Smakosze.pl

Chleb

Chleb - jest pieczywem otrzymywanym poprzez połączeniu mąki zbożowej z wodą. Wyrabia się je w bochenki różnych rozmiarów.

Widok:

Kafelki

Lista

Apetyczna i aromatyczna jajecznica we włoskim stylu
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Apetyczna i aromatyczna jajecznica we włoskim stylu

Czytaj więcej >
Europejski Dzień Śniadania 2022
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

24 kwietnia - Europejski Dzień Śniadania - Co najlepiej jadać? Rozwiewamy wszelkie wątpliwości

Czytaj więcej >
chleb
Porady

Renata Materlińska

Jak mrozić chleb, żeby zachował jędrność i świeżość? 1 trick bije inne na głowę

Czytaj więcej >
Ewa Wachowicz, czosnek
Przepisy

Renata Materlińska

Niebanalny czosnek do smarowania kanapek. Pyszne smarowidło na pieczywo od Ewy Wachowicz

Czytaj więcej >
Jak Magda Gessler robi smalec?
Przepisy

Renata Materlińska

Smalec według receptury Magdy Gessler

Czytaj więcej >
Czy można zjeść chleb po odkrojeniu kawałka pleśni?
Produkty

Emilia Maciejewska-Latosińska

Czy można zjeść chleb po odkrojeniu kawałka pleśni?

Czytaj więcej >
Biała kiełbasa zapiekana w żurawinowej marynacie
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Biała kiełbasa zapiekana w żurawinowej marynacie. Słodko-kwaśny sos nie ma sobie równych

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

4 maja - Dzień Piekarza. Jak przygotować chleb jak z piekarni?

Czytaj więcej >
Produkty

Magdalena Patacz

Czwartkowe promocje w Biedronce. Na co mogą liczyć klienci?

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Babciny przepis na dżem z czarnej porzeczki, smak dzieciństwa

Czytaj więcej >
zapiekane tosty
Przepisy

Renata Materlińska

Tosty francuskie bez smażenia. Prostsza wersja kultowego dania, robi się właściwie samo

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Doskonały przepis na domowe bułki poznańskie. Wyjdą lepiej niż z piekarni

Czytaj więcej >
Porady

Magdalena Patacz

Jak przedłużyć świeżość chleba? Najważniejsze zasady

Czytaj więcej >
Lekka i smaczna pasta jajeczna według Gessler
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lekka i smaczna pasta jajeczna według Gessler. Najlepszy, kultowy przepis z Kuchennych Rewolucji

Czytaj więcej >
Jak wykorzystać czerstwy chleb i bułki
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jak wykorzystać czerstwy chleb i bułki? Nigdy więcej nie trafią do śmietnika

Czytaj więcej >
Przepisy

Adam Moskal

Szybki przepis na domowy smalec z fasoli. Wystarczy 10 minut i wyborne smarowidło gotowe

Czytaj więcej >
Lekko pikantna pasta kanapkowa z jajek, ogórków kiszonych i chrzanu
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lekko pikantna pasta kanapkowa z jajek, ogórków kiszonych i chrzanu. Idealna na śniadanie

Czytaj więcej >
Ekspresowy chleb bez zakwasu
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Ekspresowy chleb bez zakwasu. Zrobisz go w mgnieniu oka

Czytaj więcej >
Obłędna pasta jajeczna z musztardą i szczypiorkiem
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Obłędna pasta jajeczna z musztardą i szczypiorkiem. Idealna na kanapki

Czytaj więcej >
chleb w jajku
Przepisy

Renata Materlińska

Mistrz patelni robiąc chleb w jajku dorzucił kilka nieoczywistych składników. Wyszło wybitnie

Czytaj więcej >
Pyszny chleb z kaszy gryczanej od Anny Lewandowskiej
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Pyszny chleb z kaszy gryczanej od Anny Lewandowskiej. Takiego nie kupisz w żadnym sklepie

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Domowy dżem z aronii wedle receptury siostry Anastazji. Kultowy smak nadaje mu dodatek jabłka i gruszki

Czytaj więcej >
jajko sadzone na toście
Przepisy

Renata Materlińska

Jajka sadzone na tostach. Prosty pomysł na szybkie śniadanie

Czytaj więcej >
Święconka
Porady

Renata Materlińska

Co włożyć do koszyczka wielkanocnego? Rozwiewamy wszelkie wątpliwości

Czytaj więcej >
bagietka czosnkowa
Przepisy

Renata Materlińska

Wyśmienita lepsza niż kupna bagietka czosnkowa. Mamy doskonały przepis

Czytaj więcej >
kwas chlebowy
Przepisy

Renata Materlińska

Niezwykły przepis na kwas chlebowy. Doskonały napój na upalne dni

Czytaj więcej >
Jak zrobić chleb bez drożdży i zakwasu?
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jak zrobić chleb bez drożdży i zakwasu? Wszystkie składniki masz w spiżarni

Czytaj więcej >
Przepisy

Adam Moskal

Kultowy chleb z mlekiem

Czytaj więcej >