepsze newsy:

  1. 1400 zł może przemknąć koło nosa, lepiej się pospieszyć. Wypłaty już ruszyły
  2. 700 osób miało kontakt z zakażonym. Porażająca wiadomość spod Tatr
  3. Okrasa ujawnił tajemnicę optymalnego ciasta na pierogi. Kluczem jest 1 krok, sprawia że nigdy się nie rozpadają
  4. Dorota Szelągowska pochwaliła się swoją kuchnią. Fani podzieleni, mają 1 poważny zarzut
  5. Ewa Chodakowska nigdy nie wrzuca do rosołu 1 rzeczy. Ma lepszą i zdrowszą alternatywę
  6. Stoch i Kubacki zabrali żony na wspólny wypad. Wiemy, co robili - piękne widoki i świetna zabawa (FOTO)

Źródło: przepisyjoli.com

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł