Smakosze.pl

Jajka

Jajka - najpopularniejsze są kurze. Wykorzystywane do przyrządzania dań takich jak: jajecznica, jajka sadzone, jajka na miękko, jajka na twardo i inne.

Widok:

Kafelki

Lista

Przygotowanie ciasta na biszkopt
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Dlaczego warto dodać ocet do biszkoptu?
Czytaj więcej >
Skorupki jajek
Produkty

Adam Moskal

Jak wykorzystać skorupki po jajkach? Już nigdy ich nie wyrzucisz, mamy najlepsze sposoby
Czytaj więcej >
Jak zrobić idealny chleb w jajku? Pamiętaj o 1 składniku
Przepisy

Magdalena Patacz

Jak zrobić idealny chleb w jajku? Pamiętaj o 1 składniku
Czytaj więcej >
Najlepsza jajecznica
Porady

Adam Moskal

Jajka na jajecznicę wylewamy na zimną czy rozgrzaną patelnię?
Czytaj więcej >
paluchy z ciasta francuskiego
Przepisy

Aleksandra Proch

Szybkie paluchy z ciasta francuskiego i boczku. Przekąska idealna nie tylko na Mundial
Czytaj więcej >
Zimne nóżki w galaretce
Przepisy

Renata Materlińska

Co zrobić, gdy zimne nóżki wyjdą mętne?
Czytaj więcej >
Sernik Izaura
Przepisy

Magdalena Patacz

Rozkosznie czekoladowy sernik Izaura
Czytaj więcej >
kotlety mielone
Przepisy

Renata Materlińska

Sekretny składnik miękkich i soczystych kotletów mielonych
Czytaj więcej >
rosół
Porady

Renata Materlińska

Jak wyklarować mętny rosół? Zdradzamy najskuteczniejsze triki
Czytaj więcej >
Puszysty omlet z szynką i serem. Proste i pożywne śniadanie
Przepisy

Magdalena Patacz

Puszysty omlet z szynką i serem. Proste i pożywne śniadanie
Czytaj więcej >
Jajecznica z mlekiem - delikatne śniadanie
Przepisy

Magdalena Patacz

Jajecznica z mlekiem - delikatne śniadanie
Czytaj więcej >
Szarlotka według Karola Okrasy
Przepisy

Magdalena Patacz

Boska szarlotka według Karola Okrasy - poezja smaku
Czytaj więcej >
Które jajka są najzdrowsze?
Przepisy

Jakub Kossakowski

Jaki jest najzdrowszy sposób podawania jajek?
Czytaj więcej >
placki ziemniaczane
Przepisy

Renata Materlińska

Cudowne, idealne na śniadanie placki ziemniaczane ze słodkim wnętrzem
Czytaj więcej >
knedliki z gulaszem
Przepisy

Renata Materlińska

Przepis na tradycyjne, czeskie knedle czyli knedliki
Czytaj więcej >
Zapytali Gessler o idealne naleśniki. Wyjawiła najlepsze proporcje
Przepisy

Magdalena Patacz

Zapytali Gessler o idealne naleśniki. Wyjawiła najlepsze, perfekcyjne proporcje
Czytaj więcej >
sernik baskijski
Przepisy

Aleksandra Proch

Cudownie kremowy sernik baskijski. 1 dodatek doskonale przełamuje jego smak
Czytaj więcej >
paszteciki
Przepisy

Renata Materlińska

Boskie paszteciki wigilijne z kapustą, grzybami i żurawiną
Czytaj więcej >
pierogi z mięsem
Przepisy

Renata Materlińska

Wyśmienite pierogi dominikańskie. Farsz z białej kiełbasy nie ma sobie równych
Czytaj więcej >
Jajka w lodówce
Produkty

Adam Moskal

Jak długo można trzymać ugotowane jajka w lodówce?
Czytaj więcej >
pierogi
Przepisy

Renata Materlińska

Małopolskie pierogi z żółtym serem. Mamy najlepszy przepis
Czytaj więcej >
Jajka na twardo
Porady

Jakub Kossakowski

Dlaczego trudno obrać niektóre jajka na twardo?
Czytaj więcej >
placki z kalafiora
Przepisy

Renata Materlińska

Szybkie placuszki z kalafiora o lekko cebulowym aromacie. Chrupiący pomysł na tani obiad
Czytaj więcej >
Jajecznica ze szpinakiem
Przepisy

Jakub Kossakowski

Jajecznica ze szpinakiem - śniadanie na dobry start
Czytaj więcej >
Usmaż banany na patelni i zalej gęstą masą. Najlepsze ciasto zrobisz bez piekarnika
Przepisy

Magdalena Patacz

Usmaż banany na patelni i zalej gęstą masą. Najlepsze ciasto zrobisz bez piekarnika
Czytaj więcej >
Wyborna jajecznica po turecku z pomidorami, papryką i cebulą. Teraz jest jej czas
Przepisy

Magdalena Patacz

Wyborna jajecznica po turecku z pomidorami, papryką i cebulą. Teraz jest jej czas
Czytaj więcej >
Obłędna jajecznica na śmietanie ze szczypiorkiem. Raz spróbujesz i nigdy nie zrobisz inaczej
Przepisy

Magdalena Patacz

Obłędna jajecznica na śmietanie ze szczypiorkiem. Raz spróbujesz i nigdy nie zrobisz inaczej
Czytaj więcej >
Kruche ciasto - wszystkie sekrety
Porady

Magdalena Patacz

Kruche ciasto - wszystkie sekrety tego cudownego specjału
Czytaj więcej >