Surówka z selerayoutube / kanał: przepisy Joli / kadr z materiału

Niezastąpiona surówka z selera korzeniowego, zaledwie 2 główne składniki, pychotka do każdego obiadu

Surówka z selera jest niedocenianym dodatkiem to niemal każdego obiadu. Seler to prawdziwa bomba witaminowa, która często trafia po prostu do zupy. Jest to wielkie marnotrawstwo tego cudownego warzywa, bo na surowo jego smak jest tysiąc razy lepszy.

Surówka z selera sprawdzi się idealnie na nadchodzące ponure jesienne dni. Gdy za oknem deszcz i plucha, potrzebujemy bardziej niż kiedykolwiek ogromnej ilości witamin i składników odżywczych. Seler jest doskonałym źródłem witaminy C, naturalnej witaminy B kompleks, kwasu foliowego oraz witaminę PP. Przy okazji jest to jedno z najmniej kalorycznych warzyw jakie istnieje, dlatego jeśli dbamy o idealną sylwetkę to możemy jeść go bez żadnych ograniczeń.

Oskarżyli zakażoną gwiazdę TVN o kłamstwo. Nagraniem, na którym je znienawidzone warzywo, zamknęła wszystkim ustaOskarżyli zakażoną gwiazdę TVN o kłamstwo. Nagraniem, na którym je znienawidzone warzywo, zamknęła wszystkim ustaCzytaj dalej

Surówka z selera z pysznymi rodzynkami - najszybszy przepis

Surówka to zawsze doskonały pomysł na dodatek do obiadu. Pośród kalorycznych ziemniaków oraz mięsa, warto dodać solidną porcję warzyw. Zwłaszcza teraz potrzebujemy ich jak najwięcej, sezon na świeżynki właśnie się kończy, dlatego korzystajmy póki możemy. Niezaprzeczalną zaletą selera jest także jego niska cena, dlatego możemy raczyć się nim do woli. Przepis na surówkę z selera jest banalnie prosty. Wystarczy ci zaledwie kilka minut.

Potrzebujesz:

  • 1 bulwa selera korzeniowego
  • pół szklanki rodzynek
  • sok z całej cytryny
  • łyżeczka cukru
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • pieprz cytrynowy
  • starta skórka z cytryny

Dzisiaj grzeje:

  1. Od dziś nie polecisz z Polski do tych krajów. Zakaz wszedł w życie w środę o północy
  2. Stosujesz sól, czosnek, chrzan i koper kisząc ogórki? Głupi błąd i nie wyjdą dobre
  3. Nadciąga reforma emerytalna. Dadzą Ci 10 tysięcy, by potem pobrać ogromną prowizję

Rodzynki namocz w ciepłej wodzie przez około 15 minut. W oddzielnej miseczce wymieszaj majonez, śmietanę, skórkę otartą z cytryny i pieprz - to będzie sos do surówki, który połączy wszystkie składniki. Selera obierz z twardej skórki, opłukaj pod bieżącą wodą i zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Selera skrop sokiem z cytryny oraz cukrem, dzięki temu nabierze delikatnego charakteru. Do dużej miski przerzuć selera, rodzynki oraz sos. Mieszamy ze sobą bardzo dokładnie i możemy od razu podawać.

Doskonały przepis na surówkę z selera znajdziecie także na kanale Przepisy Joli na platformie Youtube.

Babcia Marysia ma 88 lat i robi najpyszniejsze pierogi ruskie. Tomasz w życiu nie jadł lepszych, pokazał krok po kroku jak je robićBabcia Marysia ma 88 lat i robi najpyszniejsze pierogi ruskie. Tomasz w życiu nie jadł lepszych, pokazał krok po kroku jak je robićCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Beata Kozidrak straciła bardzo ważną osobę, jest w głębokiej żałobie. Smutne: "Bardzo za tobą tęsknie"
  2. Zginęła cała rodzina. Wielki wybuch na wschodzie Polski. Prawdziwy horror
  3. Na ogórkach kiszonych zobaczyłaś białą pianę? Ważny sygnał dla każdej gospodyni
  4. 1 prosty trick sprawi, że schabowe będą idealnie kruche i soczyste. Korzystają z niego najlepsi kucharze
  5. Zapomnijcie o ogórkach kiszonych. Teraz na stołach rządzą kiszone buraki, symfonia smaku, niezwykłe doznania, nie sposób się im oprzeć
  6. Jerzy Brzęczek porównany do Kazimierza Górskiego. Biografia selekcjonera zrównana z ziemią jeszcze przed premierą

Źródło: przeslijprzepis

Następny artykuł