Smakosze.pl

Kuchnia

Kuchnia ma wiele znaczeń. Najczęściej kuchnia to pomieszczenie do przyrządzania potraw albo styl gotowania charakterystyczny dla danego kraju.

Widok:

Kafelki

Lista

papryka
Porady

Renata Materlińska

Genialny sposób na wykorzystanie nasion papryki
Czytaj więcej >
Domowy syrop z rabarbaru do słoików na zimę
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Domowy syrop z rabarbaru do słoików na zimę. Nie zwlekaj, korzystaj z sezonu
Czytaj więcej >
Babciny przepis na dżem z agrestu
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Babciny przepis na dżem z agrestu. W sklepie takiego nie dostaniesz
Czytaj więcej >
Kotlety z kalafiora
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Pyszne i proste kotlety z kalafiora
Czytaj więcej >
Jak usmażyć rybę?
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jak usmażyć rybę, żeby nie miała nieprzyjemnego zapachu? Wyjaśniamy krok po kroku
Czytaj więcej >
Jak ugotować makaron, żeby się nie sklejał
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jak ugotować makaron, żeby się nie sklejał? Polacy zapominają o kluczowej zasadzie
Czytaj więcej >
Co zrobić, żeby naleśniki nie przywierały do patelni?
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Co zrobić, żeby naleśniki nie przywierały do patelni? Mamy kilka babcinych sztuczek
Czytaj więcej >
Jak przechowywać ogórki, żeby dłużej zachowywały świeżość?
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jak przechowywać ogórki, żeby dłużej zachowywały świeżość? Ważny jest 1 szczegół
Czytaj więcej >
Kiwi - bogate źródło witaminy C
Produkty

Emilia Maciejewska-Latosińska

Dlaczego warto jeść kiwi i jak je wykorzystać w kuchni?
Czytaj więcej >
sok z czarnego bzu
Przepisy

Renata Materlińska

Gęsty sok z czarnego bzu. Pysznie smakuje i orzeźwia w najbardziej gorące dni
Czytaj więcej >
Kawa nie jest jedynym produktem, który można zmielić w młynku.
Porady

Jakub Kossakowski

Kultowy młynek do mielenia kawy ma dodatkowe zastosowanie
Czytaj więcej >
Jak gotować żywność na parze?
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jak gotować żywność na parze? Najważniejsze zasady
Czytaj więcej >
 Kurkuma jest bardzo zdrowa
Produkty

Emilia Maciejewska-Latosińska

Dlaczego warto regularnie jadać kurkumę?
Czytaj więcej >
Jak suszyć jabłka na słońcu?
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Czy można suszyć jabłka na słońcu? 1 szczegół sprawi, że pokochasz tę metodę
Czytaj więcej >
Młynek do kawy
Porady

Jakub Kossakowski

Ukryte zastosowanie młynka do kawy z czasów PRL
Czytaj więcej >
Liście laurowe są zalecane w wielu przypadkach
Porady

Adam Moskal

Wspaniałe właściwości liści laurowych
Czytaj więcej >
Domek z piernika
Przepisy

Adam Moskal

Zachwycający domek z piernika krok po kroku
Czytaj więcej >
Czego nie jeść na kolację?
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Czego lepiej nie jeść na noc? Masa Polaków popełnia fatalny błąd
Czytaj więcej >
jak zdjąć skórę z orzechów włoskich
Porady

Aleksandra Proch

Jak zdjąć skórkę z orzechów włoskich? Mamy 2 niezawodne sposoby
Czytaj więcej >
przypalony garnek
Porady

Renata Materlińska

Jak najszybciej wyczyścić przypalony garnek?
Czytaj więcej >
Czy słoiki trzeba wyparzać?
Porady

Jakub Kossakowski

Czy zawsze należy wyparzać słoiki przed włożeniem przetworów?
Czytaj więcej >
Brudna patelnia może być wyczyszczona kwaskiem cytrynowym
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jak wyczyścić patelnię za pomocą kwasku cytrynowego?
Czytaj więcej >
Czego nie myć w zmywarce?
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Czego lepiej nie zmywać w zmywarce?
Czytaj więcej >
awokado
Porady

Aleksandra Proch

Czy awokado jest owocem, czy warzywem? Rozwiewamy wątpliwości
Czytaj więcej >
Kompot śliwkowy
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Rozgrzewający kompot śliwkowy - idealny na chłodne dni
Czytaj więcej >
rozmrażanie zamrażarki
Porady

Renata Materlińska

O czym pamiętać podczas rozmrażania lodówki?
Czytaj więcej >
Jak mrozić grzyby? Prosty sposób na utrwalenie leśnych skarbów
Porady

Magdalena Patacz

Jak mrozić grzyby? Prosty sposób na utrwalenie leśnych skarbów
Czytaj więcej >
Zlew może się łatwo zapchać
Porady

Jakub Kossakowski

5 produktów, których nie należy wrzucać do zlewu
Czytaj więcej >