Smakosze.pl

Danie

Danie - potrawa spełniająca rolę posiłku. Można wyróżnić dania mięsne lub wegetariańskie. W restauracjach danie podaje kelner.

Widok:

Kafelki

Lista

Ania dodaje zawsze szczyptę do zupy kalafiorowej
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Ania dodaje zawsze szczyptę do zupy kalafiorowej. Ma piękny kolor
Czytaj więcej >
Ile gotuje się fasolka szparagowa
Porady

Magdalena Patacz

Ile gotuje się fasolka szparagowa?
Czytaj więcej >
Kotlety z piersi kurczaka w musztardzie
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Kotlety z piersi kurczaka w musztardzie. Przepis na pyszny niedzielny obiad
Czytaj więcej >
Polędwiczki wieprzowe w sosie koperkowym
Przepisy

Magdalena Patacz

Obłędnie soczyste polędwiczki wieprzowe w sosie koperkowym
Czytaj więcej >
Koniec z tarciem ziemniaków, wystarczy 1 trik. Najlepsze placki zrobisz bez wysiłku
Przepisy

Magdalena Patacz

Koniec z tarciem ziemniaków, wystarczy 1 trik. Najlepsze placki zrobisz bez wysiłku
Czytaj więcej >
Maślankowe racuchy drożdżowe z brzoskwiniami - prosty przepis
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Maślankowe racuchy drożdżowe z brzoskwiniami. Niezawodna receptura babci Stasi
Czytaj więcej >
Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym
Przepisy

Magdalena Patacz

Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym. Przepis krok po kroku
Czytaj więcej >
Jak usmażyć rybę?
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jak usmażyć rybę, żeby nie miała nieprzyjemnego zapachu? Wyjaśniamy krok po kroku
Czytaj więcej >
Kiedy należy solić wołowinę? Częsty błąd zamienia ją w podeszwę
Porady

Magdalena Patacz

Kiedy należy solić wołowinę? Nagminny błąd zamienia ją w podeszwę
Czytaj więcej >
Sos z kurczakiem do makaronu
Przepisy

Magdalena Patacz

Sos z kurczakiem do makaronu. Każdy poprosi o dokładkę
Czytaj więcej >
Śląska kapusta z grzybami wigilijna
Przepisy

Magdalena Patacz

Wigilijna śląska kapusta z grzybami
Czytaj więcej >
Rosół na żołądkach
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Na jakim mięsie gotujesz rosół? Niemal wszyscy zapomnieli o 1 rodzaju. Nie ma lepszego
Czytaj więcej >
Śledzie w śmietanie z porem
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Zaskakujące w smaku śledzie w śmietanie - z porem zamiast cebuli
Czytaj więcej >
wegetariańskiego deluxe (1)
Przepisy

Adam Moskal

Lekki chłodnik ogórkowy do zrobienia w kwadrans
Czytaj więcej >
Pyszny dżem z dyni i jabłek
Przepisy

Magdalena Patacz

Pyszny dżem z dyni i jabłek
Czytaj więcej >
Kluski śląskie
Przepisy

Adam Moskal

Jak prawidłowo mrozić kluski śląskie?
Czytaj więcej >
Zupa dyniowa z mlekiem
Przepisy

Magdalena Patacz

Zupa dyniowa z mlekiem
Czytaj więcej >
Zupa chrzanowa z chrzanem ze słoika
Przepisy

Magdalena Patacz

Zupa chrzanowa z chrzanem ze słoika. Niezawodny przepis
Czytaj więcej >
Kartacze są przepyszne
Produkty

Jakub Kossakowski

Niezawodny przepis na kultowe kartacze
Czytaj więcej >
Słodka surówka z selerem — zimowy skarb
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Zachwycająca słodyczą, lekka surówka z selera z dodatkami
Czytaj więcej >
Jakie mięso na rosół?
Porady

Jakub Kossakowski

Na jakim mięsie gotować rosół?
Czytaj więcej >
Które winogrona są najlepsze - jasne czy ciemne? Odpowiedź może zaskoczyć
Produkty

Magdalena Patacz

Które winogrona są najlepsze - jasne czy ciemne? Odpowiedź może zaskoczyć
Czytaj więcej >
Galaretka z mięsa po rosole
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Galaretka z mięsa po rosole
Czytaj więcej >
Jak przygotować flaki, żeby były miękkie? Wyjaśniamy krok po kroku
Przepisy

Magdalena Patacz

Jak przygotować flaki, żeby były miękkie? Wyjaśniamy krok po kroku
Czytaj więcej >
Jaka ryba jest najlepsza na kotlety rybne?
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jaka ryba jest najlepsza na kotlety rybne? 1 nie kupuj pod żadnym pozorem
Czytaj więcej >
Kotlety z kalafiora i kaszy jaglanej
Przepisy

Magdalena Patacz

Kotlety z kalafiora i kaszy jaglanej
Czytaj więcej >
Prawdziwa polska zupa grochówka
Przepisy

Magdalena Patacz

Prawdziwa polska zupa grochówka
Czytaj więcej >
Kotlety mielone
Przepisy

Adam Moskal

Doskonale soczyste kotlety mielone z piekarnika
Czytaj więcej >