Surówka siostry Anastazji z kalarepąScena z filmu zamieszczonego na YouTube na kanale Uwaga Babcia Gotuje

Najlepsza surówka siostry Anastazji. W roli głównej kalarepka i sos koperkowy

Smakowita surówka według przepisu siostry Anastazji zachwyci wszystkich domowników. Ciężko nie poprosić o dokładkę tego specjału. Już teraz przekonaj się jak przygotować jedną z najlepszych surówek. Jej podstawą jest wyśmienita kalarepa.

Nie da się ukryć, że surówka jest jednym z tych dodatków kulinarnych obok którego niekiedy ciężko przejść obojętnie. Możliwości jej przygotowania jest wiele. Jednak warto wykorzystywać sprawdzone przepisy. Ten autorstwa siostry Anastazji bez wątpienia do takich należy.

Media donoszą o dramatycznym rozstaniu Haliny Mlynkovej. Jeszcze nie tak dawno chwaliła się, że uwielbia gotować dla mężaMedia donoszą o dramatycznym rozstaniu Haliny Mlynkovej. Jeszcze nie tak dawno chwaliła się, że uwielbia gotować dla mężaCzytaj dalej

Surówka, w której pierwsze skrzypce gra kalarepa

Niejednokrotnie mogliśmy przekonać się, że surówka mocno wpływa na odbiór całego dania. Mięsa zyskują prawdziwe bogactwo smaku dzięki niepozornemu bukietowi warzyw. Ostatnio podawaliśmy przepis, w którym surówka opierała się na młodej kapuście. Tym razem w rolach głównych występuje kalarepa i sos koperkowy. Jakie składniki będą nam potrzebne?

  • główka sałaty lodowej
  • 3 kalarepy
  • marynowana cebula
  • pęczek rzodkiewki
  • cebulka dymka
  • sól i pieprz

    Sos koperkowy:
  • 45 ml wody
  • 45 ml oliwy
  • 30 ml soku z cytryny
  • musztarda
  • drobno pokrojony koperek
  • sól i pieprz

Dzisiaj grzeje:

  1. Od dziś nowe przepisy. Polski rząd zmienił zdanie na kilka godzin przed ogłoszeniem
  2. Dzisiaj z półek Biedronki wyleje się morze słodyczy. Wystarczy mieć ze sobą 5 zł, by niesamowicie się obłowić
  3. Świetne wieści dla tysięcy Polaków. ZUS szykuje kolejne ulgi

Surówka z kalarepy zachwyca niepowtarzalnym smakiem

Wyśmienita surówka jest bardzo prosta w przygotowaniu. Na początku czyścimy sałatę i ją drobno kroimy. Rzodkiewki należy zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kalarepy kroimy w niewielkie słupki, a cebulę dymkę siekamy. Marynowaną cebulę odcedzamy. Wszystko dokładnie mieszamy. Sos koperkowy również nie powinien nikomu sprawić problemu. Wystarczy wymieszać ze sobą wszystkie wypisane składniki. Zalewany nim pokrojone warzywa. Nasza surówka jest już gotowa. Żaden smakosz nie będzie mógł się jej oprzeć. Przepis na podobny dodatek można znaleźć na YouTube na kanale Uwaga Babcia Gotuje.

Dodajesz czosnek, chrzan i koper do kiszenia ogórków? 1 popularny błąd i będą do wyrzuceniaDodajesz czosnek, chrzan i koper do kiszenia ogórków? 1 popularny błąd i będą do wyrzuceniaCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Zadziwiające sceny w TVP, decyzję miał podjąć Jarosław Kaczyński. Jacek Kurski dostał pilne "polecenie"?
  2. Rząd zmienił zdanie. Od dziś obowiązują nowe przepisy. Polacy mogą nie być zadowoleni
  3. Niesamowite nowości na półkach w Biedronce. Koniecznie zwróć na nie uwagę, wielka uczta gwarantowana
  4. Niestety, niemal wszyscy Polacy jedzą je każdego dnia. 7 Najbardziej rakotwórczych produktów w naszych kuchniach
  5. Nawet nie próbuj wylewać wody po kiszonych ogórkach. Ma 3 niesamowite nieznane zastosowania, które pokocha cała rodzina
  6. Nieoficjalnie: prezydent Barcelony podał się do dymisji. Ugiął się pod presją ze strony Messiego

Źródło: Beszamel


Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł