
Ubóstwiana surówka z czerwonej kapusty, jej sekretem jest jeden składnik. Zawsze wychodzi wyśmienita
Surówka z czerwonej kapusty jest jednym z najpopularniejszych obiadowych dodatków. Uwielbiamy ją od lat i zwykle zawsze przyrządzamy tak samo. Okazuje się, że popularna surówka może być jeszcze pyszniejsza, jeśli wzbogacimy ją o pewien składnik.
Surówka do obiadu jest wręcz obowiązkowa. Od lat wszelkie mięsa podajemy z ziemniakami i wszelkimi warzywnymi sałatkami - dla smaku i by dodać do posiłki nieco niezbędnych witamin. Do schabowych czy mielonych idealnie pasują bowiem surówki z kapusty czy marchewki. Jednym z najulubieńszych obiadowych dodatków jest niewątpliwie obłędnie pyszna surówka z czerwonej kapusty.
Surówka z czerwonej kapusty będzie wyśmienita, jeśli wzbogacimy ją o sekretny składnik
Surówka z czerwonej kapusty nie tylko smakuje cudownie, ale też wygląda bardzo apetycznie. Żywy kolor świetnie kontrastuje z innymi składnikami. Czasem jednak zdarza się, że po sparzeniu staje się zbyt blada. By tego uniknąć, należy wzbogacić surówkę o ocet jabłkowy. Dzięki niemu kapusta zachowa intensywną barwę, a lekko kwaskowaty smak idealnie przełamie niezbędny w tej surówce majonez. Zdjęcie swojej sałatki zamieściła na Instagramie @dor.sim.
Dzisiaj grzeje:
- Zaczęło się dzisiaj, klienci już stoją w kolejkach w Biedronce. Tak pięknych sprzętów kuchennych za grosze dawno nie było
- Ministerstwo potwierdziło, od środy się zacznie. Chodzi o zakaz lotów
- Wystarczy pić sok z jednego ziemniaka dziennie, by poczuć jego dobroczynnie działanie. Tanie rozwiązanie, a efekty zadziwią każdego
Składniki:
- mała czerwona kapusta lub pół średniej,
- cebula,
- 3 łyżki majonezu,
- 1,5 łyżeczki octu jabłkowego,
- szczypta soli i pieprzu.
Przygotowanie:
Kapustę drobno szatkujemy i zalewamy ją wrzątkiem. Odstawiamy ją na co najmniej 20 minut. Kapustę odcedzamy i dodajemy do niej ocet jabłkowy. Wszystko dokładnie mieszamy. Cebulę bardzo drobno siekamy i dorzucamy ją do kapusty razem z majonezem, solą i pieprzem. Mieszamy i odstawiamy na chwilę do lodówki, by smaki się przegryzły.
Najlepsze newsy:
- Kaloryfery nie będą tylko grzać? Grzejniki Polaków będą inaczej działać
- Dzieci cichymi ofiarami pandemii? Zatrważający raport ekspertów ujawnił gigantyczny problem
- Aktor "Na Wspólnej" jadł pyzy i kluski, a i tak schudł 19 kg. Niewiarygodna metamorfoza, jest nie do poznania
- Przyłapana, nikt nie spodziewał się, że nie zawsze robi je sama. Paparazzi zrobili kompromitujące zdjęcia
- Jajecznica jeszcze lepsza, bo z kurkami, które dodają jej wyrazistości. Podczas przygotowania wystrzegaj się 1 błędu
- Pola Raksa gwiazdą “Czterej pancerni i pies”. Tak dzisiaj wygląda gwiazda serialu
Źródła: nietylkopasta.pl
Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama
Następny artykuł