Surówka, która zaskakuje smakiemWikipedia / Albert Jankowski / CC 0

Masz dość, a może zupełnie nie lubisz tradycyjnej ćwikły? Jej zwariowana wersja zyskuje coraz większą popularność wśród Polaków

Niejedna surówka zachwycała nas swoim smakiem. Ćwikła wzbudza wśród smakoszy mieszane uczucia. Jedni nie mogą się jej oprzeć, jednak niektórzy nie mogą jej znieść. Niezależnie od preferencji, warto wypróbować jej nową odsłonę, która zyskuje na popularności.

Nawet najlepsza surówka może się nam zwyczajnie przejeść. Na szczęście istnieje wiele możliwości przygotowania dodatków obiadowych. Tradycyjna ćwikła wiele zyskuje za sprawą zastosowania nieoczywistych składników. Momentalnie znika z talerzy.

Chciał jedynie w spokoju zjeść jabłko w lesie, nagle został otoczony ze wszystkich stronChciał jedynie w spokoju zjeść jabłko w lesie, nagle został otoczony ze wszystkich stronCzytaj dalej

Klasyczna surówka w zupełnie nowym wydaniu

Nie da się ukryć, że surówka odgrywa istotną role w daniach głównych. Czasami nachodzi nas ochota na ćwikłę. Jednak nawet najlepiej przyrządzona potrafi się nam znudzić. Wówczas warto wypróbować ten przepis. Wykorzystamy w nim egzotyczny chrzan wasabi i sok z limonki. Jakie składniki musimy przygotować?

  • 5 buraków
  • 3 g chrzanu wasabi
  • 3 g startego chrzanu
  • 15 ml soku z limonki
  • sól
  • pieprz

Dzisiaj grzeje:

  1. Marysia kupiła przedziwne pierogi w Biedronce. Podgrzała je i oniemiała
  2. Żywioł był bezlitosny, uderzył z pełną mocą. Gigantyczne zniszczenia i ranni, dramatyczne informacje za granicy
  3. Ze zwykłego puree ziemniaczanego zrobiła jesienny majstersztyk kulinarny. Wszystko za sprawą 2 dodatkowych składników

Wyjątkowa surówka, która podbije serca domowników

Surówka jest banalnie prosta w przygotowaniu. Na początku musimy dokładnie umyć buraki. Owijamy je w folię aluminiową i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220 stopni Celsjusza. Powinniśmy je piec przez około 1,5 godziny. Kiedy buraki będą już bardzo miękkie, wówczas są już gotowe. Po ostudzeniu obieramy je i kroimy na niewielkie kawałki. Blendujemy je z pozostałymi składnikami z powyższej listy. Na koniec doprawiamy je solą i pieprzem wedle uznania. Taki frykas z pewnością zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Zdesperowany wszedł do Biedronki i zaczął pakować jak leci. Przyłapali go pracownicy, gdy zobaczyli, jakie rzeczy ma w torbach, oniemieliZdesperowany wszedł do Biedronki i zaczął pakować jak leci. Przyłapali go pracownicy, gdy zobaczyli, jakie rzeczy ma w torbach, oniemieliCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Kapitalna akcja w Lidlu. Obkupisz się za półdarmo i jeszcze pomożesz potrzebującym
  2. Eksperci ostrzegają przed twindemią. Co nam może grozić w nadchodzących miesiącach?
  3. Polacy uwielbiają dolewać ją do kawy, skutki mogą być fatalne. Zamiast niej lepiej dodać 1 łyżeczkę produktu, który każdy ma w kuchni
  4. Mama Marka zaczęła ujawniać objawy demencji, syn postanowił działać. Dzięki wprowadzonej diecie stała się niesamowita rzecz
  5. Media właśnie potwierdziły, rozstali się po 13 latach związku. Już mówią o nowej miłości
  6. Pola Raksa gwiazdą “Czterej pancerni i pies”. Tak dzisiaj wygląda gwiazda serialu

Źródła: Jadłonomia

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł