Surówka z czerwonej kapusty będzie wyjątkowo pyszna, jeśli dodamy do niej pewien składnik.Instagram/@dor.sim

Ubóstwiana surówka z czerwonej kapusty, jej sekretem jest jeden składnik. Zawsze wychodzi wyśmienita

Surówka z czerwonej kapusty jest jednym z najpopularniejszych obiadowych dodatków. Uwielbiamy ją od lat i zwykle zawsze przyrządzamy tak samo. Okazuje się, że popularna surówka może być jeszcze pyszniejsza, jeśli wzbogacimy ją o pewien składnik.

Surówka do obiadu jest wręcz obowiązkowa. Od lat wszelkie mięsa podajemy z ziemniakami i wszelkimi warzywnymi sałatkami - dla smaku i by dodać do posiłki nieco niezbędnych witamin. Do schabowych czy mielonych idealnie pasują bowiem surówki z kapusty czy marchewki. Jednym z najulubieńszych obiadowych dodatków jest niewątpliwie obłędnie pyszna surówka z czerwonej kapusty.

Wyszło na jaw, jakie rzeczy miesiącami w sekrecie robiła pracownica McDonald's. Nagrał ją jeden z klientówWyszło na jaw, jakie rzeczy miesiącami w sekrecie robiła pracownica McDonald's. Nagrał ją jeden z klientówCzytaj dalej

Surówka z czerwonej kapusty będzie wyśmienita, jeśli wzbogacimy ją o sekretny składnik

Surówka z czerwonej kapusty nie tylko smakuje cudownie, ale też wygląda bardzo apetycznie. Żywy kolor świetnie kontrastuje z innymi składnikami. Czasem jednak zdarza się, że po sparzeniu staje się zbyt blada. By tego uniknąć, należy wzbogacić surówkę o ocet jabłkowy. Dzięki niemu kapusta zachowa intensywną barwę, a lekko kwaskowaty smak idealnie przełamie niezbędny w tej surówce majonez. Zdjęcie swojej sałatki zamieściła na Instagramie @dor.sim.

Dzisiaj grzeje:

  1. Zaczęło się dzisiaj, klienci już stoją w kolejkach w Biedronce. Tak pięknych sprzętów kuchennych za grosze dawno nie było
  2. Ministerstwo potwierdziło, od środy się zacznie. Chodzi o zakaz lotów
  3. Wystarczy pić sok z jednego ziemniaka dziennie, by poczuć jego dobroczynnie działanie. Tanie rozwiązanie, a efekty zadziwią każdego

Składniki:

  • mała czerwona kapusta lub pół średniej,
  • cebula,
  • 3 łyżki majonezu,
  • 1,5 łyżeczki octu jabłkowego,
  • szczypta soli i pieprzu.

Przygotowanie:

Kapustę drobno szatkujemy i zalewamy ją wrzątkiem. Odstawiamy ją na co najmniej 20 minut. Kapustę odcedzamy i dodajemy do niej ocet jabłkowy. Wszystko dokładnie mieszamy. Cebulę bardzo drobno siekamy i dorzucamy ją do kapusty razem z majonezem, solą i pieprzem. Mieszamy i odstawiamy na chwilę do lodówki, by smaki się przegryzły.

Gessler rzuciła w właściciela jajkiem i ogromnie go obraziła. Gdy powiedziała, że zmieni jego restaurację w rzeźnię, osłupiałGessler rzuciła w właściciela jajkiem i ogromnie go obraziła. Gdy powiedziała, że zmieni jego restaurację w rzeźnię, osłupiałCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Kaloryfery nie będą tylko grzać? Grzejniki Polaków będą inaczej działać
  2. Dzieci cichymi ofiarami pandemii? Zatrważający raport ekspertów ujawnił gigantyczny problem
  3. Aktor "Na Wspólnej" jadł pyzy i kluski, a i tak schudł 19 kg. Niewiarygodna metamorfoza, jest nie do poznania
  4. Przyłapana, nikt nie spodziewał się, że nie zawsze robi je sama. Paparazzi zrobili kompromitujące zdjęcia
  5. Jajecznica jeszcze lepsza, bo z kurkami, które dodają jej wyrazistości. Podczas przygotowania wystrzegaj się 1 błędu
  6. Pola Raksa gwiazdą “Czterej pancerni i pies”. Tak dzisiaj wygląda gwiazda serialu

Źródła: nietylkopasta.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł