Smakosze.pl

Danie

Danie - potrawa spełniająca rolę posiłku. Można wyróżnić dania mięsne lub wegetariańskie. W restauracjach danie podaje kelner.

Widok:

Kafelki

Lista

Przepisy

Magdalena Patacz

Jarskie gołąbki o najlepszym smaku. Posiłek dla każdego

Czytaj więcej >
Przepisy

Adam Moskal

Sycąca i treściwa biała kiełbasa zapiekana z serem w naleśnikach. Idealny obiad na Wielkanoc

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Zachwycające kwiaty czarnego bzu w cieście. Cudowna letnia przekąska

Czytaj więcej >
Przepisy

Adam Moskal

Przepis na wytrawne racuchy z mięsem. Tani i smaczny obiad

Czytaj więcej >
Jak usmażyć rybę, żeby była soczysta i pełna pysznego smaku?
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jak usmażyć rybę, żeby była soczysta? Koniec z suchym jak wiór filetem

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Wyjątkowe pierogi nadziewane szczawiem. Idealne na lekki obiad

Czytaj więcej >
Czy można robić gołąbki z młodej kapusty?
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Czy można robić gołąbki z młodej kapusty? Pani Mariola radzi wyłożyć dno garnka liśćmi

Czytaj więcej >
Cudowny przepis na naleśniki z 1837 roku
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Cudowny przepis na naleśniki z 1837 roku. Zapomnij o mleku i wodzie

Czytaj więcej >
Produkty

Magdalena Patacz

Rabarbar jest warzywem czy owocem? Rozwiązujemy odwieczną zagadkę

Czytaj więcej >
Sprawdzony przepis Ani Starmach na zupę pieczarkową
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Sprawdzony przepis Ani Starmach na zupę pieczarkową. Szybka, tania, smaczna

Czytaj więcej >
Genialne pomysły na wykorzystanie resztek kapusty po gołąbkach
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Genialne pomysły na wykorzystanie resztek kapusty po gołąbkach. Już nigdy nic się nie zmarnuje

Czytaj więcej >
Placki ziemniaczane wyjdą złociste i nie ściemnieją
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jak zrobić złociste placki ziemniaczane, które nie ściemnieją? Zdradzamy najlepszy przepis

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Soczyste kotlety mielone z fetą i cukinią. Prośby o dokładkę są pewne

Czytaj więcej >
Produkty

Magdalena Patacz

GIS wydał ważne ostrzeżenie. Wycofywany jest uwielbiany produkt

Czytaj więcej >
smażenie placków ziemniaczanych
Porady

Renata Materlińska

Co zrobić, żeby placki ziemniaczane nie chłonęły tłuszczu? Mamy najlepsze sposoby

Czytaj więcej >
Karkówka z grilla
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Karkówka na grilla w musztardowej marynacie. Idealna na majówkę

Czytaj więcej >
Tani patent na pyszny rosół
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Tani patent na pyszny rosół. W roli głównej obierki

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Niezwykle kotlety mielone z dodatkiem suszonych pomidorów

Czytaj więcej >
Kapuśniak z młodej kapusty
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Sprawdzony przepis na kapuśniak z młodej kapusty. Pomysł na przepyszny obiad

Czytaj więcej >
Idealne pierogi z jagodami
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Cudowny przepis na pierogi z jagodami. Smak dzieciństwa

Czytaj więcej >
Porady

Magdalena Patacz

Dlaczego panierka odpada od kotletów schabowych? Radę Basi każdy powinien wziąć do serca

Czytaj więcej >
Pomysł na tani obiad - zapiekanka ziemniaczana
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Pomysł na tani obiad - zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami, serem i majonezem

Czytaj więcej >
Zupa ogórkowa według babcinej receptury
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Zupa ogórkowa według babcinej receptury. Tajny składnik sprawia, że jest nieziemsko sycąca

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Szwedzki patent na pieczone ziemniaki. Kluczowa jest 1 czynność

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Ciocia Krysia robi najlepszą surówkę z kapusty pekińskiej. Zawsze dorzuca garść słodkiego dodatku

Czytaj więcej >
Puszyste naleśniki na kefirze
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Puszyste naleśniki na kefirze. Pamiętaj o 1 kluczowym szczególe

Czytaj więcej >
Obłędnie soczyste śmietankowe kotlety schabowe
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Obłędnie soczyste śmietankowe kotlety schabowe. Idealne na niedzielny obiad

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Obłędne kotlety schabowe namaczane w mleku i musztardzie. Raz spróbujesz i nigdy nie zrobisz inaczej

Czytaj więcej >