Tatar z przepisu Magdy Gessler jest pysznyfacebook.com

Najlepszy tatar z receptury Gessler. Gwiazda nalicza ukrytą opłatę, nie zamawiaj, zrób sam bajecznie prostym sposobem

Tatar od pani Magdy Gessler powala smakiem, lecz jest jeden haczyk. Lepiej zrobić go samemu, ponieważ gwiazda nalicza ukrytą opłatę, kiedy zamawiasz jedzenie w restauracjach królowej polskiej gastronomii. Jego przygotowanie jest naprawdę banalnie proste i nie potrzeba mieć żadnych specjalistycznych przyrządów.

Tatar jest klasyką kuchni, uwielbia go praktycznie każdy. Jego wyjątkowy smak i faktura powodują, że mało kto jest w stanie mu się oprzeć. Magda Gessler robi wspaniałe tatary, jeśli jednak je od niej zamawiasz, natniesz się na dodatkowe koszty. Gwiazda nalicza dodatkową opłatę za serwis, która niweluje opłacalność. Lepiej zrobić tatara w domu, receptura na niego jest wyjątkowo prosta, a efekt powala na kolana.

Media dotarły do prawdziwych zarobków pracowników Lidla i Biedronki. Większość Polaków nie zdawała sobie sprawyMedia dotarły do prawdziwych zarobków pracowników Lidla i Biedronki. Większość Polaków nie zdawała sobie sprawyCzytaj dalej

Tatar z przepisu Magdy Gessler jest niesamowicie pyszny i wyjątkowo łatwy w przygotowaniu

O co chodzi z ukrytą opłatą w restauracjach Gessler? Opisał ją dokładnie jeden z autorów kulinarnych kanałów na Youtube "Maciej je". Okazało się, że nikt go nie uprzedził, że na rachunku oprócz opłaty za jedzenie zostanie także dodatkowo naliczona opłata za serwis i to taka, która nie trafia bezpośrednio do obsługi lokalu.

- To, co w kwocie rachunku mi się nie podobało to automatycznie naliczony serwis w wysokości 8%, czyli 23 zł. Nie byłoby w tym nic złego, sam nie mam problemu z płaceniem za serwis - zwłaszcza, jeśli jest to w formie napiwku dla kelnera - ale w tym przypadku usłyszeliśmy, że pieniądze te nie trafiają bezpośrednio do obsługi, a poza tym nikt nas o tej dodatkowej, obowiązkowej opłacie nie poinformował wcześniej, a przecież dobrą praktyką jest informacja o dodatkowej opłacie za serwis, choćby w jakimś widocznym miejscu w menu. Inna sprawa, że taki automatycznie naliczony koszt dla tak małego stolika, czy dla stolika dwuosobowego zdarzył mi się chyba pierwszy raz w życiu w Polsce - stwierdził youtuber.

Mało kto nie lubi tatara, więc restauracje zajmujące się taką kuchnią są oblegane. Nie inaczej jest u Magdy Gessler, która wykonuje zamówienia na wynos. Niestety, w czasie składania zamówienia dopłacamy za serwis, dlatego jedzenie w restauracji jest tak drogie. O wiele lepiej jest zrobić go samemu wedle przepisu restauratorki, który pokazujemy poniżej.

Składniki:

  • kilogram polędwicy wołowej
  • 4 żółtka
  • pół szklanki wody
  • szklanka oleju słonecznikowego
  • sól
  • pieprz
  • oliwki
  • cebulka

Dzisiaj grzeje:

Przygotowanie:

  1. Zmiel mięso dwukrotnie w maszynce lub bardzo drobno posiekaj. Siekany tatar smakuje o wiele lepiej, jednak wymaga więcej pracy.
  2. Do mięsa dodaj żółtka, olej, sól, pieprz i wodę. Wyrabiaj, aż tatar będzie miał jednolitą konsystencję.
  3. Układamy tatar na talerzu i w zagłębienie wlewamy 1 żółtko. Układamy dookoła siekane dodatki które lubimy, mogą to być ogórki kiszone czy marynowane grzybki. Smacznego.

Najlepsze newsy:

  1. Prawda okazała się zupełnie zaskakująca. Specjalistyczny sprzęt nie pozostawił wątpliwości co do ciała Kacperka
  2. Ogromny przełom. Pierwszy kraj od 1 lipca otwiera granice dla turystów
  3. Nie wymaga pieczenia, umiejętności i nietypowych składników. Bajecznie proste ciasto robi się niemal samo
  4. Posłuchał rad dziadka i podlał pomidory miksturą z 3 składników. Obfitość plonów przeszła jego najśmielsze oczekiwania
  5. Skórki po bananach upiecz w piekarniku i zmiel. Proszek bananowy ma niewyobrażalną wartość
  6. Pilne oświadczenie Andrzeja Dudy. Ogromne zaskoczenie również dla turystów

Źródło: Beszamel.se.pl, Pikio.pl

Następny artykuł