Surówka z marchewki i czosnkuFacebook / Kuchnia Renaty

Pikantna surówka z marchewki posmakuje każdemu. Wystarczą 3 ząbki czosnku i dodatek, który każdy ma w lodówce, by stworzyć obłędny miks

Surówka, której wykonanie zajmuje dosłownie kilka minut, podbija internet. 3 ząbki czosnku, marchewka i jeden składnik tworzą pyszne połączenie, które ciężko przebić. Obłędna mieszanka pasuje praktycznie do każdego obiadu.

Surówka z marchewki i czosnku jest doskonałą kompozycją smakową, która idealnie pasuje do praktycznie każdego obiadu. Jeden sekretny składnik nadaje jej niesamowitej konsystencji oraz uwypukla smaki reszty produktów. Najważniejszym aspektem poniższej surówki jest łatwość w przygotowaniu oraz dostępność składników, ponieważ znajdują się one w każdej lodówce.

Gotujesz rosół na kurczaku? Babcie ostrzegają, 1 część kury w ogóle się nie nadaje, nie wrzucajcie jej do garnkaGotujesz rosół na kurczaku? Babcie ostrzegają, 1 część kury w ogóle się nie nadaje, nie wrzucajcie jej do garnkaCzytaj dalej

Surówka, która podbija podniebienia każdego kto jej spróbuje

Jeśli w twojej lodówce leży samotna marchewka, która nie ma żadnego celu, wykorzystaj ją do poniższej surówki. Sekretnym składnikiem jest majonez, którego słoik stoi zawsze w każdej lodówce. Kilka łyżek majonezu wystarcza, aby stworzyć obłędny miks. Połączenie jest nadzwyczaj proste, jednak spora ilość czosnku nadaje surówce smak i aromat nie do opisania słowami. Pikantność jest równoważona delikatnym majonezem, a efekt końcowy cieszy każdego smakosza, nawet najbardziej wybrednego.

Składniki:

  • 4 młode marchewki
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Dzisiaj grzeje:

Dzisiaj grzeje:

      1. Dzień po pogrzebie usłyszeli dźwięki dochodzące z trumny. Gdy ją otworzyli, ich oczom ukazał się wstrząsający widok
      2. Gotujesz rosół na kurczaku? Babcie ostrzegają, 1 część kury w ogóle się nie nadaje, nie wrzucajcie jej do garnka
      3. Mundurowi dostaną jeszcze więcej pieniędzy. Sejm już zadecydował

Przygotowanie:

      1. Marchewki dokładnie umyj z pozostałości po ziemi.
      2. Obierz je i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
      3. Odciśnij nadmiar wody z tartej marchewki i przełóż ją do dużej miski
      4. Czosnek obierz z osłonki i przeciśnij przez praskę lub bardzo drobno posiekaj. Dodaj go do marchewki.
      5. Do miski dodaj majonez, pieprz oraz sól, jeśli majonez nie jest wystarczająco słony. Wymieszaj całość dokładnie i wstaw do lodówki na około godzinę, aby składniki dobrze się przegryzły.

Surówka świetnie komponuje się wraz z tradycyjnym kotletem schabowym lub mielonym. Smacznego.

Najlepsze newsy:

      1. Wielki dramat Michała Szpaka. Stracił wszystko, fani są zdruzgotani
      2. Dzień Dobry TVN z kolejną wpadką bije rekordy żenady, wszystko się nagrało. Prowadzący okropnie obraził gościa programu
      3. Tragedia na północy Polski. Urodziny nad jeziorem zamieniły się w koszmar
      4. Kisisz ogórki? Pamiętaj o 4 kluczowych zasadach, ich nieprzestrzeganie grozi kulinarną katastrofą
      5. Kolobrzeskie ogórki kiszone lepsze od tradycyjnych? Sekretem jest jeden tajemniczy składnik
      6. Gorący romans Gessler ze słynnym polskim aktorem szybko dobiegł końca. Dziś ma do niego 1 ogromny zarzut
      7. Wielka tragedia obiegła media. Nie żyje Aleksander Iwanicki, poszedł na grzyby, a policja dokonała tragicznego odkrycia

Źródło: jajem.blogspot

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł