Surówka, którą kochają PolacyPixabay / phuonghoangthuy

Jedna z najpopularniejszych polskich surówek. Polacy kochają ją za uniwersalność i prostotę wykonania

Nie da się ukryć, że surówka jest dodatkiem, który potrafi wyeksponować smakowitość wielu dań. Przepisów na jej wykonanie jest wiele, jednak najlepiej sprawdzają się klasyczne rozwiązania. Jak przygotować najpopularniejszą spośród surówek?

Wyśmienita surówka niejednokrotnie wprawiała nasze kubki smakowe w stan ekstazy. Tym razem warto wzbogacić obiad o tradycyjny dodatek, który jest uwielbiany przez wielu Polaków. Domownicy będą zachwyceni surówką w tym wydaniu.

Media właśnie potwierdziły, rozstali się po 13 latach związku. Już mówią o nowej miłościMedia właśnie potwierdziły, rozstali się po 13 latach związku. Już mówią o nowej miłościCzytaj dalej

Prosta i pyszna surówka domowej roboty

Surówka z kapusty kiszonej jest niekwestionowaną klasyką kulinarną. Idealnie sprawdza się jako urozmaicenie dań mięsnych takich jak smakowite kotlety schabowe. Jej przygotowanie jest niezwykle proste i nie powinno nikomu sprawić problemu. Potrzebne nam będą następujące składniki:

  • 500 g kiszonej kapusty
  • 15 g cukru
  • 5 g kminku
  • jabłko
  • marchewka
  • 100 ml oleju

Dzisiaj grzeje:

  1. Zaczęło się dzisiaj, klienci już stoją w kolejkach w Biedronce. Tak pięknych sprzętów kuchennych za grosze dawno nie było
  2. Ministerstwo potwierdziło, od środy się zacznie. Chodzi o zakaz lotów
  3. Mimo że przypominają rozgotowany makaron, są cennym łupem dla grzybiarzy. Wiemy, gdzie je znaleźć

Klasyczna surówka uwielbiana prze Polaków

Na początku odciskamy sok z kapusty kiszonej i ją szatkujemy. Marchewkę i jabłko obieramy. Następnie ścieramy je na tarce o dużych oczkach. Rozdrobnione składniki mieszamy ze sobą. Wzbogacamy je o cukier, kminek i olej. Po przemieszaniu surówka jest już prawie gotowa. Wystarczy umieścić ją na 1,5 godziny w lodówce. Nawet najbardziej wybredni smakosze będą zachwyceni tym dodatkiem obiadowym. Klasyczna surówka przypadnie do gustu każdemu.

Jajka po japońsku zdobywają popularność wśród Polaków. Dzięki 1 trikowi wychodzą idealne, zrobisz je w parę chwilJajka po japońsku zdobywają popularność wśród Polaków. Dzięki 1 trikowi wychodzą idealne, zrobisz je w parę chwilCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Zmiany wywrócą emerytury do góry nogami? Nowe przepisy mają być gotowe już nawet za 2 miesiące
  2. Wstrząsająca relacja z Domu Opieki Społecznej. "Panie Boże błagam Cię, żebym tutaj nie zemdlała i dała radę wytrzymać"
  3. Ubóstwiana surówka z czerwonej kapusty, jej sekretem jest jeden składnik. Zawsze wychodzi wyśmienita
  4. Wystarczy pić sok z jednego ziemniaka dziennie, by poczuć jego dobroczynnie działanie. Tanie rozwiązanie, a efekty zadziwią każdego
  5. Przyłapana, nikt nie spodziewał się, że nie zawsze robi je sama. Paparazzi zrobili kompromitujące zdjęcia
  6. Pola Raksa gwiazdą “Czterej pancerni i pies”. Tak dzisiaj wygląda gwiazda serialu

Źródło: Interia

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł