Smakosze.pl

ciasto

Ciasto - masa elastyczna, zazwyczaj powstała z zagniecenia mąki, wody i innych składników. Podstawa chleba, pizzy, i ciast cukierniczych.

Widok:

Kafelki

Lista

Przepisy

Magdalena Patacz

Zachwycające kwiaty czarnego bzu w cieście. Cudowna letnia przekąska

Czytaj więcej >
Soczyste ciasto czekoladowe w 10 minut
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Ekspresowe ciasto czekoladowe - 10 minut i gotowe. Zdradzamy najszybszy przepis

Czytaj więcej >
Cudowny przepis na naleśniki z 1837 roku
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Cudowny przepis na naleśniki z 1837 roku. Zapomnij o mleku i wodzie

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Babka wielkanocna piaskowa. Puszysta i wyrośnięta

Czytaj więcej >
ciasto na pierogi
Przepisy

Renata Materlińska

Włączył kamerę i pokazał, jak w najprostszy sposób zrobić idealne ciasto na pierogi. Bezcenne rady

Czytaj więcej >
Produkty

Magdalena Patacz

Rabarbar jest warzywem czy owocem? Rozwiązujemy odwieczną zagadkę

Czytaj więcej >
Idealne pierogi z jagodami
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Cudowny przepis na pierogi z jagodami. Smak dzieciństwa

Czytaj więcej >
Malinowe ciasto bez pieczenia - prosty przepis
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Malinowe ciasto bez pieczenia. Idealny deser na długi weekend

Czytaj więcej >
Puszyste naleśniki na kefirze
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Puszyste naleśniki na kefirze. Pamiętaj o 1 kluczowym szczególe

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Kruche ciasteczka z cukrem. Klasyka wszystkich deserów

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Kultowe ciasto z rabarbarem i kruszonką. Zdradzamy przepis

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Przepis na knedle z truskawkami. Cudowna propozycja na letni obiad

Czytaj więcej >
biszkopt
Przepisy

Renata Materlińska

Przepyszny i puszysty biszkopt bez jajek. Wystarczy użyć 1 banalny trick, zachwyty gwarantowane

Czytaj więcej >
Co czeka na nas od czwartku w Lidlu?
Produkty

Emilia Maciejewska-Latosińska

Co czeka na nas od czwartku w Lidlu? Nowa oferta robi wrażenie

Czytaj więcej >
tarta z truskawkami
Przepisy

Renata Materlińska

Prosta tarta z truskawkami. Idealny deser na Dzień Matki

Czytaj więcej >
Lekki jak chmurka sernik truskawkowy na zimno
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lekki jak chmurka sernik truskawkowy na zimno. Dzięki naszym radom na pewno się uda

Czytaj więcej >
Porady

Adam Moskal

Jak uratować przypalony sernik? Kluczowa jest jedna czynność

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Jak zrobić sernik bez spodu?

Czytaj więcej >
Porady

Magdalena Patacz

Jak najszybciej i najlepiej odgrzać pierogi? 1 sposób zachwyci wszystkie gospodynie

Czytaj więcej >
Porady

Magdalena Patacz

Najłatwiejszy patent na zwijanie krokietów po wczorajszych naleśnikach. Praktyczny poradnik krok po kroku

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Piszinger według przepisu babci Ani Starmach. 2 łyżki sekretnego składnika robią cały efekt

Czytaj więcej >
Ciasto drożdżowe z serem i kruszonką
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Ciasto drożdżowe z serem i kruszonką. Wychodzi idealnie za każdym razem

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Kultowy galaretkowiec na mleku. Najszybsze i najlepsze ciasto bez pieczenia

Czytaj więcej >
Prodiż bywa niezastąpiony
Przepisy

Jakub Kossakowski

Co można przyrządzić w prodiżu?

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

4 maja - Dzień Piekarza. Jak przygotować chleb jak z piekarni?

Czytaj więcej >
pierogi z bobem i boczkiem
Przepisy

Renata Materlińska

Najlepsze sezonowe pierogi z bobem i boczkiem. Duet idealny

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Charakterne kopytka z niespodzianką. Takich jeszcze nie jadłeś

Czytaj więcej >
pierogi
Porady

Renata Materlińska

Najczęściej popełniane błędy podczas robienia pierogów. Unikaj ich bezwzględnie

Czytaj więcej >