Surówka wedle przepisy 7-letniego Kuroniafacebook.com/elzbieta.darczykjurczyk

Będąc 7-latkiem Kuroń wymyślił genialnie prosty, cudowny przepis na surówkę z młodej kapusty. Hit rozpływający się w ustach

Surówka, którą młody 7-letni Kuroń wymyślił lata temu. Jest banalnie prosta w przygotowaniu, pyszna i zaskakująco szybka. Hitowy przepis dosłownie rozpływa się w ustach.

Surówka z młodej kapusty jest idealnym dodatkiem do wielu dań z grilla. Delikatny smak idealnie równoważy ciężkość grillowanych potraw, a konsystencja młodej kapustki sprawia, że ciężko się oderwać od tej surówki. Jakub Kuroń przygotował ją w wieku siedmiu lat i od tego czasu podaje ją za każdym razem, kiedy latem cała rodzina przygotowuje grilla.

Dzieje się, jednak zrobimy niedzielne zakupy w Biedronce. Sieć zaskoczyła wszystkich, jest jeden warunekDzieje się, jednak zrobimy niedzielne zakupy w Biedronce. Sieć zaskoczyła wszystkich, jest jeden warunekCzytaj dalej

Surówka, która podbija podniebienia wielu smakoszy

Do jej wykonania potrzeba bardzo niewielu składników. Wystarczy główka młodej, sezonowej kapusty, kiść kopru, przyprawy oraz olej, aby sporządzić przepyszną surówkę, która pasuje do mnóstwa dań. Jej sukces polega na możliwości dodawania wielu innych składników takich jak papryka, pomidory, ogórki, ziemniaki i inne, które przyjdą na myśl. Z powodzeniem można zrobić także dressing na bazie majonezu, jednak podawanie tak kalorycznej surówki do bardzo ciężkiego grilla nie jest zdrowym rozwiązaniem.

Składniki:

  • główka młodej kapusty
  • pęczek koperku
  • 4 ząbki czosnku
  • 100 ml oliwy
  • 5 łyżek octu z białego winna
  • 1 łyżeczka soli
  • pół łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżka cukru

Dzisiaj grzeje:

  1. Nie żyje wielokrotnie nagradzana dziennikarka TVP. Polskę obiegła tragiczna wiadomość
  2. Dziś po wejściu do Biedronki możesz zaniemówić. Wystarczy mieć przy sobie jedną monetę
  3. Urzędnicy zapukają do 1,4 mln polskich rodzin. Zapytają o majątki i zarobki, odpowiedzi są obowiązkowe

Przygotowanie:

  1. Kapustę dokładnie umyj i pozbądź się wierzchnich liści.
  2. Wytnij z niej głąba i posiekaj w bardzo cienkie paseczki.
  3. Koperek umyj i posiekaj bardzo drobno. Dodaj go do kapusty.
  4. Czosnek obierz z pergaminu i posiekaj na gładką pastę.
  5. Do oliwy dodaj czosnek, cukier, sól, pieprz i oliwę. Wmieszaj dressing bardzo dokładnie i polej nim kapustę.
  6. Wymieszaj surówkę dokładnie i wstaw do lodówki na około 1 godzinę.

Najlepsze newsy:

  1. Katarzyna Dowbor podjęła decyzję, pomoże rodzinie, która straciła dom. Już poczyniła pierwsze kroki
  2. Joanna Kurska musiała interweniować podczas wesela. Nieznane fakty imprezy nowożeńców od zaplecza
  3. Zdjęcia - Polonez powróci na polskie drogi. Wygląda obłędnie. Jeden szczegół zaskakuje
  4. Karol Okrasa wyjawił swój sposób na idealne kiszone ogórki. Stawia na wyjątkowe składniki
  5. Bajecznie pyszne i zdrowe kiszone buraki. Każdy powinien mieć je w swojej spiżarni
  6. Córka Natalii Kukulskiej jest wykapaną Anną Jantar. Mama gotuje jej dania wywołujące wielkie emocje
  7. Adam Małysz zdradził wszystkie sekrety polskich skoczków. Przed tysiącami widzów pokazał jak mieszkają (WIDEO)

Źródło: kuron.com.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko prosty i szybki przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł