Magda Gessler - wywołująca wielkie emocje gwiazda TVN, prowadząca "Kuchenne Rewolucje", jurorka programu 'MasterChef".
Schab wieprzowy to doskonałe mięso: odżywcze, bogate w białko i bardzo chude. Przez to jednak często wychodzi dość twarde. Magda Gessler ma jednak na to niezawodny sposób.
Magda Gessler jest niekwestionowaną gwiazdą polskiej branży gastronomicznej. Właścicielka znanych restauracji, gwiazda, która nie raz z hukiem przeprowadza Kuchenne Rewolucje, po prostu osobowość telewizyjna. Jednak popularny tiktoker ostro podsumował gastronomiczną działalność Magdy Gessler.
Pani Jowita będzie długo pamiętać Kuchenne Rewolucje prowadzone przez Magdę Gessler. Właścicielka restauracji, która brała udział w programie, otrzymała niezwykłą szansę od Magdy Gessler. Gwiazda TVN zrobiła wyjątek dla uczestniczki programu.
Magda Gessler to szwajcarski scyzoryk polskiej gastronomii. Z jednej strony kucharka, z drugiej restauratorka, a do tego postać medialna i, okazjonalnie, także krytyczka kulinarna. W niedawnym wywiadzie pokazała, że ostrza tego scyzoryka potrafią być naprawdę ostre.
Syn Magdy Gessler - Tadeusz Muller - zaistnieje w nowej roli. Tym razem gastronomia schodzi na dalszy plan, a do gry wkracza polityka. Wybój znanego kucharza jest bardzo zaskakujący i nieoczywisty. O co dokładnie chodzi?
Gotowanie może być przyjemnością, ale i wyzwaniem. Bywa też pełne kulinarnych pułapek. Wie o tym doskonale Magda Gessler, która zwraca uwagę na błędy, które Polacy popełniają podczas gotowania. Czy ty też robisz takie błędy w kuchni?
Na wiosnę kolejne roczniki dzieci co roku przystępują do komunii. Rodzice z niepokojem patrzą na koszty, które przy okazji trzeba ponieść. Popularny youtuber zestawił ceny w knajpach firmowanych nazwiskami celebrytów. Zdradzamy zakończenie: u Gessler jest najdrożej.
Magda Gessler, ikona polskiej kuchni, nie przestaje wytykać Polakom błędów w ich gotowaniu. Tym razem wielu z nas oberwało się za sałatkę jarzynową. Gessler wskazała, które składniki pominąć, a jakich – niesłusznie jej zdaniem – nie dodajemy.
Magda Gessler niezmiennie stoi na straży tradycyjnych metod przy gotowaniu równie tradycyjnych potraw. Jej zalecenia na temat tradycyjnego wielkanocnego żurku są jednoznaczne i stanowcze. Nie wszystkie wersje tej zupy pasują jej zdaniem na świąteczny stół.
W najnowszym odcinku Kuchennych Rewolucji Magda Gessler była zmuszona przetrwać program. To co zastała w warszawskiej restauracji Karpielówka, przerosło jej najśmielsze oczekiwania. Nie chodziło tylko o jedzenie. Czy program zakończył się pomyślnie dla właściciela?
Już niedługo zasiądziemy do wielkanocnego śniadania. Zwykle goszczą na nim samodzielnie przygotowane potrawy. Jednak niektórzy wybierają świąteczny catering. Ten od Magdy Gessler słono kosztuje. Jednak warto, bo za taki smak, trzeba zapłacić nie mało.
Słynna restauracja „U Fukiera" ruszyła ze świąteczną ofertą. Za wielkanocne przysmaki liczy sobie jednak konkretne pieniądze. Gessler żąda niemałych kwot za żur i inne tradycyjne przysmaki. Jakie ceny czekają na chętnych? Zdradzamy w dalszej części tekstu.
Inspirująca kucharka i restauratorka po raz kolejny wzięła kulinarne błędy Polaków na celownik swojej krytyki. Tym razem oberwało się tym z nas, którzy odbiegają od tradycji gotując świąteczny żurek.
Książulo znany recenzent kulinarny z YouTube'a tym razem oceniał pączki. Zjadł też tego od Magdy Gessler i nie mógł się opanować. Po odwiedzeniu jej cukierni nie krył wzburzenia. Jedna rzecz szczególnie mu się nie spodobała.
Magda Gessler to niekwestionowana królowa polskiej kuchni. Kiedy gotuje, zawsze podkreśla, jak ważne są wysokiej jakości produkty i czas poświęcony na gotowanie. Może to przez te czynniki cena faworków w jej restauracji jest tak wysoka?
Już niebawem będziemy cieszyć się smakiem pysznych pączków, bo Tłusty Czwartek coraz bliżej. Influencerka postanowiła sprawdzić, jak smakują pączki od Magdy Gessler. Niestety znalazł się też minus, który przesądził o ocenie smakołyków.
Już niedługo ruszymy do cukierni, by kupić pączki. Wszystko dlatego, że Tłusty Czwartek coraz bliżej. Ile w tym roku trzeba zapłacić za pączki od Magdy Gessler? Cena zwala z nóg, bo nigdy jeszcze nie było aż tak drogo.
Popularny youtuber urządził degustację diet pudełkowych od znanych dostawców. Była wśród nich Magda Gessler i jej dieta Pomidor. To, jak ją zrecenzował Książulo, mówi bardzo wiele. Koniecznie sprawdźcie, co z tego wynikło.
Maciej je cieszący się popularnością youtuber i samozwańczy krytyk kulinarny odwiedził restaurację po rewolucji Magdy Gessler. Jego reakcja na schabowego wywołała konsternację wśród widzów. Takich komentarzy nikt się nie spodziewał.
Magda Gessler, Agustin Egurrola i Borys Szyc zapraszają na Sylwestra do restauracji, których są właścicielami lub współwłaścicielami. Cena za osobę powala. Jednak, choć ceny sylwestrowej kolacji są do siebie zbliżone, to już menu bardzo się różnią. Sprawdzamy, co naprawdę zawierają i kto najlepiej nakarmi gości.
Popularny youtuber Książulo skrytykował catering świąteczny Magdy Gessler. Mężczyzna, który robi karierę w mediach społecznościowych oceniając jedzenie, zapłacił prawie 3 tys. za świąteczne dania, ale nie spełniły one jego oczekiwań. Gwiazda zabrała głos.
Świąteczne potrawy można samodzielnie przygotować lub zdać się na catering. Tak też zrobili youtuberzy Książulo i Wojek, którzy bożonarodzeniowe przysmaki zamówili w restauracji U Fukiera. Lokal należy do Magdy Gessler, a youtuberzy, gdy zobaczyli paragon, to przeżyli szok. Wyjaśniamy dlaczego.
Już wkrótce na wigilijnych stołach Polaków zagości karp. Magda Gessler ma na tę rybę pyszny sposób. Karp w jej wydaniu nie ma ości, za to jego mięso to sama delikatność. Przygotujcie tak tę rybę, jak znana restauratorka.
Ulubiona kucharka Polaków Magda Gessler zaprezentowała nam swój przepis na barszcz, o którym mówi, że jest klarowny jak burgund albo wino z Bourdeaux. Od czasu, kiedy znamy ten przepis, nic w świecie wigilijnego barszczu nie jest takie samo jak wcześniej. Ale wybór buraków to tylko jeden z sekretów.
Sałatka jarzynowa jest kulinarną gwiazdą na świątecznych stołach. Jednak dodanie do niej pewnego składnika, zepsuje smak tej tradycyjnej sałatki. Magda Gessler radzi, jakiego dodatku musimy unikać, by utrzymać ten niepowtarzalny smak.
Magda Gessler jako gospodyni Kuchennych rewolucji jest nie tylko pomysłodawczynią zmian w kartach i wystroju wielu lokali, lecz także żywą reklamą, która przyciąga do odmienionych restauracji nowych gości, czasem nawet z daleka. Tak było w wypadku Baru u Grochowej w Poznaniu, który zachęcił do wizyty youtubera Książula. Ten zamówił schabowego, który nim wstrząsnął.
Historia barszczu czerwonego sięga czasów Władysława Jagiełły. Ta zupa już wkrótce zagości na wigilijnych stołach Polaków. Jednak Magda Gessler bije na alarm. Ostrzega przed użyciem takich buraków do gotowania tej postnej potrawy.
Kutia już wkrótce zagości na wigilijnych stołach w wielu polskich domach. Robi ją też Magda Gessler. Znana restauratorka to tego świątecznego przysmaku dodaje prawdziwie luksusowy produkt. Dzięki niemu kutia ma jeszcze lepszy smak.