Smakosze.pl

czosnek

Czosnek - roślina jadalna licząca kilkaset gatunków. Najpopularniejszym jest czosnek pospolity.

Widok:

Kafelki

Lista

Robert Makłowicz, chłodnik
Przepisy

Renata Materlińska

Makłowicz robi zielony chłodnik. W składzie same największe rarytasy

Czytaj więcej >
kiszone pomidory
Przepisy

Renata Materlińska

Prosty przepis na kiszone pomidory. Wielka konkurencja dla ogórków

Czytaj więcej >
Tomasz Strzelczyk, polędwiczka
Przepisy

Renata Materlińska

Szybki obiad Tomasza Strzelczyka. Polędwiczki wieprzowe pieczone z masłem czosnkowym

Czytaj więcej >
Ewa Wachowicz, czosnek
Przepisy

Renata Materlińska

Niebanalny czosnek do smarowania kanapek. Pyszne smarowidło na pieczywo od Ewy Wachowicz

Czytaj więcej >
placki z cukinii
Przepisy

Renata Materlińska

Wyborne placki z cukinii bez dodatku jajek. Lepsze nawet od ziemniaczanych

Czytaj więcej >
zapiekana cukinia
Przepisy

Renata Materlińska

Prosty patent na faszerowaną cukinię. Doskonały pomysł na pyszny obiad

Czytaj więcej >
Leczo z boczniakami
Przepisy

Renata Materlińska

Kuroń połączył uwielbiane warzywa Polaków. Jego przepis na leczo nie ma sobie równych

Czytaj więcej >
placki ziemniaczane
Przepisy

Renata Materlińska

Wyborne placki ziemniaczane na śmietanie. Nie ściemnieją nawet po usmażeniu

Czytaj więcej >
pieczone ziemniaki
Przepisy

Renata Materlińska

Chrupiące ziemniaki pieczone w niesamowitym włoskim stylu. Idealnie dobrane przyprawy podkręcą ich smak

Czytaj więcej >
Zapiekanka ziemniaczana od Ewy Wachowicz
Przepisy

Renata Materlińska

Zapiekanka ziemniaczana z klopsikami od Ewy Wachowicz. Tani i prosty obiad

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Zetrzyj na tarce oprócz ziemniaków i cebuli 1 wyrazisty dodatek. Placki ziemniaczane wyjdą 100 razy lepiej

Czytaj więcej >
ogórki kiszone
Przepisy

Renata Materlińska

Babcie zawsze dodawały je do ogórków kiszonych. Dzięki nim wychodziły chrupkie

Czytaj więcej >
Porady

Magdalena Patacz

Jak przygotować czosnek, aby nie tracił cennych właściwości?

Czytaj więcej >
kotlet schabowy
Przepisy

Renata Materlińska

Przepyszne kotlety schabowe według specjalnej receptury. Za wspaniałym smakiem stoi wyjątkowa marynata

Czytaj więcej >
pasztet z cukinii
Przepisy

Renata Materlińska

Rewelacyjny pasztet z cukinii z dodatkiem żółtego sera. Doskonały do chleba

Czytaj więcej >
bób
Przepisy

Renata Materlińska

Gotujesz bób? W innej, zaskakującej odsłonie jest równie smaczny

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Zachwycająca kiszona kapusta w nowoczesnym wydaniu według Darii Ładochy. Takiego efektu się nie spodziewasz

Czytaj więcej >
schab pieczony
Porady

Renata Materlińska

Jak upiec schab, żeby był idealnie soczysty? Proste patenty

Czytaj więcej >
siostra Anastazja, ogórki kiszone
Przepisy

Renata Materlińska

Siostra Anastazja wyjawiła przepis na ogórki kiszone. Ma złotą zasadę

Czytaj więcej >
ogórki kiszone
Produkty

Renata Materlińska

Idealnie chrupkie ogórki kiszone bez dodatku chrzanu. Zastąpisz go wyjątkowym składnikiem

Czytaj więcej >
Jak odróżnić czosnek polski od chińskiego?
Produkty

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jak odróżnić czosnek polski od chińskiego? Wystarczy spojrzeć na 1 szczegół

Czytaj więcej >
sos tzatziki
Przepisy

Renata Materlińska

Niezwykły sos tzatziki z dodatkiem kalarepy. Zapomnij o ogórkach

Czytaj więcej >
czosnek grillowany
Przepisy

Renata Materlińska

Długo pieczony czosnek z grilla. Idealny do smarowania pieczywa

Czytaj więcej >
bób
Porady

Renata Materlińska

Niemal wszyscy popełniają błąd gotując bób. 1 patent i po problemie

Czytaj więcej >
kapusta z kiełbasą
Przepisy

Renata Materlińska

Banalna jednogarnkowa smażona kapusta z polską kiełbasą. Szybki obiad dla całej rodziny

Czytaj więcej >
papryka konserwowa
Przepisy

Renata Materlińska

Kuroń wyjawił jak zrobić paprykę konserwową. Prawdziwy hit wśród przetworów

Czytaj więcej >
Kotlety mielone po grecku
Przepisy

Renata Materlińska

Kotlety mielone po grecku. Cały sekret tkwi w pysznej niespodziance

Czytaj więcej >
salceson
Przepisy

Renata Materlińska

Jak zrobić domowy salceson w butelce? Mamy najlepszy przepis, zawsze wychodzi idealnie

Czytaj więcej >